Mana Zilnica

Mana Zilnica

1 Iulie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Deci ce vom spune? Să rămânem în păcat, ca să prisosească harul? Nicidecum! Noi, care am murit față de păcat, cum să mai trăim în el?

Romani 6.1,2Aceste întrebări dovedesc prezența păcatului în carne. Cum a rezolvat Dumnezeu această problemă? Și ce resurse avem la dispoziție pentru a trăi o viață de biruință asupra păcatului?

Când Hristos a murit pe cruce, noi, printr-o hotărâre judiciară a lui Dumnezeu, am fost răstigniți împreună cu El. Sentința morții a fost executată asupra noastră și suntem morți față de păcat. Însă am primit o viață nouă și suntem chemați să umblăm în noutatea vieții. Fiindcă avem firea păcătoasă încă în noi, cum putem s-o biruim în practică și să umblăm în noutatea vieții?

În primul rând, „socotiți-vă pe voi înșivă morți față de păcat și vii față de Dumnezeu, în Hristos Isus” (versetul 11). A mă socoti înseamnă a-mi pune în cont un anumit lucru. Trebuie să-mi pun în cont că sunt mort față de păcat și viu față de Dumnezeu. El Însuși a spus aceasta, iar eu o cred și o accept. Astfel că eu sunt chemat să răspund îndemnurilor Lui, nu îndemnurilor cărnii.

În al doilea rând, „dați-vă pe voi înșivă lui Dumnezeu, ca vii, dintre morți; și dați mădularele voastre lui Dumnezeu, ca unelte ale dreptății” (versetul 13). Când ne apropiem de o intersecție și avem semnul de «cedează trecerea», știm că trebuie să dăm prioritate altora. La fel, a ne da pe noi înșine lui Dumnezeu înseamnă a-I ceda Lui drepturile asupra vieții noastre. Ochii, mâinile, picioarele și urechile noastre trebuie cedate Lui.

În al treilea rând, trebuie să umblăm potrivit Duhului, „pentru că cei care sunt potrivit cărnii gândesc cele ale cărnii; și cei care sunt potrivit Duhului, cele ale Duhului” (Romani 8.5). Facă Domnul să trăim cu toții o viață de biruință asupra păcatului!

R. A. Barnett

SĂMÂNȚA BUNĂ

Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăși sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ci apa pe care i-o voi da Eu, se va face în el un izvor de apă, țâșnind în viață veșnică.

Ioan 4.13,14Numai trei săptămâni de trăit! (1)

În urmă cu câțiva ani am avut ocazia să vizitez o localitate din California, unde urma să susțin seara câteva teme biblice. Duminică am avut ca subiect aceste versete din Ioan 4.

Pe una din băncile din față ședea o tânără. Arăta jalnic. Mă privea cu ochi mari și plini de încordare și asculta cu atenție. După strângere m-am interesat cine era cea care arăta așa de bolnavă.

„Este studentă”, a fost răspunsul. „Provine dintr-o familie de credincioși, însă în urmă cu un an a renunțat la tot ce are de-a face cu credința, căutându-și satisfacția în lume. De șase luni suferă de o boală incurabilă. Nu va mai trăi mult. Medicul nu-i mai dă nicio speranță de însănătoșire. Este acum profund nefericită și deznădăjduită”.

Mă rugam pentru ea și în fiecare seară mă uitam, sperând să o mai văd o dată. Dar nu a mai venit la nicio strângere. După câteva săptămâni am fost rugat să o vizitez pe acea tânără. Când am intrat în salonul unde era internată, i-am spus: „Sunt bucuros că m-ați chemat! Ce pot face pentru dumneavoastră?”.

„O, domnul meu”, a spus ea, „medicul mi-a spus că voi mai avea numai trei săptămâni de trăit, și eu nu sunt salvată! Aș dori tare mult să-L cunosc pe Hristos! Dar cum pot să știu dacă mai este speranță pentru mine? Când eram sănătoasă, I-am întors spatele. Aveam succes în lume și eram bine văzută de oameni. Dar acum… Numai trei săptămâni, și mă voi întâlni cu Dumnezeu, înaintea Căruia va trebui să dau socoteală de viața mea de pe acest pământ!”.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

POȚI ÎNVINGE TRECUTUL – Fundația SEER

„Iefta… era fiul unei curve” (Judecători 11:1)


Sociologii ne spun că manifestările și comportamentul uman sunt în mare măsură determinate de două lucruri: de părinți și de mediu. Judecând după lucrul acesta, ei l-ar fi catalogat pe Iefta drept o cauză pierdută! Însă nu și Dumnezeu! Cuvântul Său spune: „Nu vă mai gândiţi la ce a fost mai înainte, şi nu vă mai uitaţi la cele vechi! Iată, voi face ceva nou…” (Isaia 43:18-19). Când Isus devine Domn în viața noastră, nici genele și nici mediul nu ne pot împiedica să devenim ceea ce dorește El să fim. Mai înainte ca viața lui Iefta să se încheie, el devenise deja faimos: cel mai tânăr conducător al lui Israel, menționat și în lista eroilor Bibliei din capitolul 11 al epistolei către Evrei. Acest lucru a fost posibil pentru că Dumnezeu este un specialist al transformărilor! Poate te-ai născut în împrejurări nu tocmai ideale și te întrebi dacă le poți învinge vreodată. Răspunsul este DA! Așa că data viitoare când cineva încearcă să folosească trecutul tău pentru a te doborî, amintește-i de Iefta.

Adevărul este că Dumnezeul nostru este minunat! El poate ridica dezavantajele noastre deasupra celor care au beneficiat de toate avantajele posibile. Tăria Sa se revelează și este eliberată în slăbiciunile noastre (vezi 2 Corinteni 12:9). Dumnezeu este specialist în folosirea acelora care au fost respinși. El l-a folosit pe Iosif, un om aruncat într-o groapă de către frații săi și considerat de tatăl său ca fiind mort. L-a folosit pe David, un păstor înstrăinat și ignorat de familia sa. L-a folosit pe Isus, „piatra pe care au lepădat-o zidarii” (Psalmul 118:22) și care a devenit „piatra din capul unghiului” (Luca 20:17). Și El poate face același lucru pentru tine.

Așa că simte-te încurajat; Dumnezeu are un plan pentru viața ta, și pe măsură ce petreci timp cu El, îți va arăta care este acest plan.


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

1 Imparati 22:19-40


Cei patru sute de profeţi au anunţat într-un singur glas ceea ce dorea împăratul. Ce riscă ei? Dacă Ahab câştigă războiul, prezicerea lor se va confirma. Iar dacă nu se va mai întoarce, nici nu le va mai putea face vreun reproş. Alături de aceşti profeţi mincinoşi, un
singur profet al Domnului, credinciosul Mica, face cunoscut adevărul cu curaj şi trebuie să sufere pentru el. Asemeni capitolului 18, şi acesta ne pune în gardă cu privire la un pericol: cel de a judeca dacă un lucru este bun sau rău după numărul celor care-l practică. Oamenii de astăzi, asemenea lui Ahab,
„îşi vor strânge o mulţime de învăţători după poftele lor“ (2 Timotei 4.3). Nu le place să audă vorbindu-se în special despre o judecată eternă, de aceea găsesc, pentru liniştea lor, învăţători care le promit că, în final, totul va fi bine. Dar, mai devreme sau mai târziu, Dumnezeu îi va face de ruşine pe toţi mincinoşii. Cuvântul Lui este adevărul (Ioan 17.17).

Pe Iosafat, lipsa curajului aproape că-l costă viaţa. L-a urmat pe Ahab, de teama să nu-l supere. Dar acesta din urmă, cu laşitate, a căutat să deturneze atenţia adversarilor şi a eforturilor lor înspre Iosafat. Însă şiretlicul său nu L-a înşelat pe Domnul, care avea ochii îndreptaţi asupra unuia dintre împăraţi pentru a-l scăpa, iar asupra celuilalt, pentru a-Şi împlini judecata necruţătoare (vezi Psalmul 7.12-13).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: