Mana Zilnica

Mana Zilnica

2 Martie 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

Știm însă că orice zice legea vorbește celor de sub lege, pentru ca orice gură să fie închisă și toată lumea să fie sub judecată înaintea lui Dumnezeu. De aceea, din faptele legii, nicio făptură nu va fi îndreptățită înaintea Lui, pentru că prin lege vine cunoștința păcatului. Dar acum, fără lege, s-a arătat o dreptate a lui Dumnezeu, mărturisită de lege și de profeți; o dreptate a lui Dumnezeu prin credința în Isus Hristos, pentru toți și peste toți cei care cred: pentru că nu este deosebire.

Romani 3.19-22


Legea a fost dată doar lui Israel și, prin urmare, doar Israel era „sub lege”. Legea este însă și pentru beneficiul națiunilor, fiindcă scopul ei a fost de a închide orice gură și de a-i arăta pe toți ca fiind vinovați înaintea lui Dumnezeu. Înseamnă aceasta că cineva ar putea ieși de sub această judecată încercând să țină legea acum? O astfel de încercare ar fi ca cea a unui criminal condamnat, care ar cere să fie achitat, spunându-i judecătorului că de acum încolo va face totul corect și că se va supune legii. Așa ceva ar fi inacceptabil, iar Scriptura ne spune că, prin faptele legii, nicio făptură nu va fi îndreptățită înaintea lui Dumnezeu.

În loc de a încerca să ne stabilim propria dreptate prin ținerea legii, suntem îndemnați să ne încredem în dreptatea lui Dumnezeu, care este aparte de lege. „Știind că omul nu este îndreptățit din faptele legii, ci prin credința în Isus Hristos” (Galateni 2.16). De vreme ce toți am păcătuit și suntem lipsiți de gloria lui Dumnezeu, există o singură cale de a fi eliberați de păcatele comise împotriva legii, iar aceasta este prin răscumpărarea pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi prin Hristos Isus. Galateni 3.13,14 ne dă asigurarea că „Hristos ne-a răscumpărat din blestemul legii, făcându-Se blestem pentru noi, … pentru ca binecuvântarea lui Avraam să ajungă la națiuni în Hristos Isus”.

Legea este sfântă, dreaptă și bună. Prin urmare, ea nu poate decât să ne condamne, din cauza păcatelor noastre, fiindcă, prin natură, noi nu suntem sfinți, nici drepți, nici buni. Hristos însă este toate acestea pentru noi și trebuie doar să ne încredem în El și să-I mulțumim pentru resursele Sale minunate de har pentru noi.

L. M. Grant

SĂMÂNȚA BUNĂ

Disprețuiești tu bogățiile bunătății, îngăduinței și îndelungii Lui răbdări? Nu știi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?

Romani 2.4Bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință

Era miezul nopții și un tânăr se furișa prin vila părinților săi. Acest hoț cunoștea bine casa. Când a ajuns la biroul încuiat, a deschis în câteva secunde încuietoarea și a căutat repede după obiecte de valoare.

Fiul casei îl fura pe tatăl său! Ce oribil! Deodată a dat peste un plic pe care scria cu litere mari: testament. Cu mâinile tremurânde a deschis plicul. Oare ce scria în el? „Cu siguranță, tata m-a dezmoștenit din cauza vieții mele imorale”, se gândea el.

Dar acum citea testamentul: „Doresc ca unicul meu fiu să primească la fel de mult ca sora lui. Imediat ce se va întoarce de la calea lui păcătoasă, să i se plătească moștenirea. Doresc să știe că l-am iubit până în ultima clipă a vieții mele”.

Tânărul a căzut pe genunchi. Cât de greșit l-a judecat pe tatăl său!

A părăsit în liniște casa. Mișcat de dragostea tatălui său, a pus capăt vieții sale stricate, s-a întors acasă și s-a împăcat cu ai săi.

Mulți oameni se aseamănă cu acest tânăr. Ei consideră că Dumnezeu este împotriva lor. Dar nu este așa. Dumnezeu îi iubește pe toți oamenii și nu vrea ca cineva să meargă în pierzarea veșnică din cauza păcatelor sale. Dumnezeu L-a dat pe Fiul Său Isus Hristos la moarte, pentru ca oricine să fie salvat prin credința în Mântuitorul.

Ești și tu salvat prin credința în Mântuitorul?

Citirea Bibliei: Deuteronom 1.19-28 · Matei 19.13-22

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

TĂRIA ȘI STRATEGIA TA DE VIAȚĂ – Fundația S.E.E.R. România

„El dă tărie celui obosit, şi măreşte puterea celui ce cade în leşin” (Isaia 40:29)


Când bătălia se dezlănțuie fără niciun scop, la vedere, și nu se întrevede sfârșitul ei, începi să obosești. Te afli într-o astfel de stare astăzi? Lucruri care până de curând mergeau de la sine, astăzi par blocate? Ai făcut tot ceea ce ai știut să faci, dar fără nici un folos? Ce ar trebui să schimbi?

Petrece mai mult timp cu Dumnezeu în rugăciune și ascultă-L atunci când îți vorbește prin Cuvântul Său.

Câtă vreme nu renunți la lupta lăuntrică, victoria va fi posibilă în exterior. Este o chestiune ce ține de reîntregirea forțelor prin invocarea puterii lui Dumnezeu, prin refocalizarea credinței spre victorie, și prin „reamintirea promisiunilor lui Dumnezeu” (Psalmul 77:6). Când te simți copleșit de necazuri – în domeniul căsniciei tale, al afacerilor tale, al sănătății tale, la locul tău de muncă sau în materie de bani – bazează-te pe aceste două promisiuni din Biblie: „El dă tărie celui obosit, şi măreşte puterea celui ce cade în leşin. Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.” (Isaia 40:29-31). „În adevăr, fraţilor, nu voim să vă lăsăm în necunoştinţă despre necazul care ne-a lovit în Asia, de care am fost apăsaţi peste măsură de mult, mai presus de puterile noastre, aşa că nici nu mai trăgeam nădejde de viaţă. Ba încă ne spunea gândul că trebuie să murim; ca să ne punem încrederea nu în noi înşine, ci în Dumnezeu care înviază morţii. El ne-a izbăvit şi ne izbăveşte dintr-o astfel de moarte, şi avem nădejde că ne va mai izbăvi încă.” (2 Corinteni 1:8-10).

În loc să te străduiești din răsputeri să scapi din situația în care te afli, mai bine caută-L pe Dumnezeu… și vei primi de la El strategia și resursele ca să ieși mai puternic, din ea.


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 17


În Psalmul 16 am admirat încrederea Omului desăvârşit. În Psalmul 17 avem înaintea noastră dreptatea Lui.

Ca şi încrederea Lui, şi dreptatea Lui se află „şi aceasta în primul rând” înaintea lui Dumnezeu, care găseşte în ea o satisfacţie deplină. Oamenii nu pot vedea decât umblarea cuiva; dar Dumnezeu merge şi mai în profunzime şi ia în considerare motivele care dirijează această umblare. Psalmul 11.5 nea învăţat că „Domnul cercetează pe cel drept…”. Şi iată rezultatul examinării atente a inimii Domnului Isus: „… Tu nai găsit nimic; gândul Meu nu este altfel decât cuvântul Meu” (v. 3; comp. cu Ioan 8.25). Ce model incomparabil! Să veghem asupra gândurilor noastre, astfel încât ele să fie întotdeauna în perfect acord cu cuvintele noastre; şi invers. Pe de altă parte, să învăţăm să cunoaştem şi să folosim Cuvântul lui Dumnezeu aşa cum a făcuto El: Sa folosit de Cuvânt pentru a Se apăra de omul violent, de Satan însuşi (v. 4; Matei 4.4,7,10).

Versetele 14 şi 15 accentuează contrastul dintre oamenii lumii acesteia, care „au partea lor în această viaţă”, şi cel drept (Hristos, dar şi cel credincios), a cărui parte este cerească (Psalmul 16.5). Suferind acum în totul pentru dreptate, el se gândeşte la înviere şi la subiectul afecţiunilor sale: „mă voi sătura de chipul Tău” (v. 15; comp. cu Psalmul 16.11).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: