Mana Zilnica

Mana Zilnica

21 Mai 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Dacă fratele tău, un evreu sau o evreică, se va vinde ție și-ți va sluji șase ani, atunci în anul al șaptelea să-l lași să plece liber de la tine.

Deuteronom 15.12Era posibil, din nefericire, ca în Israel cineva, bărbat sau femeie, să se vândă ca sclav unui alt israelit, din cauza sărăciei. Din punct de vedere moral, acest lucru nu trebuie să i se întâmple niciodată unui copil al lui Dumnezeu.

Într-un fel general, vedem în 1 Corinteni 7.21,22 că, dacă cineva era sclav și apoi devenea credincios, în cazul în care avea ocazia de a deveni liber, putea să se folosească de ea. Dacă nu avea o astfel de ocazie, nu trebuia să se neliniștească. Apoi Pavel declară: „Ați fost cumpărați cu un preț; nu vă faceți robi ai oamenilor” (versetul 23). Acest lucru trebuie înțeles deopotrivă și literal și figurativ.

Acum noi suntem „robi ai lui Hristos”, iar El ne-a „eliberat ca să fim liberi”, astfel încât să „trăim pentru Dumnezeu” (Galateni 5.1; 2.19). Nu trebuie deci să ne facem robi niciunui lucru care ne-ar împiedica să-L slujim pe Hristos și pe „Dumnezeul cel viu și adevărat” (1 Tesaloniceni 1.9).

M-am legat cumva prin cuvintele mele? „Fă aceasta acum, fiul meu, și eliberează-te, pentru că ai căzut în mâna aproapelui tău: du-te, smerește-te și insistă pe lângă aproapele tău” (Proverbe 6.3). M-am legat prin rate și datorii pentru lucrurile lumii acesteia? M-am legat prin prea multă muncă? M-am legat printr-o relație sau parteneriat care mă împiedică să dau o bună mărturie creștină? Multe lucruri, aparent normale în zilele noastre, ne pot face sclavii cuiva.

„Dar mulțumiri fie lui Dumnezeu, că erați robi ai păcatului, dar ați ascultat din inimă de modelul învățăturii în care ați fost instruiți … Acum, eliberați de păcat și devenind robi ai lui Dumnezeu, aveți rodul vostru spre sfințire, și sfârșitul: viața eternă” (Romani 6.17,22). Să fim cu toții robi doar ai lui Hristos!

A. Leclerc

SĂMÂNȚA BUNĂ

Căci dacă este cineva în Hristos, este o creație nouă; cele vechi s-au dus; iată, toate s-au făcut noi.

2 Corinteni 5.17Marea schimbare

Câțiva băieți primiseră de la învățătorul școlii duminicale un Nou Testament. După un timp, învățătorul i-a vizitat pe părinții acestor băieți.

Mama unuia dintre copii i-a spus:

— Ce mare schimbare s-a petrecut cu băiatul nostru! Înainte nu puteam avea niciun control asupra lui. Făcea ce voia. Tot timpul dădea replici. Dar acum este foarte diferit. Citește aproape în fiecare seară din cartea cea mică pe care i-ați dăruit-o. Nici să asculte nu-i mai vine greu. Nu mai trebuie să spun totul de două ori, adesea îmi citește dorințele din ochi.

Ce îl schimbase pe acest băiat așa de mult?

Sfânta Scriptură a produs în el această mare schimbare. Cuvântul lui Dumnezeu este puternic și lucrător. El este viu. Acest băiat s-a recunoscut ca fiind un păcătos pierdut înaintea lui Dumnezeu și apoi L-a acceptat pe Domnul Isus ca pe Mântuitorul și Domnul său. Acum avea o „natură nouă”. „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o creație nouă; cele vechi s-au dus; iată, toate s-au făcut noi” (2 Corinteni 5.17). Acum avea dorința să fie pe placul Mântuitorului și Domnului său. Nu mai voia să trăiască pentru sine.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

DUMNEZEU TE ACCEPTĂ, AȘA CĂ ACCEPTĂ-TE ȘI TU! – Fundația SEER

„Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune” (Geneza 1:31)


Nu poți face (sau fi) nimic în mod eficient dacă nu, mai întâi, accepți lucrul acela așa cum este el – inclusiv pe tine însuți! Definițiile din dicționar pentru „a accepta” includ:

1) „A primi de bună voie;”

2) „A considera ca fiind corespunzător, corect”;

3) „A fi de acord cu…” În primul rând, acceptarea îți implică voința. Poți alege să te accepți sau nu; depinde de tine. În al doilea rând, când cineva este acceptat, este considerat ca fiind „corespunzător”.

Noi avem tendința de a ne respinge pentru că vedem numai ce este greșit în noi și rareori ceea ce este bun. În multe cazuri, această atitudine ne-a fost insuflată devreme în viață de către cei care s-au concentrat pe defectele noastre și nu pe calitățile noastre, așa că ducem în continuare cu noi părerile lor. În al treilea rând, „a accepta” înseamnă „a fi de acord cu…” Dacă este o problemă pentru tine să te accepți, trebuie să te pui în acord cu Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu. De aici afli că ești „neprihănit” (vezi 2 Corinteni 5:21), așa că începe să spui același lucru. Poate va dura o vreme până își va face efectul, dar cu timpul, el va prinde rădăcină în ființa ta. Biblia spune: „Merg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiţi?” (Amos 3:3).

Ca să umbli cu Dumnezeu, trebuie să fii de acord cu El! Creatorul tău îți spune că te iubește și că te acceptă „în Hristos”, așa că începe să fii de acord cu El și nu te mai desconsidera! Când ne-a creat, Dumnezeu a spus: „iată că toate erau foarte bune” … și El nu S-a răzgândit! Dar ai răbdare: El nu Și-a terminat lucrarea creativă în viața ta! Și El dorește să te vezi așa cum te vede El pe tine, și să înveți să te iubești chiar dacă ești încă „în construcție”!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

1 Imparati 4:20-34


Să observăm conexiunea dintre v.20 şi v. 29. Poporul şi inima împăratului au o dimensiune comună: aceea a nisipului de pe plaja mărilor. Cu alte cuvinte, Dumnezeu i-a dat unsului Său o inimă suficient de largă pentru a cuprinde şi pentru a iubi toată această mare naţiune a cărei răspundere o poartă acum. În acelaşi fel, dragostea Domnului este după măsura numărului celor care-I aparţin şi mulţimea lor nu o copleşeşte. Crucea a făcut dovada. Scump cititor credincios, El te iubeşte ca şi cum ai fi singurul său răscumpărat. Noi nu vom ajunge niciodată să sfârşim cunoaşterea şi înţelegerea „dragostei lui Hristos care întrece cunoştinţa” (Efeseni 3.18, 19).

Această frumoasă prefigurare a domniei milenare a lui Hristos evocă odihna de care întreaga creaţie se va bucura în final, după ce a suspinat atât de mult timp sub „robia stricăciunii” (Romani 8.19-22). Solomon a vorbit despre fiare, păsări, târâtoare, peşti. Hristos „Fiul Omului”, conform Psalmului 8, „încununat cu glorie şi cu onoare”, Îşi va exercita domnia asupra tuturor lucrărilor mâinii lui Dumnezeu: „Oi şi boi, toate, şi, de asemenea, fiarele câmpului; păsările cerurilor şi peştii mării, (tot) ce străbate cărările mărilor. Doamne, Domnul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul!” (Ps. 8.5-9).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: