Mana Zilnica

Mana Zilnica

6 Mai 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

 

Având o conștiință bună, pentru ca, în ceea ce vorbesc împotriva voastră ca de niște răufăcători, să fie dați de rușine cei care defăimează purtarea voastră bună în Hristos. Pentru că, dacă aceasta este voia lui Dumnezeu, mai bine să suferiți făcând binele, decât făcând răul.
1 Petru 3.16,17


Să remarcăm cât de des apare cuvântul „bun” în 1 Petru 3.10-17 (vedeți versetele 10, 11, 13, 16)! Creștinul este o persoană care a fost binecuvântată și care este trimisă pentru a binecuvânta. Am fost binecuvântați de Domnul, după care El ne-a așezat în această scenă pentru a fi binecuvântători, așa cum ne spune Petru. Trebuie să-i binecuvântăm pe cei care ni se împotrivesc și să fim astfel imitatori ai lui Hristos în această lume în care El a fost respins. Vrem să vedem zile bune, dacă Domnul ne va mai lăsa aici? Atunci să ne înfrânăm limba de la rău!

Cuvintele noastre au efect asupra celorlalți și asupra noastră. Domnul vede și aude totul. „Ochii Domnului sunt peste cei drepți și urechile Lui spre cererile lor; dar fața Domnului este împotriva celor care fac rău.” Fața Domnului este la fel de îndreptată împotriva copiilor Săi care fac răul, așa cum este împotriva celor necredincioși. Apostolul aplică aici acest principiu la umblarea practică a creștinului. Și cine ne va face rău, dacă suntem plini de râvnă pentru ceea ce este bine? Observați succesiunea de lucruri aici. Zilele bune vin în urma rostirii a ceea ce este bine, a unei conștiințe bune și a unei purtări bune.

Dacă facem binele (versetul 11) și dacă urmărim binele (versetul 13), vom vedea zile bune (versetul 10) și vom avea o conștiință bună (versetul 16), iar lumea va trebui să recunoască faptul că viața noastră este bună (versetul 16). Mai mult, Dumnezeu va lucra astfel încât cei necredincioși să se rușineze că au condamnat purtarea noastră bună în Hristos.

W. T. P. Wolston

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

Pregătește-te să-L întâlnești pe Dumnezeul tău!
Amos 4.12


Pregătirea pentru întâlnirea cu Dumnezeu

Tocmai astăzi era scris în ziar: Un tânăr conducea regulamentar pe drum spre locul său de muncă. O mașină care venea din sens opus a vrut să depășească un tractor cu remorcă. Șoferița nu a observat mașina care venea din partea opusă. S-a produs o coliziune frontală. Tânărul și-a pierdut viața. Șocul pentru cei apropiați a fost mare. S-a ridicat întrebarea: „De ce?”.

Dacă citim așa ceva, ar trebui poate să punem întrebarea invers: „De ce, nu?”. Și să ne întrebăm cu privire la noi personal: Cine îmi dă garanția că deseară voi ajunge acasă în viață? Are cineva certitudinea că va ajunge la bătrânețe doar pentru că statisticile consemnează vârste de viață de peste 80 de ani?

Nimeni nu știe mai dinainte când se termină timpul nostru pe pământ. De aceea trebuie să fim pregătiți pentru moarte. Nu este neapărat nevoie să ne facem un testament. Fără îndoială, cu averea noastră se vor descurca ceilalți. Dar fiecare dintre noi trebuie să-și pregătească sufletul, care este nemuritor, pentru întâlnirea cu Dumnezeu.

Ce vei răspunde când Dumnezeu te va întreba în ce legătură te afli cu Isus Hristos? Ce răspuns vei da când El te va întreba care este situația păcatelor tale? Relația ta cu Dumnezeu este doar atunci în ordine, când Îi poți spune lui Dumnezeu că Domnul Isus a murit pentru păcatele tale și că tu ai aflat personal iertarea.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CUM SĂ-I FACI PE OAMENI SĂ TE ASCULTE (2) – Fundația SEER

„Iosif a căpătat mare trecere înaintea stăpânului său” (Geneza 39:3)


Cea de-a doua recomandare de care ai nevoie dacă dorești ca lumea să te asculte este, după discernământ, succesul. Credibilitatea nu vine doar din cunoaștere; ea vine și în urma rezultatelor. Când oamenii vor să aibă succes, ei caută sfat de la cei ce au realizat efectiv ceva. Când ești o persoană de succes, mereu vor exista oameni care vor dori să te asculte. Și dacă ai o istorie dovedită într-un domeniu în care și ei doresc să reușească, credibilitatea ta va depăși orice margini. Așadar, de ce ai nevoie pentru a fi o persoană de succes? De multe lucruri diferite.

Iată câteva:

1) Conduită. Toți ne dorim să avem succes, dar puțini sunt dispuși să plătească prețul. Tu îți determini nu viitorul, ci comportamentul, și acesta îți determină viitorul. Secretul stă în rutina ta zilnică. Pentru a avea succes, trebuie să te obișnuiești să faci ceea ce persoanele care nu au succes nu fac.

2) Oportunitate. O persoană de succes câștigă ceva și din piatră seacă! Ea nu-și limitează eforturile doar la orele în care soarele este sus pe cer. Ea recunoaște faptul că succesul necesită aspirație, inspirație și transpirație.

3) Perseverență. Succesul înseamnă să te ridici în picioare de fiecare dată când cazi. Omul de știință și inventatorul Louis Pasteur a spus: „Să vă spun secretul care m-a condus spre atingerea obiectivului meu: toată puterea mea a fost în tenacitatea mea.”

4) Dumnezeu. Abraham Lincoln a spus: „Eu cred că voia lui Dumnezeu prevalează; fără El, încrederea omului este în zadar; fără asistența Persoanei divine, eu n-am cum să reușesc; iar cu ajutorul Său, n-am cum să eșuez!” Dumnezeu l-a ajutat pe Iosif să capete „mare trecere înaintea stăpânului său”… și dorește să facă același lucru și pentru tine!

 


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Exod 23:20-33


DOMNUL nu-i dă numai porunci lui Israel. El îl înconjoară cu grija Lui atentă: îi oferă un conducător, pe Îngerul Său, care va merge înaintea lui pentru a-i conduce şi a-i îndruma în bătălii. Mai mult chiar, de atunci El le-a dat instrucţiuni cu privire la sfârşitul călătoriei lor. Înainte de aceasta au fost trasate hotarele largi ale ţării pe care aveau să o moştenească.

În mod asemănător, în zilele noastre, Dumnezeu Se îngrijeşte de calea poporului Său creştin pe acest pământ, dându-le un tovarăş de drum, Duhul Sfânt. Îndemnul adresat lui Israel în v. 21: „Fii atent în prezenţa Lui şi ascultă glasul Lui … pentru că Numele Meu este în El” poate fi legat cu cel din Noul Testament de a nu mâhni Duhul Sfânt al lui Dumnezeu (Efeseni 4.30). În harul Său, Dumnezeu doreşte ca ai Săi să cunoască destinaţia acestui drum: frumoasa moştenire pe care le-a pregătit-o cu Isus în cer.

Totodată, între preocupările lui Dumnezeu sunt unele pe care suntem mai puţin dispuşi să le înţelegem şi mai ales să le acceptăm. Ele au ca temelie grija Lui deosebită ca ai Săi să fie în totul despărţiţi de naţiunile din jur. Dar Dumnezeu nu insistă asupra acestei separări pentru a-i lipsi de ceva bun, dimpotrivă, aceasta este o consecinţă a dragostei, care urmăreşte să-i ferească de o capcană sigură (v. 33).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: