Mana Zilnica

Mana Zilnica

5 Mai 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

El va vedea o sămânță, Își va lungi zilele și plăcerea Domnului va prospera în mâna Lui.
Isaia 53.10


Iată Robul Meu (14)

Domnul nostru Isus Hristos, Mesia, a suferit nespus, pentru multe și variate motive și scopuri. Unul dintre scopuri a fost ca, prin suferințele Sale, El să vadă „o sămânță”. Pe pământ, El a făcut parte din familia lui Iosif și a Mariei, însă adevăratul Său Tată era în cer. După împlinirea lucrării Sale, după moartea și învierea Sa, El poate avea „o sămânță” – pe aceia care, prin credința în El, Îi aparțin. El a căutat „o sămânță a lui Dumnezeu” (Maleahi 2.15), iar acum, în sfârșit, o are.

Acest lucru se armonizează cu ceea ce urmează: „Își va lungi zilele” (Isaia 53.10). Chiar dacă zilele Sale au fost scurtate pe pământ, Psalmul 102.23,24 spune că anii Săi sunt fără sfârșit și că sunt din generație în generație. Acest lucru este adevărat, fiindcă El este Dumnezeu peste toate, binecuvântat în veci (Romani 9.5), și, de asemenea, fiindcă El Își va lungi zilele prin înviere.

Noi suntem uniți cu El datorită învierii Sale. Există acum o nouă familie. Vedem acest lucru din ceea ce Domnul i-a transmis Mariei Magdalena în ziua învierii Sale. El i-a spus: „Mergi la frații Mei și spune-le: «Mă sui la Tatăl Meu și Tatăl vostru, și la Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru»” (Ioan 20.17). Relația unică dintre Tatăl și Fiul a existat din veșnicie, însă părtășia noastră cu Tatăl și cu Fiul este un lucru nou (1 Ioan 1.3). Acesta este rezultatul faptului că „plăcerea Domnului va prospera în mâna Lui” (Isaia 53.10).

A. E. Bouter

SĂMÂNȚA BUNĂ

Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.
Ioan 1.18


Singurul Fiu

Domnul Isus este singurul Fiu al Tatălui. Cu aceasta, Cuvântul lui Dumnezeu nu vrea să spună că Fiul a fost născut cândva. Fiul lui Dumnezeu este veșnic. El nu are început. El este dintotdeauna.

Este singurul Fiu pentru că este unic de felul Său și de aceea este unic pentru Tatăl. Aceasta este însemnătatea acestei expresii. Când Dumnezeu Tatăl privește la Fiul Său, atunci El Se bucură și găsește în El deplină mulțumire.

Versetul de astăzi ne spune că Dumnezeu S-a descoperit în singurul Lui Fiu. Fiul – care este în sânul Tatălui, care a fost iubit întotdeauna de Tatăl – a devenit Om, pentru a ne arăta cine este Dumnezeu în Sine Însuși. El ni L-a descoperit ca pe un Tată care Îl iubește pe Fiul. Și, mai mult, pe toți cei care cred în Isus Hristos, Dumnezeu Tatăl îi face acum copiii Săi, pentru ca El să le poată dărui dragostea Sa.

În Ioan 3.16 scrie: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că L-a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică”. Aici vedem cât de mare este dragostea dumnezeiască față de noi, oamenii. Dumnezeu L-a dat pe Fiul Său – care este unic pentru El și care Îi prilejuiește toată desfătarea – pentru noi, la moarte. De ce? Pentru că El nu vrea ca noi să mergem în pierzare, ci să primim prin credința în Domnul Isus viața veșnică.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CUM SĂ-I FACI PE OAMENI SĂ TE ASCULTE (1) – Fundația SEER

„Gloata cea mare Îl asculta cu plăcere” (Marcu 12:37)


Aflăm din Scriptură că Mântuitorul Isus era apreciat, și că mulțimile de oameni îi sorbeau cuvintele. Oare de ce? Pentru că vorbele Sale se fundamentau pe câteva calități extrem de importante, vădite în: caracterul Său, comportamentul Lui și preocuparea Sa pentru alții. Pe scurt, Domnul Isus Și-a câștigat dreptul de a vorbi. Dar tu? A-i face pe oameni să te asculte cere discernământ. Când ceea ce spui tu ajută cu adevărat pe cineva, stabilești o conexiune. Benjamin Franklin, una dintre cele mai admirate personalități din istoria Americii și cunoscut pentru înțelepciunea sa, a avut o carieră remarcabilă. Interesant e că el nu a avut parte de cine știe ce educație formală. A mers la școală numai doi ani, dar cu toate acestea a fost foarte respectat, datorită cunoștințelor sale și discernământului dezvoltat.

Cititor lacom și dornic de cunoaștere din punct de vedere intelectual, el a devenit expert într-un număr remarcabil de domenii: editare și publicare, politică, activism politic, științe și diplomație. A fost un inventator și-un vizionar, girând sprijinirea Franței în timpul Revoluției, înființând prima bibliotecă publică din America, fiind primul președinte al Societății Filosofice Americane, contribuind la redactarea Declarației de Independență. Biograful Walter Isaacson l-a numit pe Franklin „cel mai realizat american al timpurilor sale și omul cu cea mai mare influență în inventarea tipului de societate ce avea să devină America.” Oamenii aveau sentimentul unei conexiuni când Franklin își împărtășea înțelepciunea. Iată cum ți se aplică ție lucrul acesta: când îi iubești pe oameni, muncești din greu, studiezi, te dezvolți și îți împărtășești experiența într-un domeniu dat, oamenii vor învăța să te respecte și să te asculte. Și când vine vorba de ascultare, nu primești ceea ce pretinzi, ci primești ceea ce câștigi!

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Exod 23:6-19


„Să nu ucizi pe cel nevinovat şi pe cel drept” (v.7), este obligat să spună DOMNUL poporului Său – ordin care va fi, vai, prea bine justificat, din vreme ce El, „Cel Sfânt şi Drept”, va fi trimis la moarte (Fapte 3.14-15). Străinul este şi el cuprins în aceste recomandări: el nu trebuia să fie nici strâmtorat, nici asuprit (v. 9; 22.21; vezi şi Ieremia 22.3). Levitic 19.34 merge mult mai departe: pe străin să-l iubim ca pe noi înşine. În Noul Testament, Domnul Isus declară că a te îngriji de străin este acelaşi lucru cu a-L primi pe El Însuşi (citiţi Matei 25.35 sf.). Mai mult chiar, nu a fost El Însuşi Străinul ceresc care S-a coborât pentru a-i cerceta pe oameni? Cum a fost inima Lui, atât de tandră, rănită de nerecunoştinţa celor în mijlocul cărora venise în dragoste! Da, suntem invitaţi să înţelegem „sufletul celui străin” (v.9), inima Mântuitorului.

Amintiţi-vă că şi voi aţi fost străini – adaugă DOMNUL. Acesta este secretul dragostei: «să ne punem în locul altuia»!

În v. 10-13, Dumnezeu ne arată cum grija Sa se manifestă pentru întreaga creaţie: pentru animale, pentru plante şi pentru pământul în sine. Să învăţăm şi noi să respectăm tot ceea ce-I aparţine Tatălui nostru ceresc.

În sfârşit, în legătură cu închinarea să subliniem finalul v. 15: „nimeni să nu se înfăţişeze înaintea feţei Mele fără nimic„. De citit Deuteronom 26.2.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: