Mana Zilnica

Mana Zilnica

22 Septembrie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

Deci, când a luat Isus oțetul, a spus: „S-a sfârșit!”; și, plecându-Și capul, Și-a dat duhul.

Ioan 19.30„S-a sfârșit!” Aceste cuvinte, printre ultimele rostite de Domnul Isus pe cruce, sunt extrem de profunde și de bogate în semnificații. Toate imaginile, umbrele și jertfele care arătaseră către cruce erau acum împlinite. Nimic nu putea fi adăugat la această lucrare. „Printr-o singură jertfă i-a desăvârșit pentru totdeauna pe cei sfințiți”, după care este adăugat: „Nicidecum nu-Mi voi mai aminti de păcatele lor și de nelegiuirile lor” (Evrei 10.14,17).

Calea către Locul Preasfânt ne-a fost deschisă și putem pătrunde, cu îndrăzneală sfântă și prin credință, în chiar prezența lui Dumnezeu. De acest privilegiu sfânt ne putem bucura acum. Ne putem adresa lui Dumnezeu ca unui Tată plin de dragoste. „Să ne apropiem cu inimă sinceră, în siguranța deplină a credinței, având inimile curățite de o conștiință rea și trupul spălat cu apă curată … și să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune, nepărăsind strângerea noastră laolaltă, după cum obișnuiesc unii, ci încurajându-ne, și cu atât mai mult cu cât vedeți apropiindu-se ziua” (Evrei 10.22,24,25).

Duhul lui Dumnezeu ne îndreaptă privirile către Mielul lui Dumnezeu, care, vărsându-Și sângele prețios, ne-a netezit calea către binecuvântări viitoare. Când Ioan Botezătorul L-a văzut la râul Iordan, a spus: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” (Ioan 1.29). Acest verset cuprinde scopurile lui Dumnezeu pentru veacurile viitoare, care vor culmina cu ziua lui Dumnezeu, când „noi, potrivit promisiunii Sale, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care locuiește dreptatea” (2 Petru 3.13). Suntem binecuvântați acum și pentru întreaga eternitate. El este vrednic de lauda noastră!

J. Redekop


SĂMÂNȚA BUNĂ

Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.

Ioan 1.18Lumină și dragoste

Dumnezeu S-a făcut cunoscut în creația Sa. Creația vestește puterea, înțelepciunea și autoritatea lui Dumnezeu. Când privim la creație și la noi înșine, trebuie să exclamăm împreună cu psalmistul: „Te voi lăuda că m-ai făcut într-un mod înfricoșător și admirabil. Minunate sunt lucrările Tale și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” (Psalmul 139.14).

Dar această descoperire a lui Dumnezeu nu este tot ce putem afla despre El. Lucrarea unui artist poate să ne arate talentul său, dar nu ne spune nimic despre sentimentele sale. Faptul că Dumnezeu este lumină și dragoste nu putem vedea în creație. Pentru a arăta lumii dragostea și lumina Sa, Dumnezeu a trebuit să-L trimită pe Fiul Său pe pământ. Dragostea lui Dumnezeu ne-a fost arătată prin Fiul Său. „Dragostea lui Dumnezeu față de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El” (1 Ioan 4.9). Fiul lui Dumnezeu a murit pe cruce la Golgota, ca noi să fim salvați și să fim înfiați ca și copii ai lui Dumnezeu. Ce dragoste! Dar Dumnezeu este și lumină: „Vestea pe care am auzit-o de la El și pe care v-o spunem este că Dumnezeu e lumină și în El nu este întuneric” (1 Ioan 1.5). Și acest caracter ne-a fost arătat în Isus Hristos – Lumina lumii.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CE ÎNSEAMNĂ ÎNCERCAREA – Fundația SEER

„Pentru ca încercarea credinței voastre… să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea…” (1 Petru 1:7)


 

Încercările prin care trecem scot la iveală atât slăbiciunile, cât și calitățile noastre. Când Scriptura vorbește despre „focul topitorului” (vezi Maleahi 3:2), suntem înclinați să ne gândim la lucrurile negative pe care Dumnezeu dorește să le eliminăm din caracterul nostru. Dar noi avem de asemenea și calități lăuntrice și daruri care trebuie rafinate, dar nu suntem conștienți de ele, pentru că nu au fost solicitate până acum.

În 1 Împărați 17, când văduva din Sarepta și fiul ei l-au întâlnit pe Ilie, țara era cuprinsă de foamete, iar Ilie i-a cerut să-și împartă ultima lor masă cu el. Poate te gândești: „Ce om!” Nu trage concluzii pripite! Cred că cea mai bună zi din viața acelei femei a fost atunci când Dumnezeu i-a pus credința la încercare. Răspunsul ei i-a schimbat viitorul și i-a salvat familia.

Așadar, când ești pus față în față cu o nevoie, cum răspunzi? Te retragi? Amâni? Ajuți, dar fără tragere de inimă, dintr-un simț al obligației? Sau vezi ocazia de a-L asculta pe Dumnezeu și de a schimba viitorul? De fapt, asta e calea prin care poți scăpa de necazuri! (vezi 2 Corinteni 9:6-11).

Când Dumnezeu l-a trimis pe Moise la Faraon, El i-a spus: „împăratul Egiptului n-are să vă lase să plecați decât silit de o mână puternică.” (Exodul 3:19). Astăzi, Dumnezeu poate îngădui vrăjmașului să te pună la încercare pentru a dezvălui:

1) cât de mult îi pasă de tine;

2) cum reacționezi când ești pus la zid;

3) pe cine vei crede, când Dumnezeu va zice: „Te voi scoate cu mână tare!”, iar dușmanul va zice: „Nu te voi lăsa să pleci!”

Deci, asta înseamnă încercarea credinței voastre.


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Numeri 34:1-29


După ce a privit înapoi împreună cu Israel, Domnul   i-a invitat să-şi îndrepte privirile înainte, spre ţinta lungii lor călătorii. Unele persoane sunt preocupate fără încetare de trecut. Regretă una sau alta sau chiar se laudă cu ceea ce ele au făcut. Ceea ce trebuie să-l preocupe pe cel credincios este ce a făcut Dumnezeu. El poate da în inima lui mii de răspunsuri la întrebarea lui Balaam: „Ce a lucrat Dumnezeu?” (23.23). Dar în acelaşi timp priveşte înainte, spre patria lui. Hotarele moştenirii lui Israel au fost trasate de aceeaşi mână divină care le-a dirijat şi călătoria.

Pentru noi, copiii lui Dumnezeu, a fost pregătită casa Tatălui. Domnul nu lasă nici o îndoială în această privinţă. Dacă ar fi fost altfel, El ne-ar fi spus. Sunt multe locuinţe în casa Tatălui, unde Domnul Isus S-a dus să ne pregătească un loc (Ioan 14.2).

Domnul i-a schiţat lui Israel numai conturul, graniţele ţării sale. Şi creştinul, de partea sa, abia dacă cunoaşte ceva despre ţara lui. Biblia nu ne descrie cerul. Dar ce ştim despre el ne este îndeajuns. Este casa Tatălui, a Tatălui nostru. Domnul Isus este acolo şi noi vom fi pentru totdeauna cu El.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: