Mana Zilnica

Mana Zilnica

8 Mai 2019

 

DOMNUL ESTE APROAPE

 

Atunci cei care se temeau de Domnul vorbeau adesea unul cu altul; și Domnul a luat aminte și a ascultat; și o carte de aducere-aminte a fost scrisă înaintea Lui pentru cei care se temeau de Domnul și se gândeau la Numele Lui.

Maleahi 3.16

 

În cartea Maleahi găsim un mesaj trist despre declinul și falimentul rămășiței lui Iuda, care fusese adusă înapoi după șaptezeci de ani de captivitate în Babilon. Din cauza neascultării de Dumnezeu fuseseră deportați acolo, după care harul minunat a lucrat față de ei și împăratul Cirus le-a îngăduit să revină în țară și să rezidească templul. Doar o mică parte din poporul aflat în robie s-a folosit de acest prilej și, sub conducerea lui Ezra și a lui Neemia, lucrarea acestei mici rămășițe a prosperat sub mâna lui Dumnezeu.

N-a durat mult însă și această prospețime a credinței a început să se ofilească, iar rămășița a început să manifeste același caracter al neascultării pe care părinții lor îl manifestaseră. Dumnezeu vorbește împotriva acestei neascultări în cartea Maleahi. El arată acolo că starea poporului în general, și a preoților în particular, era caracterizată de trufie și de obrăznicie, cu totul lipsită de orice gând de pocăință sau de a-L onora pe Dumnezeu.

Din fericire însă, așa cum ne arată versetul citat din Maleahi, existau în mijlocul poporului câțiva care se temeau de Domnul și care vorbeau unii cu alții. Despre ce vorbeau ei? Vorbeau despre Domnul Însuși și despre cât de întristați erau că ceilalți din popor Îl excluseseră pe Domnul din inimile lor. Dumnezeu prețuia atât de mult credința lor, încât a fost scrisă o carte de aducere-aminte pentru ei.

Vedem și astăzi în mijlocul poporului lui Dumnezeu aceeași depărtare de adevărul Scripturii. Să vorbim însă unii cu alții și să ne încurajăm unii pe alții, dorind mai presus de toate să-L onorăm pe Domnul Isus și să producem bucurie inimii Lui.

L. M. Grant

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

El ia aminte la rugăciunea nevoiașului și nu-i nesocotește rugăciunea.
Psalmul 102.17


Rugăciune (1)

„Doamne, ascultă-mi rugăciunea

și strigarea mea s-ajungă până la Tine!

Nu-mi ascunde fața Ta în ziua necazului meu!

Pleacă-Ți urechea spre mine!

Ascultă-mă degrabă în ziua când strig!

Căci zilele mele pier ca fumul

și oasele îmi ard ca un tăciune.

Inima îmi este lovită

și mi se usucă întocmai ca iarba;

până și pâinea uit să mi-o mănânc.

Așa de mari îmi sunt gemetele,

că mi se lipesc oasele de carne.

Semăn cu pelicanul din deșert,

sunt ca o cucuvea din locuri pustii.

Veghez și sunt

ca vrabia singuratică pe un acoperiș.

El ia aminte la rugăciunea nevoiașului

și nu-i nesocotește rugăciunea.”

Psalmul 102.1-7,17

 


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CUM SĂ EVITĂM STAGNAREA ÎN CĂSNICIE – Fundația SEER

„Uitându-se pe fereastră a văzut pe Isaac jucându-se cu nevastă-sa Rebeca.” (Geneza 26:8)


     Pe vremuri, când corăbiile de lemn depindeau de vânt pentru a naviga, marinarii aveau destule motive de îngrijorare: pirații, furtunile, bolile… Dar deseori cea mai mare teamă a lor era „calmul ecuatorial” – o zonă din apropierea Ecuatorului, caracterizată de vânturi line, care își schimbau direcția foarte încet. Rezervele de hrană și de apă se goleau în timp ce pluteau zile sau chiar săptămâni, așteptând să bată briza care să-i pună din nou în mișcare. Noi vorbim despre „a-i lua cuiva apa de la moară”, ceea ce înseamnă că ne-am pierdut avântul și că avem nevoie de ceva care să ne pună din nou pe cale. Căsnicia noastră nu-și pierde avântul peste noapte, ci în decurs de luni și ani de insensibilitate și neglijare. Nu trebuie să treci prin așa ceva! În cartea sa „Dragostea creativă”, autorul Doug Fields scrie: „Iubirea soțului sau a soției tale poate schimba aceste tipare și poate fi foarte plăcută. Nu există o reparație rapidă a unei căsnicii care stagnează, firește, dar poți lăsa scuzele deoparte și poți începe să-ți dai din nou întâlniri cu iubitul tău soț sau cu iubita ta soție.” Dumnezeu a acuzat astfel biserica din Efes: „ţi-ai părăsit dragostea dintâi.” (Apocalipsa 2:4). Apoi le-a spus cum pot remedia situația: „pocăieşte-te, şi întoarce-te la faptele tale dintâi” (v. 5). Temându-se că regele Abimelec îl va ucide și o va lua pe soția lui, pe Rebeca, Isaac a mințit și a spus că este sora lui. Ce l-a dat de gol? Regele Abimelec s-a uitat pe fereastră și „a văzut pe Isaac jucându-se cu nevastă-sa Rebeca.” Dragostea i-a salvat viața și căsnicia, și la fel de valabil poate fi și-n cazul tău!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Exod 25:1-22


În acest capitol încep instrucţiunile cu privire la închinare. Cortul, „imaginea şi umbra celor cereşti” (Evrei 8.5), ne prezintă, prin detaliile sale, ca o serie de simboluri, condiţiile în care:

1) Dumnezeul Cel Sfânt poate locui în mijlocul alor Săi;

2) cum noi, care suntem păcătoşi, ne putem apropia de acest Dumnezeu sfânt.

Aceste chestiuni privesc adevărurile de bază ale mântuirii noastre şi locul lor în ordinea divină.
Când dorim să descriem o casă, nu începem cu mobila. Aici, dimpotrivă, chivotul ocupă primul loc, pentru că Îl reprezintă pe Hristos, centrul planurilor lui Dumnezeu. Era făcut din lemn de
salcâm (copac ce creşte în soluri aride, nestricăcios, imagine a umanităţii lui Hristos – Isaia 53.2), poleit cu aur, semn al divinităţii Sale. Capacul ispăşirii, din aur curat, care acoperea chivotul, spune despre un Dumnezeu binevoitor, împăcat prin sângele care era adus (Romani 3.25) şi care îl poate întâlni acolo pe omul păcătos (v. 22). „Heruvimii gloriei”, ale căror feţe erau întoarse (Evrei 9.5), ne spun că acolo sunt taine divine adânci, în care „îngerii doresc să privească” (1 Petru 1.12).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: