Mana Zilnica

Mana Zilnica

13 Martie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Dar cel semănat pe pământul cel bun, acesta este cel care aude Cuvântul și-l înțelege; care, într-adevăr, rodește și face: unul o sută, altul șaizeci și altul treizeci.
Eu am plantat, Apolo a udat, dar Dumnezeu a dat creștere.

Matei 13.23; 1 Corinteni 3.6


Semințele au nevoie de apă pentru a germina, pentru a prinde rădăcină și pentru a aduce, în cele din urmă, rod. Potrivit cu 1 Corinteni 3, rodirea este lucrarea lui Dumnezeu, însă predicarea și învățătura din Cuvânt (sădirea și udarea) intră în responsabilitatea celor credincioși. În această privință este important să luăm seama la Matei 13, care ne spune că pământul roditor îi reprezintă pe cei care nu numai că aud mesajul, ci îl și înțeleg.

Acest lucru accentuează responsabilitatea pe care trebuie să o simtă toți cei care vorbesc din Scriptură. Este esențial ca mesajul evangheliei să fie clar, iar învățătura dată să fie limpede și pe înțeles. Este nevoie ca principiile biblice să fie bine înțelese, căci fără acestea nu poate exista o creștere spirituală adevărată.

Ce spune Dumnezeu despre oameni și despre Sine Însuși? Ce a fost împlinit prin viața, moartea și învierea lui Isus Hristos? Care este rezultatul glorificării Sale actuale în cer? Ce înseamnă îndreptățirea, sfințirea și răscumpărarea? Cine este Duhul Sfânt și de ce este El important pentru cei credincioși? Ce înseamnă viața de credință? Cum influențează aceste adevăruri – și multe altele alături de ele – purtarea și deciziile noastre zilnice?

Domnul să ne dea tuturor dorința de a înțelege tot mai mult Cuvântul Său și de a-l împărtăși altora cu o tot mai mare claritate! Dumnezeu dorește să cunoaștem Cuvântul Său și să creștem prin el.

S. Campbell

SĂMÂNȚA BUNĂ

Nădăjduind împotriva oricărei nădejdi, el a crezut că va ajunge tatăl multor popoare.

Romani 4.18Muzica și Biblia (2)

Viața de familie a compozitorului nu a fost nimic altceva decât o continuă luptă pentru a fi mereu alături de frații săi, el simțindu-se responsabil cu adevărat față de aceștia și căutând pe parcursul întregii vieți să le fie de ajutor în toate privințele. Eforturile sale, din fericire, au avut ecoul cuvenit, familia simțindu-se cu adevărat protejată de Ludwig. Ca mare creator de muzică, Ludwig van Beethoven a reușit să domine pe deplin epoca sa, depășind artiști mai bine cotați ai timpului. Toamna anului 1802 îi aduce lui Beethoven o profundă criză sufletească – oglindită în „Testamentul de la Heiligenstadt”, criză accentuată și de ruinarea visului său de a-și întemeia o familie și de episoadele de surzenie, maladie care, treptat, s-a instalat definitiv. Cumpăna la care ajunge titanul muzicii este însă depășită, el găsindu-și refugiul în paginile Bibliei – cea mai mare mărturie despre bunătatea lui Dumnezeu arătată în lucrarea de la cruce a Fiului Său.

Numai Dumnezeu știe ce s-a produs în sufletul marelui compozitor atunci când s-a ocupat de capodopera muzicală „Hristos pe muntele Măslinilor”. Noi doar ne punem întrebarea: A înțeles oare Beethoven lecția pe care a dat-o Avraam atunci când a nădăjduit împotriva oricărei nădejdi? Nu știm să răspundem; însă, în ce ne privește, ne putem lăsa motivați de curajul credinței lui Avraam, dar și de lupta compozitorului cu greutățile vieții.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ÎNVAȚĂ SĂ FII MULȚUMIT! – Fundația SEER

„M-am deprins să fiu mulţumit…” (Filipeni 4:11)


Când ținta noastră este creșterea personală și realizările în viață, înseamnă că avem scopuri lăudabile. Când râvnim însă la ceea ce posedă cineva sau când ne dorim să fim ca altcineva, intrăm pe un teritoriu care ne este interzis de Scriptură. Mulțumirea nu înseamnă că trebuie să ne complacem sau să devenim mediocri și să nu ne atingem potențialul pe care l-a pus Dumnezeu în noi. Absolut deloc! Noi trebuie să ne străduim să ne dezvoltăm, și în același timp să ne păstrăm total dependenți de Dumnezeu (vezi 2 Corinteni 3:5).

Autosuficiența înseamnă încredere în tine însuți fără a avea nevoie de încredere în ajutorul lui Dumnezeu. Mulțumire, pe de altă parte, înseamnă să știi cu certitudine și convingere fermă că Dumnezeu poate să-ți împlinească toate nevoile (vezi Filipeni 4:19). Când înțelegem acest adevăr, nu mai râvnim funcția nimănui, avuția, bunurile și posesiunile nimănui. De ce? Pentru că avem siguranța că tot ce deținem în prezent și tot ce suntem acum este mai mult decât suficient în mâinile lui Dumnezeu.

Tot ceea ce trebuie să facem pentru a împlini voia Sa putem face – nu prin puterea noastră, ci prin tăria și puterea lui Hristos care locuiește în cel mai profund loc al ființei noastre. Invidia apare în mod natural și firesc, dar mulțumirea trebuie învățată.

Apostolul Pavel scrie: „M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc. Ştiu să trăiesc smerit, şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” (Filipeni 4:11-13).

Lăsați acest cuvânt să vă însuflețească, măcar azi!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

1 Samuel 17:41-54


Filisteanul se înfăţişează încă o dată înaintea şirurilor de bătaie, cu provocarea lui. Dar cine este cel care-i vine în întâmpinare? Să fie campionul pe care Israel îl trimite împotriva lui: un tinerel cu arme ridicole, un toiag şi o praştie de cioban? Oare este o glumă? Îl măsoară cu privirea din cap până în picioare pe acest adversar mizerabil cu care nu merită să se compare şi-l insultă cu dispreţ! Însă David este neclintit, el, care avea să scrie: „Domnul este tăria vieţii mele: de cine să-mi fie frică?“ (Psalmul 27.1). Piatra este aruncată cu o mână sigură; ea pătrunde în fruntea uriaşului care se prăbuşeşte. David aleargă şi-i taie de îndată capul cu propria sabie. Apoi, ce strigăte de victorie izbucnesc în tabăra lui Israel şi ce confuzie şi derută cuprind tabăra filistenilor!

Este o scenă memorabilă, ilustrând puterea credinţei, a acestei credinţe care-l face pe cel credincios în stare ca, în genunchi, să obţină victorii asemănătoare. Dar ştim că această scenă are o semnificaţie infinit mai mare. David, tip al lui Hristos, a triumfat asupra lui Goliat, simbol al lui Satan, utilizând propria-i sabie, moartea. Prin moarte, Isus l-a nimicit pe cel ce avea puterea morţii, care este diavolul. Este victoria de la cruce, inepuizabil subiect al laudei eterne.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: