Mana Zilnica

Mana Zilnica

15 Aprilie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

 

Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți nevoie de toate acestea.
Matei 6.32


Acest verset este de căpătâi pentru orice copil al lui Dumnezeu, în mijlocul împrejurărilor schimbătoare ale vieții. Aplicarea lui în viețile noastre înlătură orice nemulțumire, orice murmur și ne conduce la supunere deplină. Unde poate fi mai bine pentru cel credincios, decât în brațele Dumnezeului său? Noi nu știm deloc ce este mai bine pentru noi, de aceea ar trebui să ne bazăm întotdeauna pe înțelepciunea și pe dragostea Lui de Tată, căci El cunoaște toate lucrurile de care avem cu adevărat nevoie.

De multe ori El îngăduie ca pacea să ne fie tulburată și ca proptelele pe care le avem în această lume să dispară. Scopul Lui însă este ca astfel să ne putem bucura mai mult de binecuvântările spirituale, de „binecuvântările bunătății” (Psalmul 21.3). Să căutăm deci să ne punem încrederea în voia Tatălui nostru ceresc. El nu ne va călăuzi niciodată către ceva defavorabil nouă, fiindcă bunătatea și credincioșia sunt caracteristicile căilor Lui.

Dacă privim la viața Domnului Isus, vedem că de la iesle și până la cruce n-a existat nicio suferință inutilă pe care El să o fi îndurat. Orice picătură din cupa Sa amară a fost turnată acolo cu grijă de către Tatăl Său. Știind bine acest lucru, El a putut spune: „Paharul pe care Mi l-a dat Tatăl, să nu-l beau?” (Ioan 18.11). Să nu punem la îndoială dragostea Tatălui! El L-a dat pe Fiul Său pentru noi! Oricare ar fi încercarea sub care suferim, exemplul Domnului nostru să ne fie mângâiere și tărie!

J. R. MacDuff

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

Și fiți buni unii cu alții, miloși și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.
Efeseni 4.32


Iertați-vă! (1)

La data de 4 martie 2013, Rendy Andre Ichsan s-ar fi putut afla după gratii. Probabil ar fi fost condamnat la șase ani de închisoare, cu executare. În schimb, a primit o condamnare de cinci ani, fără executare. De ce? Aceasta s-a întâmplat doar pentru că familia femeii pe care a omorât-o a cerut expres această sentință. Accidentul a avut loc pe 1 iulie 2011. Ichsan își petrecuse noaptea sărbătorind. Karen Julian conducea mașina spre casă. Până la acel moment, Ichsan era cel mai fericit bărbat din lume, era proaspăt căsătorit, soția sa aștepta un copil și tocmai fusese promovat la serviciu. Un accident urma să încheie o viață și pe cealaltă urma să o schimbe radical. Karen Julian a murit la impactul celor două mașini. Ichsan avea o alcoolemie de două ori mai mare decât limita legală. Prin urmare, a fost arestat pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice și a fost condamnat pentru omorârea doamnei Karen Julian.

La proces, Ichsan a întâlnit rudele femeii pe care o ucisese. Cei doi frați, o soră și mama lor i-au spus judecătorului că vor ca Ichsan să plătească pentru ce a făcut, dar nu după gratii. Ar fi vrut ca el să facă o schimbare prin lucrul în folosul comunității. Ar fi dorit ca el să vorbească și altora despre ce a făcut, despre consecințele conducerii autoturismului sub influența alcoolului. Au cerut aceasta în speranța că măcar o persoană ar putea fi cruțată prin mesajul lui Ichsan.

 


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

RĂSPLATA PRIETENIEI (1) – Fundația SEER

„Un prieten… ţine mai mult la tine decât un frate” (Proverbele 18:24)


Biblia spune: „Cine îşi face mulţi prieteni, îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate.” Gloria Gaither subliniază acest lucru: „Prietenii adevărați sunt preocupați de ceea ce vei deveni. Ei se uită dincolo de prezent și țin profund la tine ca persoană.” Solomon a scris: „Cine îşi face mulţi prieteni, îi face spre nenorocirea lui” (v. 24). Și pentru că formarea și păstrarea unei prietenii îți ia timp și energie, răsplata depășește cu mult investiția.

Prietenul adevărat:

1) Îți dă o mână de ajutor când ești căzut. „Mai bine doi decât unul… căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur, şi cade” (Eclesiastul 4:9-10).

2) Îți dă viziune. Indiferent cât de mult te iubesc și doresc să te ajute, cei din familie sunt uneori prea aproape ca să fie obiectivi, și e mai util să te deschizi în fața unei persoane care nu îți este rudă. Biblia spune: „Cum înveseleşte untdelemnul şi tămâia inima, aşa de dulci sunt sfaturile pline de dragoste ale unui prieten.” (Proverbe 27:9).

3) Îți dă bună dispoziție. Cineva spunea: „Dacă nu ai riduri înseamnă că nu ai râs destul!” Când râsul este ceea ce ți-a prescris doctorul, prietenii te ajută să descoperi umorul din situația ta – de obicei pentru că și ei au trecut pe acolo! Hazel C. Lee o spune în felul următor: „Când râdem de noi înșine, dar și unii cu alții, se creează sentimentul plăcut că suntem împreună.”

4) Te trage la răspundere. Ai observat vreodată că atunci când ai un comportament opus Cuvântului lui Dumnezeu, e ușor să te păcălești singur? Într-un astfel de moment, „Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioşia lui” (v. 6). Așa că, astăzi, mulțumește-i lui Dumnezeu pentru prietenii tăi buni, care te iubesc suficient de mult ca să fie cinstiți cu tine chiar și când lucrul acesta doare.  


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Exod 12:17-27


Aluatul, simbol al răului, trebuie îndepărtat cu maximă atenţie (cf. 1 Corinteni 5.7, 8). Nu putem să ne însuşim lucrarea lui Hristos şi să ne bucurăm din plin de ea cât timp nu ne-am mărturisit şi nu am abandonat fiecare păcat de care avem cunoştinţă.

Israelitului îi mai rămânea să facă doar un lucru, cel poruncit de Domnul lui Moise în v.7: trebuia să înmoaie un buchet de isop în sângele mielului şi să ungă cu el pragul de sus şi amândoi uşorii uşii casei sale. Făcând aceasta, capul familiei trebuia să creadă două lucruri: întâi că Domnul avea să lovească prin judecată şi, în al doilea rând, că sângele avea puterea de a-l proteja pe el şi pe ai săi.

Ca şi copiii din familiile israeliţilor, putem întreba: „Ce înseamnă această slujbă pentru voi?” (v.26). Nu este oare aceasta o imagine a scumpului sânge al lui Hristos care ne pune la adăpost de judecată? „Eu voi vedea sângele” spusese DOMNUL (v.13), în timp ce israeliţii, dinăuntru, nu-l vedeau. Mântuirea noastră nu depinde de modul în care apreciem noi lucrarea lui Hristos, nici de intensitatea sentimentelor noastre cu privire la acest subiect. Nu, ci depinde de felul cum o vede Dumnezeu. Pentru El, sângele are eficacitate deplină şi totală în îndepărtarea păcatului. Să ne punem şi noi încrederea în lucrarea desăvârşită împlinită de Domnul Isus şi acceptată de Dumnezeu (1 Ioan 1.7).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: