Mana Zilnica

Mana Zilnica

12 Aprilie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

 

M-am așezat și am plâns și am jelit câteva zile și am postit și m-am rugat înaintea Dumnezeului cerurilor.
Neemia 1.4


Edictul lui Cirus pentru întoarcerea iudeilor în Ierusalim fusese dat cu aproape o sută de ani înainte de timpul lui Neemia. Ezra se întorsese la Ierusalim cam cu cincisprezece ani înainte de evenimentele din Neemia 1. De ce nu se dusese și Neemia la Ierusalim împreună cu Ezra, la acea dată? Nu știm, însă Dumnezeul nostru este un Dumnezeu care oferă o a doua șansă, iar acum Neemia avea pe inimă starea poporului său.

Primul lucru pe care l-a făcut a fost să întrebe despre starea și despre nevoile de acolo (Neemia 1.2,3). Acest lucru este de natură să ne cerceteze; cât de mult cunoaștem noi despre lucrarea Domnului, nu doar despre cea din țara noastră, ci și despre cea din alte colțuri ale lumii? După ce a primit detalii, Neemia s-a rugat, iar rezultatul a fost că Domnul i-a pus în inimă gândul de a merge în țară. Domnul Isus i-a învățat pe ucenicii Săi să-L roage pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Său. În versetele următoare vedem că El Însuși i-a trimis în lucrare.

Unii au spus că a fost un sacrificiu pentru Neemia să părăsească slujba plăcută de la palat, însă, dacă luăm în considerație imoralitatea, nedreptatea și excesele care aveau loc acolo, înțelegem că o astfel de poziție nu era un loc fericit pentru un om temător de Dumnezeu.

Dar nu pentru aceasta a dorit el să plece de acolo, ci fiindcă avea cu adevărat pe inimă nevoia poporului său. El înțelegea că poporul lui Dumnezeu se afla într-o stare nenorocită și se gândea la onoarea lui Dumnezeu, în relație cu locul unde El Își așezase numele. Facă El ca aceste lucruri să fie și pe inimile noastre!

A. Blok

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

De atunci încolo, Isus a început să arate ucenicilor Săi că El … va fi omorât și că a treia zi va învia.
Matei 16.21


Descoperire neașteptată

Ce adevăruri și ce privilegii glorioase sunt cuprinse în descoperirea făcută lui Petru! Dar, iată, o nouă descoperire neașteptată! Aceste privilegii sunt consecința morții Domnului Isus Hristos și ele ne sunt date prin ea. Petru nu putea admite ca Isus Hristos să îndure o astfel de rușine, de a fi omorât. Nu putea oare Domnul să împlinească planurile Sale glorioase fără să moară? Ucenicul L-a luat pe Învățătorul său deoparte și L-a mustrat, zicând: „Să Te ferească Dumnezeu, Doamne! Să nu Ți se întâmple așa ceva!”. Erau, în aceste cuvinte, afecțiuni naturale pentru Isus Hristos, dar aflăm că Petru nu a înțeles că descoperirea pe care a primit-o de la Tatăl ceresc nu poate să ne aparțină fără prețul vieții Mântuitorului. Mai mult, aceste cuvinte arată că Petru nu voia o astfel de înjosire, nici pentru Isus Hristos care i-a promis astfel de privilegii, nici pentru sine care, împreună cu ceilalți ucenici, alcătuiau alaiul lui Mesia. Putem, într-o oarecare măsură, să distingem motivele naturale ale mustrării lui Petru.

Pentru Domnul Isus era limpede că Satan se folosea de Petru pentru a pune o piatră de poticnire înaintea Lui. Cele mai periculoase instrumente folosite de Satan sunt creștinii care cunosc adevărul în mod teoretic, dar care se tem de disprețul și de vrăjmășia lumii. Îndepărtarea de jertfa de pe cruce a Mântuitorului înseamnă tăgăduirea creștinismului, iar aceasta este tendința inimii noastre naturale, care încă nu s-a smerit în fața lui Dumnezeu.

 


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

PREȚUIEȘTE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU (4) – Fundația SEER

„Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea” (Psalmul 119:97)


Noi prețuim Cuvântul lui Dumnezeu:

1) Când îl studiem. Asta include și notarea gândurilor pe care le avem cu privire la Cuvânt. De asemenea, îi punem întrebările corecte, cum ar fi: Cine? Ce? Când? Unde? De ce? Cum? Cu alte cuvinte, studiul tău biblic îți oferă o perspectivă, nu doar informații.

2) Prețuim Cuvântul lui Dumnezeu când îl memorăm. Poate crezi că nu stai prea bine cu memoria, dar deja ai memorat un milion de idei, fapte sau persoane. Realitatea este că ne amintim doar ce este cu adevărat important pentru noi! Există beneficii enorme ale memorării Scripturii: te ajută să reziști ispitei, să iei hotărâri mai bune, să reduci stresul, să-ți mărești încrederea, să-ți exersezi gândirea, să-ți poți împărtăși credința cu alții. Memoria ta este ca un mușchi: cu cât o folosești mai mult, cu atât devine mai puternică. Începe prin a scrie pe un cartonaș un verset care te-a ajutat, apoi ia-l cu tine. Repetă-l cu voce tare – în timp ce lucrezi, în timp ce faci exerciții, în timp ce aștepți, înainte de-a merge la culcare. Cheia memorării versetelor este repetarea lor zilnică.

3) Prețuim Cuvântul lui Dumnezeu când reflectăm la el. Niciun alt obicei nu te va maturiza spiritual mai mult decât meditarea zilnică la Cuvântul lui Dumnezeu. Când faci lucrul acesta, ești efectiv „schimbat în acelaşi chip al Lui” (2 Corinteni 3:18). Dumnezeu l-a numit pe David „om după inima Mea” (Faptele Apostolilor 13:22). Cum și-a câștigat această distincție? Îi plăcea să reflecteze la Cuvântul lui Dumnezeu: „Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea.” Cheia unei vieți creștine reușite este în mâinile tale: Biblia. Prețuiește Cuvântul lui Dumnezeu!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Exod 10:12-23


Tot ceea ce scăpase de grindină este acum distrus de lăcuste. Ce dezastru grozav! „Am păcătuit”, a repetat Faraon cu o evidentă rea-credinţă, urmărind numai să fie scăpat de lăcuste. Dar „Dumnezeu nu Se lasă (Lit: nu este) batjocorit” (Galateni 6.7). Faraon a lăsat să treacă clipa potrivită (Ieremia 46.17) şi Dumnezeu îi împietreşte din nou inima. Apoi vine întunericul, trei zile întregi de întuneric! Este un semn cu un înţeles evident pentru egipteni. Soarele, sursa de lumină, de căldură, de viaţă, cel pe care-l adorau ca zeu (Ra), apare neputincios înaintea Creatorului universului.

Dar în toate casele copiilor lui Israel era lumină. „Oricine crede în Mine să nu rămână în întuneric”, declară Domnul Isus (Ioan 12.46). Şi, din nou: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nicidecum nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii” (Ioan 8.12). În mijlocul unei lumi pline de umbrele întunecate ale păcatului, credinciosul poate totuşi distinge prezenţa luminii, pe Hristos locuind în el (Ioan 14.23). Ca urmare, pentru el totul este limpede: starea lumii, viitorul ei şi starea inimii lui. El ştie unde poate păşi în siguranţă. Ceea ce face poate fi văzut de toţi (Luca 11.36).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: