Mana Zilnica

Mana Zilnica

9 Aprilie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

 

Cerurile vestesc gloria lui Dumnezeu și întinderea arată lucrarea mâinilor Sale.
Psalmul 19.1


Psalmul 19 (1) – Dumnezeu revelat în creație

Dumnezeul nostru este un Dumnezeu viu. El nu este un Dumnezeu distant, total necunoscut și care să nu ne ofere o revelație despre Sine Însuși. Nu, ci El este un Dumnezeu care S-a descoperit pe Sine. De fapt, El ne-a oferit trei revelații distincte cu privire la Sine Însuși: 1. în creație; 2. în Scriptură; 3. în Hristos. Aceste trei aspecte ale revelației lui Dumnezeu sunt prezentate în Psalmul 19. Cineva a descris acest psalm ca pe o prezentare a celor trei cărți ale lui Dumnezeu: stelele, Biblia și Mântuitorul.

Prima revelație a lui Dumnezeu este în creația însăși. Psalmistul se ocupă aici de ceruri, numindu-le „lucrarea mâinilor Sale”. Astronomii cunosc astăzi mai multe lucruri ca oricând despre vastitatea universului creat. Știm astăzi despre distanțele enorme dintre galaxii, precum și despre faptul că există miliarde de galaxii, formate, la rândul lor, din miliarde de stele, multe dintre ele cu mult mai mari decât soarele nostru. Oamenii de știință folosesc o expresie, „principiul antropic”, care înseamnă că universul are un reglaj extrem de fin, fiind astfel făcut propice existenței omului. Toate aceste descoperiri nu fac decât să confirme ceea ce deja știm, anume că Dumnezeu a creat universul și că ne-a așezat în el pentru a-I aduce Lui glorie.

„Nu este nicio vorbire și nu sunt cuvinte, glasul lor nu se aude. Sfoara lor se întinde peste tot pământul și vorbirea lor până la marginea lumii” (versetele 3 și 4). Creația are un glas, care vorbește conștiinței omului. De aceea apostolul Pavel le-a vorbit despre creație păgânilor idolatri din Atena (Fapte 17.23-27). Ei nu aveau Biblia, însă aveau cartea creației. Din nefericire însă, omul adesea ignoră această mărturie despre puterea eternă și despre divinitatea lui Dumnezeu, lucru care îl va lăsa fără scuză în ziua judecății (Romani 1.19,20). Cât de mare este Dumnezeul nostru! Puterea și înțelepciunea Lui sunt infinite (Psalmul 147.5)!

B. Reynolds

 

 

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

El nu va lăsa să ți se clatine piciorul; Cel care te păzește nu va dormita.
Psalmul 121.3


Eu te voi păzi

Surprinse de noapte și în pană de lumină, două misionare s-au oprit pe un câmp thailandez. După ce s-au încredințat în mâna Mântuitorului, nu au mai zăbovit și s-au culcat sub cerul liber.

A doua zi și-au reluat călătoria și, după mai multe ore de mers, au ajuns la stațiunea misionară pe care o căutau. După câteva zile, un necunoscut a venit la centrul misionar cerând să vorbească cu cele două tinere de curând sosite:

— Așa-i că nu mă cunoașteți? Eu totuși vă cunosc!

Văzând că tinerele nu își amintesc nimic în legătură cu el, necunoscutul le-a întrebat:

— Vă amintiți de noaptea în care v-ați oprit în câmp și ați dormit sub cerul liber? Cu mai mulți prieteni eram ascuns în tufișuri, gata să vă furăm bagajele atunci când veți adormi. Când ne-am apropiat de voi, am văzut de jur-împrejurul vostru soldați înarmați care vă păzeau.

— Soldați? Noi eram totuși singure.

— Ba da, erau soldați, a insistat omul. Chiar i-am numărat. Erau șaisprezece. De aceea am plecat cât mai repede de acolo.

Câteva zile mai târziu, misionarele și-au amintit că, în acea seară, cele șaisprezece persoane care au participat la adunarea de rugăciune s-au rugat în mod special pentru ele și pentru călătoria lor.

 


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

PREȚUIEȘTE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU (1) – Fundația SEER

„N-am părăsit poruncile buzelor Lui; mi-am plecat voia la cuvintele gurii Lui.” (Iov 23:12)


Duhul Sfânt ne face asemenea lui Hristos, prin Cuvântul lui Dumnezeu! De aceea Satan va pune multe opreliști în calea ta, pentru a te împiedica să citești Biblia. Apostolul Pavel le-a spus presbiterilor din Efes: „Vă încredinţez în mâna lui Dumnezeu şi a Cuvântului harului Său, care vă poate zidi sufleteşte, şi vă poate da moştenirea împreună cu toţi cei sfinţiţi.” (Faptele Apostolilor 20:32). Cuvântul lui Dumnezeu este asemenea unei semințe: plin de potențial. N-a spus Însuși Domnul Isus: „cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă”? (Ioan 6:63). Lucruri uimitoare se petrec atunci când studiezi Scriptura: mintea ți se luminează, inima rezonează și adevărul prinde viață în tine.

Biblia e mai mult decât un manual de doctrine: generează credință, produce schimbare, face minuni, vindecă suferinzi, zidește caracterul, transformă circumstanțe, aduce bucurie, învinge împotrivirile și ispita, redă speranța, eliberează putere, curăță minți, aduce lucruri în ființă, și garantează viitorul. Nu poți supraviețui fără Cuvântul lui Dumnezeu! E la fel de esențial pentru viața ta precum hrana. De aceea Iov a spus: „Mi-am plecat voia la cuvintele gurii Lui.” Cuvântul lui Dumnezeu este hrana spirituală de care avem nevoie pentru a împlini scopul vieții.

Biblia este descrisă ca fiind lapte, pâine, hrană tare și desert (vezi 1 Petru 2:2; Matei 4:4; 1 Corinteni 3:2; Psalmul 119:103). Această masă formată din patru feluri de mâncare este meniul Duhului Sfânt pentru tăria și creșterea noastră zilnică. Petru scrie: „ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire” (1 Petru 2:2). Așadar, ia acum decizia de a petrece timp în fiecare zi citind Cuvântul lui Dumnezeu!            


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Exod 9:1-16


O ciumă „foarte mare” se abate de data aceasta asupra vitelor. Dumnezeu cruţă turmele lui Israel, din care aveau să fie luaţi miei pentru Paşte şi, mai târziu, pentru alte jertfe. Apoi erup bube pe oameni şi pe animale. Inima regelui rămâne insensibilă, deşi, remarcaţi expresia, „în inima lui” trimitea Dumnezeu toate aceste plăgi (v.14). Cum se poate explica această îndârjire a lui faraon împotriva lui Israel? Satan ştia că din acest popor trebuia ca, într-o zi, să Se nască Mesia, Unul mai mare decât Moise, care avea să-i elibereze pe oameni de sub jugul lui şi care avea să-l învingă. De aceea el a căutat să-l ţină pe Israel în robie cât mai mult cu putinţă. Dar această încăpăţânare n-a putut face altceva decât să scoată în evidenţă şi mai mult puterea lui Dumnezeu şi să-i facă numele vestit pe tot pământul (v. 16, citat în Romani 9.17).

Pus înaintea puterii lui Dumnezeu, dar şi a milei Lui, cu care a îndepărtat succesiv broaştele, ţânţarii, muştele câineşti …, orgoliosul faraon şi-a împietrit intenţionat inima, refuzând să se pocăiască.

Câte persoane nu-şi împietresc inima în faţa celei mai mari minuni a harului: Fiul lui Dumnezeu murind pentru mântuirea oamenilor pierduţi!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: