Mana Zilnica

Mana Zilnica

10 Aprilie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

 

Și Moise a zis poporului: „Nu vă temeți; stați pe loc și veți vedea salvarea Domnului, pe care o va lucra astăzi pentru voi; pentru că pe egiptenii pe care-i vedeți astăzi nu-i veți mai vedea niciodată. Domnul va lupta pentru voi, dar voi stați liniștiți”.
Exod 14.13,14


Moise a ridicat toiagul judecății și a despărțit apele morții; poporul a trecut de cealaltă parte prin moarte, prin acea moarte care cu puțin timp în urmă stătuse ca un zid de netrecut înaintea lor. Domnul S-a coborât în cea din urmă fortăreață a puterii lui Satan și a lucrat o mântuire deplină pentru cei ai Săi. Rămâne de făcut o lucrare reală în sufletul fiecăruia dintre ei, ca să se cunoască pe ei înșiși și totodată ca, în presiunea unor astfel de momente, să înțeleagă faptul că totul trebuie să fie de la Dumnezeu. Însă Domnul a realizat deja o lucrare de mântuire pentru noi; și ceea ce El a realizat este trecut, prin har, în contul nostru.

Nu numai că sângele Său ne-a curățit de orice păcat și ne-a scăpat de judecata viitoare; însă El a murit, a înviat și a părăsit scena în care a binevoit să Se coboare. Astfel, și noi am murit față de păcatul și față de starea păcătoasă pentru care El a murit, punându-le capăt înaintea lui Dumnezeu; iar acum El trăiește pentru Dumnezeu.

Cum ar mai putea deci Satan să ne atingă sau să ne acuze? Dacă am murit împreună cu Hristos și am ieșit astfel din scena păcatului și a puterii lui Satan, înseamnă că am ieșit din ea pentru totdeauna. Satan poate încerca să ne urmărească (așa cum a făcut faraon cu oștile sale), dar va descoperi că totul se sfârșește cu ruina sa. El a făcut toate eforturile posibile pentru a-L alunga pe Hristos din lume, eforturi care au culminat cu omorârea Sa; dar Domnul l-a biruit prin chiar acest lucru. Acuzațiile lui Satan s-au sfârșit; succesul său aparent s-a transformat în înfrângere. El poate acuza și ataca pe cineva care este viu, însă noi am murit împreună cu Hristos și în această stare nu ne mai poate atinge.

F. G. Patterson

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

Oriunde se muncește este și câștig, dar vorbirea cu buzele duce la lipsă. Bogăția este o coroană pentru cei înțelepți.
Proverbe 14.23,24


Ștergătorul de parbriz

Știați că brevetul pentru inventarea ștergătorului de parbriz aparține unei femei pe nume Mary Anderson? Această femeie, din cauza serviciului, mergea foarte des cu tramvaiul și a observat că șoferii acelor timpuri erau nevoiți să deschidă fereastra tramvaiului, atunci când ploua, pentru a reuși să vadă drumul. Astfel, ea a conceput un dispozitiv, ca un braț, care să poată fi acționat din mașină, cu ajutorul unui levier. În noiembrie 1903, Mary Anderson a primit patentul pentru un dispozitiv care putea curăța zăpada, apa de ploaie și zloata de pe un parbriz, folosind o manetă aflată în interiorul mașinii. În anul 1916, acesta a devenit o dotare standard pentru toate mașinile produse în SUA.

Ștergătorul de parbriz nu mai trebuie inventat. Toți conducătorii auto sunt beneficiarii muncii acestei femei. Din perspectiva biblică, munca este o binecuvântare care duce înainte pe calea vieții. Și voi, tinerilor, care vă aflați poate la începutul unei cariere, sunteți chemați să vă faceți planuri alese, să stăruiți în ele, să învățați și să munciți, pentru ca astfel să obțineți rezultate binecuvântate de Dumnezeu în folosul vostru și al semenilor voștri. Încredeți-vă în Dumnezeu și munciți cinstit, și veți vedea că multe greutăți vor fi date la o parte din cale! Dacă nu puteți avea ce ați sperat, nu vă încrucișați brațele cu deznădejde și nu îngăduiți ca energia vieții voastre să se risipească fără folos! Ridicați-vă și ajutați-i pe alții să ducă la bun sfârșit ce au început!

 

 


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

PREȚUIEȘTE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU (2) – Fundația SEER

„Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi într-adevăr ucenicii Mei” (Ioan 8:31)


Ioan a scris: „doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău.” (3 Ioan v. 2). Pentru „a spori” în citirea Cuvântului lui Dumnezeu, acest lucru trebuie să devină prioritatea ta zilnică. Domnul Isus a zis: „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi într-adevăr ucenicii Mei.” „A rămâne” înseamnă a fi stabil, a locui într-un anumit/același loc, iar asta ne face să ne gândim la casă, locul în care găsim bucuria, acceptarea, încurajarea, sprijinul, protecția, scopul, identitatea și odihna. „A prețui” Cuvântul lui Dumnezeu înseamnă a-l accepta ca pe cea mai înaltă autoritate, ca pe busola care îți dă direcție, etalonul după care sunt evaluate relațiile și faptele tale. Cu alte cuvinte, primul și ultimul cuvânt din viața ta! Multe din necazurile noastre apar pentru că hotărârile noastre se bazează pe repere care nu sunt demne de încredere, precum: Cultura („toată lumea face asta”); Tradiția („întotdeauna am făcut așa”); Rațiunea („pare logic”); Emoția („mă simt bine”)…

Toate acestea au defecte, întrucât ele vin din lăuntrul nostru, nu de la Dumnezeu. Ceea ce ne trebuie nouă este standardul perfect, care nu ne va duce niciodată într-o direcție greșită… și numai Cuvântul lui Dumnezeu întrunește această exigență! Solomon a scris: „Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat” (Proverbele 30:5). Asta înseamnă că atunci când Cuvântul Său ne spune să facem ceva, trebuie să facem – fie că are sens, fie că nu are… fie că vrem, fie că nu vrem… Trebuie să spunem și noi asemenea lui Pavel: „eu cred tot ce este scris” (Faptele Apostolilor 24:14). Așa să ne ajute Dumnezeu!  


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Exod 9:17-35


A fost anunţată şi cea de-a şaptea urgie: grindina. Pentru prima dată îi vedem pe egipteni temându-se de Cuvântul Domnului şi punându-şi turmele la adăpost. Scopul catastrofelor permise de Dumnezeu este acela de a-i face pe oameni să-şi amintească de prezenţa Lui. Astăzi suntem atât de mândri de progresul ştiinţei, prin care credem că putem controla forţele naturii! Dar Dumnezeu, pentru a ne aminti cine este Stăpânul lumii, permite cataclisme naturale, dezastre imprevizibile: cutremure de pământ, epidemii, invazii de insecte … toate acestea arătând ce creatură măruntă este omul şi umilindu-i mândria (Iov 38.22, 23). Prin orice mijloace, El caută să întoarcă spre El gândurile oamenilor. În adevăr, de cele mai multe ori prin asemenea chemări la ordine, oamenii sunt făcuţi să mediteze şi să fie preocupaţi cu destinul lor etern. Câte suflete necăjite au găsit în Isus adăpost nu numai împotriva furtunilor de aici, de jos, ci şi împotriva judecăţii eterne!

Dumnezeu stabileşte cu grijă intensitatea şi durata încercării. Aceasta nu merge mai departe de cât permite El. Sunt lovite inul şi orzul, nu grâul, nici alacul (v.31, 32 vezi şi nota b). Cât despre preaiubiţii Săi, ei se bucură de minunata Lui protecţie pe toată perioada furtunii.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: