28 Decembrie 2020
Dar acum încă nu vedem că toate Îi sunt supuse, dar Îl vedem pe Isus, care a fost făcut cu puțin mai prejos decât îngerii datorită morții pe care a suferit-o, încununat cu glorie și onoare, astfel încât, prin harul lui Dumnezeu, El să guste moartea pentru fiecare.
Evrei 2.8,9
Va fi o zi glorioasă, așa cum lumea n-a mai văzut vreodată, când toate lucrurile vor fi supuse Domnului Isus. Apostolul spune că încă nu vedem că toate lucrurile Îi sunt supuse. Suntem încă în așteptarea acelei zile minunate, când Domnul va veni din cer pentru a-Și revendica drepturile și pentru a institui Împărăția lui Dumnezeu pe pământ.
„Dar Îl vedem pe Isus.” Aici trebuie să privim cu ochii credinței. Și ce vom vedea? Vedem un Om, care a fost odinioară în această lume, dar care acum nu Se mai află aici. El a venit pentru a împlini lucrarea pe care Tatăl I-o dăduse s-o facă. Acest Om este Isus, Mântuitorul, Mielul lui Dumnezeu, care a venit să ridice păcatul lumii prin jertfa Sa de la cruce. Acum, cu toată bucuria, Îl privim pe același Isus, încununat cu glorie și cu onoare. Ce măreț a fost parcursul Lui! S-a coborât în cele mai nepătrunse adâncimi, acolo unde păcatul ne adusese pe noi, pentru a ne ridica la acele înălțimi la care S-a suit, atunci când S-a înălțat la dreapta Măreției.
Auzim aceste cuvinte: „S-a sfârșit”! Nimic nu mai poate fi adăugat la lucrarea minunată pe care El a împlinit-o. În rugăciunea Sa către Tatăl, El a spus: „Am sfârșit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac” (Ioan 17.4). Lucrarea Sa minunată de mijlocire continuă pentru noi, așa cum El de asemenea a spus: „Eu pentru ei cer; nu cer pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat, pentru că sunt ai Tăi” (Ioan 17.9). Acum, în timpul absenței Sale, suntem în această lume, însă nu suntem din ea. Suntem aici pentru a trăi și a mărturisi pentru El, până când va veni și ne va lua din această lume, ca să fim împreună cu El în casa Tatălui.
J. Redekop
„Nu este Cuvântul Meu ca un foc”, zice Domnul, „și ca un ciocan care sfărâmă în bucăți stânca?”.
Ieremia 23.29
Cuvântul lui Dumnezeu
Într-o zi a venit la un predicator un bărbat, care respinsese până atunci Cuvântul lui Dumnezeu. El i-a spus predicatorului: „Mă puteți ajuta să înțeleg mai bine Biblia? Trebuie neapărat să pot să-i dau replica cumnatei mele. Ea îmi amintește mereu citate biblice, la care eu nu știu ce replică să-i dau”. Predicatorul a luat Noul Testament și a spus: „Vă dăruiesc această carte, dar vă rog să-mi promiteți că o veți citi în întregime”. Bărbatul a promis.
După câteva luni, cei doi s-au reîntâlnit. Predicatorul l-a întrebat dacă a citit în întregime Noul Testament. Bărbatul a mărturisit: „Da, l-am citit. Când am început să citesc, n-am înțeles foarte multe. Dar, pentru că vă promisesem, am continuat să citesc. Unele afirmații m-au enervat atât de tare, încât aș fi dat cu cartea de pereți, dar nu m-am lăsat! Unele m-au plictisit, dar nu am încetat! Până la urmă am găsit suficiente cuvinte care m-au îmbărbătat. După ce am parcurs toată cartea, mi-am spus: Dacă este adevărat ce scrie în Biblie – și, mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, este adevărat! – atunci sunt un om pierdut, dacă voi continua să trăiesc fără Dumnezeu. În inima mea s-a dat o luptă aprinsă, până ce am dat dreptate acestei cărți. Acum ea este temelia vieții mele”.
Dragi prieteni, Biblia nu este o sumă de doctrine seci, fără substanță, sau o colecție de învățături morale și etice de genul: „Asta să faci”, „Asta nu”! Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu pornit din inima plină de dragoste a lui Dumnezeu. Să o citiți cu respect și cu atenție. Nu vă opriți la ceea ce nu înțelegeți! Puneți în practică ceea ce înțelegeți!
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
coordonatori Bob & Debby Gass
RENUNȚĂ LA LIMITĂRI! – Fundația S.E.E.R. România
„Te vei întinde la dreapta şi la stânga…” (Isaia 54:3)
Astăzi, Dumnezeu îți spune și ție ceea ce i-a spus poporului Său Israel: „Lărgeşte locul cortului tău, şi întinde învelitoarele locuinţei tale: nu te opri! Lungeşte-ţi funiile, şi întăreşte-ţi ţăruşii! Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga…” (Isaia 54:2-3).
Majoritatea oamenilor stau confortabil în interiorul unui cerc, chiar dacă acest cerc a fost trasat în mod arbitrar sau este extrem de învechit. Nu uita: majoritatea limitărilor cu care ne confruntăm nu sunt impuse de alții, ci ni le punem singuri. Lipsa creativității face parte adesea din această categorie. Dacă dorești să devii mai creativ, pune-ți la încercare limitele! Un inventator a spus: „Orice descoperire sau dezvoltare umană, indiferent de forma pe care o ia, trebuie să fie întotdeauna în afara regulilor; dacă n-ar fi așa, n-am avea niciodată nimic nou!”
Când îți dorești ceva ce nu ai, trebuie să fii dispus să faci ceva ce nu ai mai făcut. Poate spui: „Dar nu am educația lui!” sau „Nu am talentul ei!” Dar nu ai nevoie de talentul, educația ori mintea altcuiva. Când te-a creat, Dumnezeu a pus în tine tot ce este necesar pentru a-ți împlini destinul; trebuie doar să-ți scoți resursele la iveală și să le pui în negoț. Biblia ne spune că Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.” (Geneza 1:26-28).
Sper că ai sesizat cuvântul „asemănare” (din vers. 26) – o parte din tine seamănă cu Dumnezeu. Ai ADN divin! Ești capabil să fii creativ! Așa că, dă-ți la o parte limitările și apucă-te de lucru!
de Jean Koechlin
Estera 8:1-14
Cursul evenimentelor este acum răsturnat. Numai Dumnezeu are posibilitatea de a schimba o situaţie în felul acesta. Dar moartea lui Haman este departe de a constitui rezolvarea ei completă. Legat prin propriul sigiliu, împăratul nu mai are puterea să anuleze decretul său aducător de nenorociri. Ceea ce face
şi Dumnezeu din nou îi înclină inima spre un act de înţelepciune este să–şi încredinţeze autoritatea Esterei şi lui Mardoheu, pentru dejucarea comploturilor lui Haman. Vrăjmaşilor nu le vor fi luate armele, dar iudeii, în schimb, vor fi autorizaţi şi chiar încurajaţi să se apere şi să-i distrugă. Creştinul are vrăjmaşi care caută să-l asuprească. Cu toate că stăpânul lor, Satan, a fost învins prin lucrarea Domnului Hristos de la cruce (la fel cum Haman a fost atârnat pe spânzurătoarea pe care o pregătise), puterea de a lucra împotriva copiilor lui Dumnezeu nu le-a fost luată încă. Acum însă copilul lui Dumnezeu are posibilitatea de a i se împotrivi întrun mod eficient.
Fiecare dintre noi îi cunoaşte prea bine, pe cont propriu, pe aceşti vrăjmaşi. Dacă noi îi cruţăm, ei nu ne vor cruţa. De aceea, pentru a le anula eforturile, să folosim armele credinţei, inclusiv (vezi v. 11) strângerea pentru rugăciunea în comun, să ne întărim în Domnul şi în puterea tăriei Lui (Efeseni 6. 10).