Mana Zilnica

Mana Zilnica

22 August 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Cine nu-L crede pe Dumnezeu L-a făcut mincinos, pentru că nu a crezut în mărturia pe care a mărturisit-o Dumnezeu.

1 Ioan 5.10Necredința nu înseamnă smerenie, ci mândrie pură. Ea refuză să-L creadă pe Dumnezeu, fiindcă nu găsește, în sine însăși, un motiv pentru a crede. Aceasta este culmea îngâmfării. Dacă, atunci când Dumnezeu vorbește, refuz să-L cred pe temeiul a ceva din mine însumi, Îl fac mincinos.

Când Dumnezeu îmi declară dragostea Sa, iar eu refuz să-L cred fiindcă nu mă consider îndeajuns de vrednic pentru ea, Îl fac mincinos și manifest mândria inimii mele naturale. Simpla supoziție că aș putea fi vrednic de altceva decât de iad nu poate fi privită decât ca cea mai profundă ignoranță cu privire la starea mea și la cerințele lui Dumnezeu. Iar refuzul de a lua locul pe care dragostea răscumpărătoare a lui Dumnezeu mil desemnează, pe temeiul ispășirii încheiate de Hristos, înseamnă să-L fac mincinos pe Dumnezeu și să dezonorez adânc jertfa de la cruce. Dragostea lui Dumnezeu curge în mod spontan din inima Lui; nu este atrasă de meritele mele, ci de starea mea nenorocită.

De asemenea, nu este o chestiune cu privire la locul pe care eu îl merit, ci cu privire la locul pe care Hristos îl merită. El a luat locul păcătosului, pe cruce, pentru ca păcătosul să poată ocupa locul Său în slavă. Hristos a luat asupra Lui ceea ce păcătosul merita, pentru ca păcătosul să poată primi ceea ce Hristos merită. În felul acesta, eul este cu totul înlăturat, și aceasta este smerenia adevărată. Nimeni nu poate fi cu adevărat smerit până nu ajunge de partea cealaltă a crucii, unde găsește viața, dreptatea și favoarea divină. Un astfel de om a terminat-o cu totul cu sine însuși, în ce privește orice nădejde de bunătate și de dreptate proprie, și se desfată cu bogățiile Altuia. El este moral pregătit să se alăture acelui strigăt care va răsuna dea lungul întregii veșnicii: „Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci Numelui Tău dă slavă” (Psalmul 115.1).

C. H. Mackintosh

SĂMÂNȚA BUNĂ

Deci, fiindcă suntem socotiți neprihăniți prin credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.

Romani 5.1Sam și lecția lui

Plecând din piața unui sat african, Sam se afla acum pe drumul spre casă. El căra în spinare un sac cu cartofi. Pe drum l-a întâlnit un cunoscut și l-a întrebat:

— Sam, am auzit că ai devenit creștin. De unde știi că acest Isus te-a acceptat?

Sam a lăsat la pământ sacul cu cartofi și a mers câțiva pași mai departe fără să se uite în jur.

— De unde știu că sacul nu mai este pe spatele meu?, a întrebat el.

— Știi, pentru că nu mai simți greutatea sacului pe spatele tău, i-a spus cunoscutul.

— Exact așa este! În același fel știu și eu că sunt un creștin, a explicat Sam. Și, mai mult, eu cred ce spune Dumnezeu în Cuvântul Său: El L-a trimis pe Fiul Său preaiubit, pentru a muri pentru păcatele mele. Acum nu mai apasă pe inima mea povara grea a păcatelor mele. Domnul Isus a murit în locul meu și a îndepărtat pentru totdeauna toate păcatele mele. El mi-a dat în schimb bucurie și pace în inima mea.

Sam a dat o lecție practică despre felul cum a scăpat de greutatea păcatelor. Vrem să ne însușim și noi această lecție? Să dăm jos de pe spatele nostru „sacul” cu îndreptățirea noastră proprie, cu păcatele noastre, și să ne încredem în Cel care este Calea, Adevărul și Viața!

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

UNGEREA DIN VIAȚA TA – Fundația SEER

„Ungerea pe care aţi primit-o de la El, rămâne în voi” (1 Ioan 2:27)


Cuvântul „ungere” înseamnă „a turna și a fricționa.” În Vechiul Testament, preotul trebuia să-și toarne untdelemn pe cap, ceea ce simboliza Duhul lui Dumnezeu care rămânea peste el în timp ce își îndeplinea atribuțiile zilnice.

Acum să derulăm totul până în epoca în care trăim noi și să citim din nou: „ungerea pe care aţi primit-o de la El, rămâne în voi.” Cuvântul „a rămâne” înseamnă „a-și avea reședința și a locui în.” Cu alte cuvinte, tu ești un locaș al Duhului Sfânt. Când Duhul Său trăiește în tine, îți afectează fiecare domeniu al vieții. Încearcă să-ți imaginezi avantajul pe care îl ai în relații, carieră, sănătate, decizii, lupte, căsnicie și lucrare. Imaginează-ți ce face El când ești stresat și când trebuie să faci față unor probleme care te copleșesc. Mai mult decât atât, ungerea cu Duhul Sfânt care „rămâne” în tine se transferă și la alții.

Când rostești cuvinte biblice de bunătate și încurajare peste cineva, acele cuvinte lucrează în continuare și după ce pleci tu, deoarece ele sunt infuzate cu prezența lui Dumnezeu. În Vechiul Testament, Dumnezeu i-a zis lui Moise: „Să vorbeşti copiilor lui Israel şi să le spui: „Acesta Îmi va fi untdelemnul pentru ungerea Sfântă, printre urmaşii voştri.” (Exodul 30:31). „Urmașii…” – asta înseamnă că atât copiii, cât și nepoții tăi pot fi unși cu Duhul lui Dumnezeu. Psalmistul a spus: „M-ai stropit cu untdelemn proaspăt.” (Psalmul 92:10).

În fiecare dimineață când te trezești, roagă-te: „Doamne, unge-mă cu untdelemn proaspăt!” Apoi, du-te și atinge-i și pe alții cu această ungere!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

1 Cronici 3:1-14; 4:9-10


Aceste genealogii mai au un motiv să fie amintite: întrebarea „al cui fiu este Mesia?“ va trebui să aibă un răspuns indiscutabil. În decursul timpului, Îl vedem pe Dumnezeu punând deoparte, în mod succesiv, din mijlocul rasei umane: familia lui Avraam; din aceasta, seminţia lui Iuda şi, din nou, din mijlocul acestei seminţii, dinastia regală a lui David. Aceasta este cea care ocupă capitolul 3. Şi putem remarca cu câtă grijă şi cu câtă atenţie a urmărit Dumnezeu, din generaţie în generaţie, linia din care în final avea să se nasc㠄Isus, care Se numeşte Hristos“ (Matei 1.16).

Scurta istorie a lui Iaebeţ, care era mai vrednic de cinste decât fraţii săi, este inclusă în lista fiilor lui Iuda. Simţind greutatea durerii care este consecinţa păcatului, acest om Îl cheamă pe Domnul să îndepărteze răul de pe calea lui. Este ascultat.

Să ne plecăm urechea la cele patru cereri pe care le formulează şi să procedăm întocmai, cerând fără teamă:

1. Să ne bucurăm de binecuvântări spirituale din belşug;

2. Să avem limite mai extinse de preocupare pentru inteligenţa şi pentru inima noastră;

3. „Mâna lui Dumnezeu” să fie cu noi în tot ce întreprindem;

4. Să fim scăpaţi de păcat şi păziţi în ispită (Matei 6.13).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: