Mana Zilnica

Mana Zilnica

22 Iunie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Prin credință, Moise, când s-a făcut mare, a refuzat să fie numit fiu al fiicei lui faraon.

Evrei 11.24Inima carnală folosește providența lui Dumnezeu împotriva vieții de credință. Providența a adus-o pe fiica lui faraon la copilul care plutea pe apă într-un coșuleț. Aflat în mijlocul înțelepciunii lumii, la curtea lui faraon, s-ar fi părut că providența l-a așezat pe Moise exact acolo unde acesta putea să-și exercite influența în beneficiul poporului său. Însă primul lucru pe care Moise îl face prin credință este să părăsească acel loc. El ar fi putut să-l ajute pe Israel prin influența pe care o avea, însă în cazul acesta Israel ar fi trebuit să rămână în robie în Egipt. Credința nu este „chibzuită” din acest punct de vedere; totuși, ea are acea chibzuință veșnică, ce se bazează pe Dumnezeu și pe nimic altceva decât pe El. Ea discerne ceea ce este din Duhul; iar ceea ce nu este din Duhul nu este credință, deci nu este de la Dumnezeu. A te baza pe providență înseamnă în esență să dorești să te bucuri de „plăcerile de o clipă ale păcatului”. Înseamnă că iubești lumea și că vrei să te sprijini pe împrejurări, nu pe Dumnezeu; providența nu este bună atunci când duce la ruinarea omului.

Moise pare să se fi pus într-o poziție foarte șubredă preferând batjocura împreună cu poporul lui Dumnezeu, cu un popor al lui Dumnezeu care se afla într-o stare nepotrivită. El a văzut probabil această stare în care poporul se afla, însă credința identifică poporul lui Dumnezeu cu promisiunile Acestuia și îi cântărește pe cei ai Săi nu potrivit stării lor, ci potrivit gândurilor Lui. Plin de energie împotriva răului, Moise lasă în seama lui Dumnezeu problema stării poporului.

Lumea vrea să ne convingă să fim niște «creștini buni», care acționează și umblă la fel ca toți ceilalți oameni. Când primește chemarea gloriei, credința în mod necesar părăsește Egiptul; Dumnezeu n-a așezat gloria în Egipt. A fi văzut bine în lume înseamnă a nu fi văzut bine în cer.

J. N. Darby

SĂMÂNȚA BUNĂ

Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință, fiind înrădăcinați și întemeiați în dragoste.

Efeseni 3.17Locuiește Hristos în această casă?

Evanghelistul Felix Neff, un neobosit slujitor al Domnului și Mântuitorului său, trecând într-o zi pe lângă o casă care părea să fie a unor oameni bogați, a simțit dorința să le aducă vestea bună despre harul lui Dumnezeu. A sunat și o tânără a deschis ușa.

— Locuiește Hristos în această casă?, a întrebat Neff.

Tânăra fată, mirată, nu a răspuns nimic. Evanghelistul a repetat întrebarea:

— Locuiește Hristos în această casă?

— Nu, domnule, dar intrați, vă rog.

— Nu?, a întrebat Neff. Dacă Hristos nu locuiește aici, această casă nu poate fi fericită. Aici nu aș poposi.

Când la scurt timp după aceea în localitatea respectivă a propovăduit evanghelia, la sfârșitul adunării o tânără a venit spre el. Plină de bucurie a spus:

— Domnule, eu sunt tânăra pe care ați întrebat-o dacă Hristos locuiește în casa mea. Acea întrebare răscolitoare m-a motivat să Îl caut pe Mântuitorul.

Întrebarea evanghelistului, „locuiește Hristos în această casă?”, cere un răspuns din partea fiecăruia. Dacă Hristos nu locuiește încă în inimile noastre prin credință, acum este vremea potrivită să-L primim. Hristos va schimba din temelie viața acelora care-L primesc ca Mântuitor personal.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

FĂ BINELE…IUBEȘTE MILA ȘI UMBLĂ SMERIT! – Fundația SEER

„Ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate, să iubeşti mila, şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?” (Mica 6:8)


Profetul Mica se întreba: „Cu ce voi întâmpina pe Domnul… Îl voi întâmpina oare cu arderi de tot… Dar primeşte Domnul oare mii de berbeci sau zeci de mii de râuri de untdelemn? Să dau eu… pe întâiul meu născut… pentru păcatul sufletului meu?” (Mica 6:6-7). Ai impresia că nu poți fi niciodată suficient de bun pentru a fi pe placul lui Dumnezeu? Ți se pare că religia este un set de cerințe imposibil de îndeplinit, care te fac să te simți vinovat și sunt menite să îmbuneze un zeu ce își găsește plăcerea în a te face să te simți rușinat? Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru Mica, profetul care vine și spulberă această noțiune, spunându-ne: „Ţi s-a arătat, omule, ce este bine…” (vers. 8). Datorită faptului că ai fost răscumpărat și ai fost umplut cu Duhul lui Dumnezeu, tu poți:

1) Să faci „ce este bine” chiar și când nimeni altcineva nu face asta. De ce? Pentru a-ți păstra încrederea în Dumnezeu! (vezi 1 Ioan 3:21-22). Nimic din viața ta nu are o importanță mai mare!

2) „Să iubești mila…” Într-un cântec mai vechi interpretat de Nancy Sinatra există următoarea atenționare: „These boots were made for walkin’ and that’s just what they’ll do. One of these days these boots are gonna walk all over you” (Aceste-ncălțări au fost pentru umblat făcute, și exact asta fac./ Dar într-o zi, aceste-ncălțări te vor juca-n picioare – n.tr.). Domnul Isus a trăit ca să-i ridice pe oameni, și nu ca să-i calce-n picoare! Și Cuvântul Său pentru tine astăzi este acesta: „Du-te de fă şi tu la fel” (Luca 10:37).

3) „Să umbli smerit cu Dumnezeul tău.” Când Dumnezeu te promovează, cea mai mare provocare a ta va fi să te asiguri că El primește toată slava. Toate lucrurile bune pe care le ai astăzi sunt un dar de la El; încearcă să nu uiți asta! Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este acesta: „Fă binele, iubește mila și umblă smerit!”


 

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

1 Imparati 18:30-46


Puşi în faţa provocării, profeţii lui Baal au perseverat zadarnic cu entuziasmul şi cu dansurile lor violente. Dumnezeul lor a rămas surd şi încă dintr-un motiv foarte întemeiat! (Ps. 115.4-7). Apoi Ilie îşi începe pregătirile cu un calm şi cu o autoritate care contrastează marcant cu toată agitaţia anterioară. El construieşte altarul din douăsprezece pietre, „după numărul seminţiilor”, afirmând astfel unitatea poporului. În pofida tristei separări în două împărăţii, în ochii lui Dumnezeu Israel este încă o singură naţiune. Acelaşi lucru se aplică astăzi la Biserica Domnului. Deşi se află divizată în atâtea denominaţii, Dumnezeu recunoaşte numai o singură Biserică, alcătuită din toţi credincioşii. Şi noi, de asemenea, trebuie s-o privim în acelaşi fel.

Când totul este gata pentru arderea-de-tot, Ilie I se adresează lui Dumnezeu: „Răspunde-mi, Doamne, răspunde-mi, şi să cunoască poporul acesta că Tu, Doamne, eşti Dumnezeu şi că Tu le-ai întors inima înapoi” (v. 37). Dumnezeu răspunde servitorului Său, nu numai trimiţând foc, ci şi întorcând inima poporului spre El.

Ahab asistă la această scenă, urmată de moartea profeţilor săi, fără să pară că-l interesează altceva decât să mânânce şi să bea, în timp ce, de partea lui, omul lui Dumnezeu se roagă din nou … „şi cerul a dat ploaie” (Iacov 5.18).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: