Mana Zilnica

Mana Zilnica

2 Iunie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Voi fi asemenea Celui Preaînalt!
Ți s-a înălțat inima din cauza frumuseții tale; ți-ai stricat înțelepciunea din cauza strălucirii tale.

Isaia 14.14; Ezechiel 28.17Primul păcat care a pătruns în universul pur a fost cel al mândriei. Lucifer, păzitorul tronului lui Dumnezeu, s-a înălțat în inima sa și a vrut să fie ca Dumnezeu.

Scriptura nu arată că ar exista vreo posibilitate de mântuire pentru Satan și pentru îngerii care i s-au alăturat în răzvrătire. Probabil că motivul pentru aceasta este că ei au avut o cunoaștere directă a lui Dumnezeu și nu a existat un ispititor, ca în cazul căderii omului. Oricum ar sta lucrurile, vedem că neascultarea a stat la baza căderii lui Satan și a osândirii lui definitive în iazul de foc. Astfel, el continuă să se împotrivească mereu lui Dumnezeu, în ciuda faptului că este imposibil să biruiască. Cât de similară este această stare cu cea a omului, care este înșelat de cel rău!

Mândria este cea mai importantă armă din arsenalul lui Satan și astăzi. Totuși să nu confundăm lucrarea lui cu cea a cărnii din noi. Satan dorește ca oamenii să fie religioși și ca ei să caute să se apropie de Dumnezeu pe baza meritelor lor. Omul cu totul corupt și depravat este adesea mai receptiv la evanghelie, decât cel religios și plin de dreptate proprie. Să nu-l socotim vinovat pe Satan de acele pofte carnale care îi târăsc pe oameni în păcate rușinoase. El lucrează mult mai eficient în sfera mândriei omenești, a religiei și a umanismului (având în centru omul, bunăstarea lui, demnitatea lui, rațiunea lui). Să recunoaștem și să osândim mândria în viața noastră și, prin puterea Duhului Sfânt, să urmăm exemplul Domnului!

S. J. Hulshizer

SĂMÂNȚA BUNĂ

Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate.

Proverbe 17.17Afirmații despre prietenie

„Prietenia este una dintre mângâierile vieții.”

Gala Galaction

„Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului și de dușmănia prietenului.”

Nicolae Iorga

„Prietenia sfârșește acolo unde începe neîncrederea.”

Seneca

„Sufletul prieteniei este egalitatea.”

Aristotel

„Cât timp vei fi fericit vei număra mulți prieteni.”

Ovidiu

„Prietenia dublează bucuriile și înjumătățește necazurile.”

Francis Bacon

„În prietenia curată există o gingășie la care nu pot ajunge cei mediocri.”

Jean La Bruyére

„Fă bine prietenului, pentru a-l feri de rău, și dușmanului, pentru a-l cuceri.”

Benjamin Franklin

„Prietenia este armonia omenescului cu divinul.”

Cicero

„Prietenia unui om înțelept este mai de preț decât prietenia tuturor mediocrilor.”

Democrit

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

DOMNUL ISUS NE SPUNE CINE SUNTEM CU ADEVĂRAT – Fundația SEER

„Nu carnea şi sângele ţi-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este în ceruri.” (Matei 16:17)


Apostolul Petru a fost mai întâi Petru pescarul. Tatăl său deținea bărci pentru pescuit, iar Petru se gândea că, probabil, va ajunge să conducă afacerea familiei, după ce tatăl său nu va mai fi. Dar când Domnul are un plan pentru viața ta, El va veni să te caute!

Gândește-te la acest dialog fascinant între Isus și Petru: „”Dar voi” le-a zis El „cine ziceţi că sunt?” Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!” Isus a luat din nou cuvântul, şi i-a zis: „Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindcă nu carnea şi sângele ţi-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este în ceruri. Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru (greceşte: petros.), şi pe această piatră (greceşte: petra.) voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.” (v. 15-18).

Putem extrage o învățătură importantă din aceste versete. Când înțelegem cine este Isus și ce a făcut El pentru noi, descoperim și cine suntem noi și ce ne-a chemat să facem pentru El. Viața înseamnă mai mult decât să lucrezi patruzeci și opt de ore pe săptămână timp de patruzeci de ani, să ieși la pensie cu un ceas de aur, cu o sumă frumușică și să te joci cu nepoții.

Cât e de sigur că ADN-ul tău diferă de cel al tuturor oamenilor de pe planetă, la fel este și cu destinul tău individual. Dar pentru a-l înțelege și a-l împlini, „trebuie să te naști din nou” (Ioan 3:7). Domnul Isus a afirmat la mormântul lui Lazăr: „Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.” (Ioan 11:25). Și Acela care l-a înviat pe Lazăr din morți te poate readuce și pe tine la viață, în primul rând spiritual.

Caută-L, și El îți va spune cine ești tu cu adevărat!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

1 Imparati 9:1-9


Lucrarea întreprinsă de Solomon este terminată. Versetul 1 subliniază că el a avut plăcere s-o împlinească. Oare nu ne dă el o lecţie aici? Să facem cu bucurie tot ceea ce Domnul ne cere, pentru că El este acela care ne-o cere! Acum Domnul răspunde rugăciunii împăratului. „Gloria Lui locuind în această casă” va fi înaltul Său motiv de a-l binecuvânta pe Israel, de a-l asculta, de a-l ierta. În timpul de acum, Dumnezeu leagă propria glorie şi împlinirea rugăciunilor adresate Lui de un singur nume: Cel al lui Isus (Ioan 14.13,14); şi aceasta pentru că Dumnezeu a venit să locuiască în mijlocul nostru în Persoana lui Isus, nu într-un templu (Ioan 1.14; Coloseni 1.19; 2.9; 1 Tim. 3.16). Nu sunt ochii şi inima Tatălui aţintite mereu asupra acestui Om desăvârşit? (compară cu v. 3). Deci putem în orice moment să ne adresăm Lui în numele lui Isus, pentru împlinirea rugăciunilor noastre. „Vezi, Dumnezeule! şi priveşte faţa unsului Tău (Psalmul 84.9).

Domnul îi pune apoi pe Solomon şi pe popor în faţa responsabilităţilor lor. Prezenţa Lui în mijlocul lor cere din partea lor o strictă separare de rău; altfel, acest privilegiu le va fi luat, iar Israel, ca naţiune, va fi împrăştiat.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: