Mana Zilnica

Mana Zilnica

7 Aprilie 2019

 

DOMNUL ESTE APROAPE

 

El a fost luat prin asuprire de la judecată; și generația Lui, cine o va spune? pentru că El a fost șters de pe pământul celor vii. Pentru fărădelegea poporului Meu a fost lovit.
Isaia 53.8


Iată Robul Meu (11)

Textul scris de Isaia este foarte complex și poate fi tradus în multe feluri. Versetul de mai sus face referire la multiplele forme de oprimare pe care Domnul Isus le-a experimentat în timpul vieții Sale, în special în timpul suferințelor de la cruce. Odată ce lucrarea Sa a fost încheiată (Ioan 19.30), orice suferință și orice asuprire s-au încheiat cu privire la El.

Expresia „generația Lui” poate face referire la contemporanii Săi, care au făcut ca El să fie șters de pe pământ. Această ștergere sau îndepărtare a Lui poate avea legătură cu profeția din Daniel, anume că Mesia avea să fie „stârpit” (Daniel 9.26). Acest lucru a fost prezis cu aproape cinci sute de ani înainte să aibă loc. Daniel a folosit un verb diferit de cel al lui Isaia, însă ambii au fost călăuziți de Duhul lui Dumnezeu și au vorbit despre moartea violentă a lui Mesia. Daniel a accentuat aspectul judiciar, sub legea romană, în timp ce Isaia face referire la ștergerea lui Mesia de pe pământul celor vii și intrarea Lui în domeniul morții. Domnul însă nu a fost supus puterii morții, ci a fost biruitor asupra ei și a părăsit domeniul ei prin puterea triumfătoare a învierii (Fapte 2.24).

Profetul se identifică cu poporul său și cu vina acestui popor, în timp ce Domnul Isus, Cel Nevinovat, a luat poziția de Înlocuitor al acestui popor, suferind în locul lui. Să remarcăm că, în versetul 5, cuvântul „fărădelege” trebuie să fie la plural, în timp ce în versetul 8 este corectă forma lui la singular. Expresia „a fost lovit” este folosită în general pentru o plagă, pentru o boală incurabilă, precum lepra. Domnul, bineînțeles, nu a suferit în niciun fel de această boală, însă expresia este folosită în cazul Lui pentru a arăta cum Cel fără păcat a fost lovit, „făcut păcat” și judecat în locul nostru.

A. E. Bouter

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

Dumnezeu, după ce a vorbit în vechime părinților noștri, … la sfârșitul acestor zile ne-a vorbit în persoana Fiului … prin care a făcut și veacurile.
Evrei 1.1,2


Vorbirea lui Dumnezeu

În vechime, Dumnezeu a făcut promisiuni și a adus la îndeplinire judecăți. Dumnezeu a condus un popor pe pământ, S-a purtat față de celelalte națiuni având în vedere poporul acela ca centru al gândurilor Sale pentru pământ. A dăruit poporului Legea Lui și i-a dăruit o lumină crescândă prin profeți, care vesteau venirea din ce în ce mai apropiată a Aceluia care urma să le spună toate lucrurile din partea lui Dumnezeu. Dar prezența lui Dumnezeu Însuși, ca Om în mijlocul oamenilor, a schimbat totul. Oamenii trebuiau să-L primească pe Isus Hristos, a Cărui prezență putea să izgonească orice rău.

Știm însă ce s-a petrecut. Cel care era chipul Dumnezeului celui nevăzut a trebuit să spună, după ce a dovedit o răbdare perfectă: „M-au urât și pe Mine și pe Tatăl Meu” (Ioan 15.24). Alții au spus: „Iată moștenitorul! Veniți să-L omorâm și să punem stăpânire pe moștenirea Lui” (Matei 21.38), sau: „Nu vrem ca omul acesta să împărățească peste noi” (Luca 19.14). Cu toate acestea, Dumnezeu nu a putut fi împiedicat să-Și împlinească planurile Sale cu o omenire decăzută așa de mult. Ascultarea Fiului lui Dumnezeu a fost perfectă. El a spus: „Iată-Mă, vin să fac voia Ta” (Evrei 10.7), chiar dacă această voie L-a dus la cruce. Însă putem constata și un fapt îmbucurător: atât în vechime, cât și astăzi, sunt bărbați și femei care Îl recunosc pe Isus Hristos ca Mântuitor al lor. Te numeri și tu printre ei?

 


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

PENTRU TAȚI (2) – Fundația SEER

„Fiule, nu uita învăţăturile mele” (Proverbele 3:1)


Dacă ești tată, Dumnezeu așteaptă să fii liderul familiei tale.

Asta înseamnă că:

1) Trebuie să-ți dorești să conduci. Fără o conducere bună, există șanse ca pruncii tăi să se îndrepte spre o viață plină de necazuri. Fostul Procuror general al Statelor Unite, William Barr a spus: „Dacă ar fi să căutăm un factor care favorizează infracțiunea, acesta nu e sărăcia, șomajul sau lipsa educației, ci absența tatălui din familie.”

2) Trebuie să știi unde mergi. Fără o direcție clară pentru propria ta viață, nu-ți poți călăuzi copiii. Dumnezeu așteaptă să-i ajuți pe copiii tăi să ia hotărâri înțelepte în domenii cruciale din viață, precum relațiile intime, banii, prieteniile, căsătoria și meseria pe care o aleg. Acestea sunt chestiuni care te pot face fericit sau nenorocit. E datoria ta să-i înveți, atât ca principiu cât și practic, care sunt aceste domenii cruciale ale vieții și să-i ajuți să ia hotărâri înțelepte în fiecare dintre ele.

3) Trebuie să fii alături de ei. Iată patru cuvinte-cheie pentru tați: direcție, disponibilitate, disciplină, spiritualitate. Componenta crucială este disponibilitatea. De ce? Pentru că dacă nu ești disponibil, nu poți da o direcție, disciplina ta va fi disprețuită și călăuzirea ta spirituală va fi respinsă. Natura detestă vidul, așa că dacă nu-ți călăuzești tu copiii, altcineva o va face în locul tău. Dacă nu ești alături de ei, altcineva va fi – persoane care s-ar putea să nu-ți placă. Când se întâmplă asta, cea mai mare problemă va fi nu că nu ești prin preajmă, ci că nu ți se va mai duce dorul! În Biblie, Dumnezeu este numit „Tatăl nostru.” Așadar, astăzi, roagă-L să te ajute să devii tatăl de care au nevoie copiii tăi.  


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Exod 8:1-19


La porunca Domnului, Aaron îşi întinde mâna şi de data aceasta ţara este invadată de broaşte. Moise a încetat să pună în discuţie poruncile lui Dumnezeu; el are acum siguranţa deplină în Cel care l-a trimis şi, faţă-n faţă cu faraon, îl întreabă: „când (pentru ce timp) să mă rog pentru tine?” (v.9).
„Măreşte-ne credinţa”, L-au rugat ucenicii pe Domnul (Luca 17.5). Şi aceasta trebuie să fie şi rugăciunea noastră.

După broaşte, păduchii sunt cei care umplu Egiptul. Vrăjitorii, care în două rânduri până atunci îl imitaseră pe Aaron, de această dată sunt învinşi. Nebunia lor a fost dată pe faţă. 2 Timotei 3.8 ne dă numele lor: Iane şi Iambre. Ei îi reprezintă pe pretinşii creştini, cei care au o formă de evlavie, însă fără adevărata credinţă. Pentru a fi creştin nu este suficient să-i imiţi pe cei care sunt adevăraţi copii ai lui Dumnezeu. Cineva poate să ia parte la strângeri, să citească Biblia, să facă multe lucrări bune… şi să nu fie deloc creştin. Nimic nu este mai simplu decât să pretindem că suntem ai Domnului, înşelându-i pe alţii şi, probabil, înşelându-ne şi pe noi înşine. Drag prieten, ai adevărata credinţă, sau numai ceva care se aseamănă cu ea? Destinul tău etern depinde de răspunsul la această întrebare.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: