Mana Zilnica

Mana Zilnica

17 Iunie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Și va fi așa: dacă el îți va zice: „Nu vreau să ies de la tine!”, fiindcă te iubește pe tine și casa ta, pentru că îi este bine la tine, atunci să iei o sulă și să-i străpungi urechea la ușă și să-ți fie rob pentru totdeauna.

Deuteronom 15.16,17După șapte ani în slujba stăpânului său, robul era liber să plece. Acest pasaj însă ne oferă instrucțiuni cu privire la cazul în care robul dorea să rămână în casa stăpânului său. Bineînțeles, avem aici o imagine a Robului desăvârșit, a Celui care a spus: „Îl iubesc pe Stăpânul Meu, pe soția Mea și pe copiii Mei și nu vreau să fiu liber” (Exod 21.5), însă felul în care sunt prezentate lucrurile în Deuteronom, „fiindcă te iubește pe tine și casa ta, pentru că îi este bine la tine”, ne conduce cu gândul la noi înșine.

Am fost cumpărați cu un mare preț, iar acum suntem robi ai lui Hristos. Aceasta nu este o situație temporară, pentru un anumit număr de ani de slujbă, ci una perpetuă și binecuvântată. Suntem ai Lui, însă am gustat noi că Domnul este bun (1 Petru 2.3)? Iată o întrebare foarte importantă. Poate că preferăm căile noastre proprii și încă nu am gustat că sunt amare. Sau poate credem, deși nu o spunem, că Domnul este un „stăpân aspru” (Luca 19.21). Dacă așa stau lucrurile, înseamnă că nu Îl cunoaștem cu adevărat, fiindcă El a spus: „Jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară” (Matei 11.30).

Suntem ai Lui pentru totdeauna, însă El dorește să gustăm că este bun și să-I răspundem din dragoste: «Doamne, nu vreau să plec, ci vreau să rămân pentru totdeauna cu Tine!». El vrea să vadă cum această hotărâre de inimă este reînnoită în fiecare zi. De fapt, El este Cel care o reînnoiește zi de zi în sufletul nostru. Apoi, cu inimi pline de dragostea Sa, Îl vom întreba: «Doamne, ce dorești să fac astăzi?».

„Ferice de robii aceia pe care, venind, stăpânul îi va găsi veghind. Adevărat vă spun că se va încinge și îi va pune să stea la masă și, apropiindu-se, le va sluji” (Luca 12.37).

A. Leclerc

SĂMÂNȚA BUNĂ

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că L-a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.

Ioan 3.16În fântână

Cândva am oferit o Biblie unei familii de fermieri. Aveau un mielușel negru zglobiu, care alerga neîncetat prin curte. Stăpâna a primit-o cu drag exclamând: „Ah, Biblia! De câte ori îl văd pe acest miel al nostru, mă gândesc la salvarea pe care această carte ne-o prezintă!”.

Într-o zi, mielușelul făcuse un salt prea mare și căzuse în fântână. Țăranul a observat lipsa lui, dar era de negăsit. A început să-l caute, iar deodată a auzit un behăit disperat: mielul era în fântână, în apa rece. Ce era de făcut? Tatăl a văzut doar un singur mijloc de a salva animalul: să-l coboare pe fiul său în fântână. Din dragoste pentru micul animal, băiatul a fost de acord. Astfel, cu ajutorul unei frânghii, tatăl l-a coborât pe fiul său în fântână și depunând toate eforturile, a reușit să-i scoată pe amândoi la lumină!

Nu este aceasta o imagine minunată a mântuirii sufletelor noastre? Nu L-a dat Tatăl pe Fiul Său pentru a ne salva de la moartea veșnică? Nu a coborât de bunăvoie Fiul lui Dumnezeu pentru noi în adânc, pentru ca păcatele noastre să poată fi iertate?

Multe suflete s-au rătăcit și se află acum în mocirla păcatului! Și lor li s-a aruncat „o sfoară de salvare”. Însuși Isus a coborât în locul cel mai de jos al deznădejdii lor, pentru a-i aduce la lumina mântuirii Sale minunate.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ȚI-AI DESCOPERIT SCOPUL VIEȚII? – Fundația SEER

„Chemaţi după planul Său” (Romani 8:28)


Dacă vrei ca lucrurile să-ți meargă bine în viață, trebuie să descoperi scopul stabilit de Dumnezeu pentru viața ta și să te dedici în întregime acestuia.

Biblia ne spune: „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Rom. 8:28). Punctul central al vieții tale trebuie să fie descoperirea și împlinirea voii lui Dumnezeu. Ceea ce crezi tu despre asta va determina direcția în care o apuci și ceea ce vei realiza. E o mare diferență între talent și scop. Ești chemat după planul lui Dumnezeu, nu după talentul tău. Când ești talentat, dar nu ești chemat, te poți simți în largul tău oriunde, deoarece talentul, la fel ca dreptatea, este orb; el vede toate ocaziile și opțiunile ca fiind la fel. Dar când îți dai seama de scopul pe care ți l-a dat Dumnezeu și când acesta îți guvernează viața, vor exista lucruri pe care nu le vei face – pentru că știi că te vor face să deviezi de la scopul lui Dumnezeu pentru tine, îl vor dilua sau îl vor înăbuși.

Când ești „chemat după planul Său”, te poți concentra pe dezvoltarea talentului tău numai în măsura în care are legătură cu voia lui Dumnezeu pentru tine. Așadar, în loc să-L rogi pe Dumnezeu să binecuvânteze ceea ce faci, roagă-L să-ți descopere scopul Său pentru viața ta.

Odată ce-l descoperi și-l împlinești, vei fi binecuvântat, deoarece planul Său deja este binecuvântat! Să citim încă o dată: „Știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.”

Așadar, ai descoperit planul lui Dumnezeu pentru viața ta? Dacă nu, intră în prezența Sa… și rămâi acolo până când El ți-l descoperă. E singura cale prin care vei fi împlinit pe deplin!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

1 Imparati 16:8-28


Ela, fiul lui Baeşa, domneşte doi ani peste Israel. Singura lui faptă amintită este aceasta: „Ela era în Tirţa, bând şi îmbătându-se…” (v. 9). Acest împărat este dominat de o pasiune, sărmana sclavie faţă de alcool, asemeni altor milioane de oameni nefericiţi astăzi. Omul crede că-i poate guverna pe semenii săi, când nu este capabil măcar să-şi stăpânească pasiunile propriei inimi. Cartea Proverbe conţine cuvintele unui tânăr împărat, numit Lemuel. Acesta îşi aminteşte ce l-a învăţat mama lui: „Lemuele, nu este demn pentru împăraţi, nu este pentru împăraţi să bea vin” (Proverbe 31.4; vezi de asemenea Proverbe 23.20, 31, 32 şi Efeseni 5.18). Dintr-o dată, fără să se trezească, Ela trece din beţie în moarte. Tot aşa, oamenii acestei lumi caută uitare în plăcerile păcatului, apoi, fără să fie pregătiţi faţă de el, se găsesc deodată împinşi într-o nenorocire eternă.

Şapte zile îi sunt suficiente lui Zimri, ucigaşul lui Ela, să arate că merge pe calea lui Ieroboam! Sfârşitul său nu este mai puţin zguduitor: se sinucide! Apoi Omri ia puterea, construieşte cetatea Samariei, umblă pe o cale mai rea decât predecesorii lui. Ce întuneric greu se aşterne asupra acestei împărăţii a lui Israel (Mica 6.16)!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: