Mana Zilnica

Mana Zilnica

5 August 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

 

Adevărat, adevărat vă spun, dacă nu veți mânca deci carnea Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu aveți viață în voi înșivă.

Ioan 6.53


Domnul Isus i-a hrănit pe cei cinci mii de bărbați, care Îl urmau fiindcă văzuseră semnele pe care El le făcea asupra celor bolnavi (versetul 2). În ziua următoare L-au găsit la Capernaum, unde dădea învățătură în sinagogă (versetul 59). Totul părea bine, însă Domnul le cunoștea inimile: „Adevărat, adevărat vă spun: Mă căutați nu pentru că ați văzut semne, ci pentru că ați mâncat din pâini și v-ați săturat” (versetul 26).

Faptul că-i hrănise cu cinci pâini și cu doi pești era în el însuși un semn (vedeți Psalmul 132.15), însă ei au ignorat acest lucru și I-au spus despre minunea cu mana din zilele lui Moise: „Ce semn faci Tu deci, ca să vedem și să credem în Tine?”. Domnul le-a răspuns cu o răbdare perfectă: „Adevărat, adevărat vă spun, … Tatăl Meu vă dă pâinea din cer, cea adevărată” (versetele 30-32). Mana era darul lui Dumnezeu și o imagine a Domnului Însuși. Când ei I-au spus: „Doamne, dă-ne întotdeauna această pâine” (versetul 34), El le-o oferă din abundență: „Adevărat, adevărat vă spun: Cine crede în Mine are viață eternă. Eu sunt pâinea vieții” (vedeți versetele 35-48).

Da, Cel viu a trebuit să moară pe cruce pentru ca ei să aibă viața. Pentru a patra și ultima oară, El spune: „Adevărat, adevărat” în Capernaum, insistând asupra credinței în moartea Sa ca mod de a primi viața pentru totdeauna. Bineînțeles, odată ce avem viața, trebuie să continuăm să ne hrănim cu El. De la versetul 54 încolo, El folosește expresiile „a mânca trupul Lui” și „a bea sângele Lui” cu un sens continuu.

S. Attwood

SĂMÂNȚA BUNĂ

El [Dumnezeu] vorbește prin visuri, prin viziuni de noapte, când oamenii sunt cufundați într-un somn adânc.

Iov 33.15


Ajutoarele bătrânelului (1)

Dintr-o dată a început să plouă. A plouat așa de mult, încât apele au ieșit din matcă. Toată lumea a fost evacuată, cu excepția unui singur om care refuza să plece din casă. Apele însă creșteau mereu și nu erau semne că ploaia se va opri curând.

„Eu am credință că Dumnezeu mă va scăpa”, spunea bătrânelul celor care îl rugau să plece cu ei în alte locuri, unde apa nu putea ajunge. Omul credea în puterea rugăciunii și se încredea în Dumnezeu, ca să fie salvat. Apa creștea din zi în zi. Drumurile au fost acoperite de apă, așa încât nicio mașină nu putea trece pe acolo. Totuși, o mașină mare de teren a oprit la casa bătrânelului și șoferul i-a strigat: „Grăbește-te și vino cu mine! Te voi duce la un loc sigur! Nu mai ai mult timp!”. Dar bătrânelul nu voia să-și lase casa. În următoarele ore, apa s-a ridicat așa de mult, încât a inundat casa. Ploaia continua. Bătrânelul a urcat pe masă și a continuat să se roage ca Dumnezeu să-l salveze. Imediat a venit un om cu o barcă și a strigat prin fereastră: „Domnule, vino cu mine! Am să te duc la un loc sigur!”. Bătrânelul însă nu a acceptat oferta.

Cât de împotrivitoare este inima omului! Cel care are credința adevărată, biblică, renunță la propriile lui păreri. Dacă ai cea mai mică fărâmă de încredere în tine însuți, atunci nu ai deloc credință. Și lucrul acesta a fost văzut la acest bătrânel, a cărui așa-zisă credință a fost numai o mândrie personală.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CARE ESTE TEMELIA VIEȚII TALE? – Fundația SEER

„De ce-Mi ziceți: „Doamne, Doamne!” și nu faceți ce spun Eu?” (Luca 6:46)


Domnul Isus a spus o pildă despre doi oameni care și-au construit o casă. Cel înțelept și-a așezat casa pe o stâncă solidă; nebunul și-a construit-o pe nisip. Când furtuna a lovit ambele case, numai casa celui înțelept a rămas în picioare. Domnul Isus nu a dorit să compare înțelepciunea cu nebunia, deoarece toți putem fi înțelepți uneori și nebuni alteori. Și nici nu a spus că a supraviețuit casa celui credincios, în timp ce casa care a fost distrusă aparținea unui necredincios, deși această idee este implicită. Domnul Isus a dorit să compare cele două temelii (vezi Matei 7:24-27).

Așadar, care este temelia vieții tale? Când lucrurile se înrăutățesc, când ești pus cu fața la zid, când viața ta atârnă de un fir de ață, când ți-ai epuizat ultima fărâmă de putere – ce anume te ajută să supraviețuiești? Cu siguranță nu înțelepciunea sau biserica de care aparții. Credincioșii adevărați caută să rămână la suprafață în mijlocul furtunilor vieții: o relație abuzivă, un colaps financiar, un partener necredincios, o pierdere ireversibilă, boala unui copil, handicapul psihologic și fizic etc.

Iată ce a dorit Domnul Isus să ne învețe prin această pildă: Când vin furtunile vieții, singura cale prin care poți supraviețui este să faci ceea ce-ți spune El! Întrucât Dumnezeu Își onorează întotdeauna Cuvântul, ascultarea ta te aliniază la Cuvântul Său, la voia Sa și la puterea Lui de a acționa în locul tău.

Când umbli în ascultare, Dumnezeu te va ajuta să treci prin furtună, indiferent cât de puternică este!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Numeri 5:1-17 .. 27-31


Tabăra lui Israel trebuia ferită de orice necurăţie şi aceasta pentru un motiv primordial: Domnul locuia acolo (v. 3). Acelaşi motiv îl invocă apostolul pentru a-l invita pe fiecare copil al lui Dumnezeu să se ferească de orice întinare: trupul său este „templu al Duhului Sfânt” (1 Corinteni 6.19). Omul atins de lepră (păcatul) sau de „o scurgere” (incapacitatea de a controla manifestările cărnii) trebuia scos din tabără până la vindecare.

Începând cu v. 11 este prezentat testul geloziei, care ne sugerează fiecăruia să ne examinăm cu atenţie şi în mod regulat afecţiunile. A rămas Hristos subiectul afecţiunii noastre? Dacă iubim lumea, Cuvântul ne aplică teribila calificare de „adulteri„. Chiar dacă pe dinafară totul pare în ordine, noi am devenit vrăjmaşi ai lui Dumnezeu, L-am trădat pe Domnul (Iacov 4.4; 1 Corinteni 10.22). Da, să stăm înaintea Lui, ca această femeie suspectă înaintea preotului, şi să lăsăm Cuvântul (apa sfântă) să ne pătrundă conştiinţele şi să descopere simţămintele noastre cele mai tainice. „Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Şi vezi dacă este în mine o cale a întristării şi condu-mă pe calea eternă” (Ps.139.23-24).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: