Mana Zilnica

Mana Zilnica

7 Noiembrie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Iată, Eu stau la ușă și bat; dacă va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el, și el cu Mine.
Dacă Mă iubește cineva, va păzi Cuvântul Meu și Tatăl Meu îl va iubi; și Noi vom veni la el și vom locui la el.

Apocalipsa 3.20; Ioan 14.23


Din aceste două pasaje aflăm că sufletul ascultător se bucură de un caracter al părtășiei total necunoscut celui care trăiește întrun anturaj lumesc.

Aceasta nu are legătură, nici pe departe, cu chestiunea iertării sau a îndreptățirii. Toți credincioșii sunt îmbrăcați în aceeași haină imaculată a dreptății, toți stau înaintea lui Dumnezeu prin aceeași îndreptățire. Aceeași unică viață se revarsă de la Capul din cer prin toate mădularele de pe pământ. Acest lucru este clar. Învățătura cu privire la aceste importante chestiuni de mai sus este pe deplin și în mod clar dovedită în Scriptură.

Dar nu trebuie să uităm că îndreptățirea este un lucru, iar efectele care decurg din ea, cu totul altceva. Una este să fii copil și alta este să fii copil ascultător. Desigur că un tată îl iubește pe un copil ascultător și îl va face cu precădere părtaș la gândurile și planurile lui. Nu va fi acest lucru adevărat și cu privire la Tatăl nostru ceresc? Indiscutabil! Ioan 14.23 confirmă din plin acest lucru; mai mult, acolo ni se arată că este o ipocrizie să pretinzi că Îl iubești pe Hristos și să nu „păzești cuvintele Lui”. „Dacă Mă iubește cineva, va păzi Cuvântul Meu.” Prin urmare, dacă nu păzim cuvintele lui Hristos, aceasta este o dovadă sigură că nu umblăm în dragostea Numelui Său. Dragostea noastră pentru Hristos se dovedește prin împlinirea poruncilor Lui și nu doar prin faptul că spunem: „Doamne, Doamne”. Degeaba spui: „Eu, domnule, mă duc”, când nici prin gând nuți trece să te duci (vedeți Matei 21.2832)!

C. H. Mackintosh

SĂMÂNȚA BUNĂ

Cumpără adevărul, și nu-l vinde, înțelepciunea, învățătura și priceperea.

Proverbe 23.23Lucruri pe care nu le vei regreta:

• Dacă ai distrus o scrisoare făcută la mânie pentru un prieten.

• Dacă ai fost un împlinitor al voii lui Dumnezeu.

• Dacă ai acceptat Cuvântul lui Dumnezeu pentru orice situație din viața ta.

• Dacă ai cerut iertare unui prieten, pentru a salva o prietenie.

• Dacă ți-ai încredințat viitorul necunoscut în mâna Dumnezeului Atotcunoscător.

• Dacă ai pus capăt unor certuri care ar fi ruinat reputația cuiva.

• Dacă prin sfaturi și exemplu personal ai ajutat un tânăr care a alunecat să se ridice.

• Dacă ai fost amabil cu orice persoană în vârstă.

• Dacă te-ai înfrânat de la vorbire de rău în timp ce alții găseau o mare plăcere în aceasta.

• Dacă ți-ai iubit munca ta, care ți-a fost un bun sigur într-o lume nesigură.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

BAZEAZĂ-TE PE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU (5) – Fundația SEER

„Domnul este aproape de cei cu inima infranta” (Psalmul 34:18)


 


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

2 Cronici 33:1-13


Domnia lui Manase bate un dublu record: este cea mai lungă (cincizeci şi cinci de ani) şi cea mai rea. Cum se explică această durată de excepţie, de vreme ce nedreptatea era insuportabilă în ochii lui Dumnezeu? Cunoaştem motivul şi ne minunăm: este răbdarea harului. Să nu uităm că aceasta caracterizează cele două cărţi ale Cronicilor de la un capăt la celălalt. După ce a vorbit lui Manase şi poporului său, deşi ei nau vrut să asculte (v.10), Domnul foloseşte limbajul lanţurilor şi al captivităţii, care este, în sfârşit, ascultat. Exemplul lui Manase ne învaţă că nu există păcătos atât de mare căruia Dumnezeu să nu poată să-i schimbe inima. Şi această istorie, din toată Scriptura, este una dintre cele mai încurajatoare. Să nu considerăm niciodată că o persoană este prea mult legată de păcat pentru a nu mai putea fi mântuită.

De asemenea, în această domnie lipsită de evlavie a lui Manase, avem rezumată istoria profetică a lui Israel. Numele acestui împărat semnifică „uitare” şi ne reaminteşte de declaraţia Domnului: „Poporul Meu M-a uitat de zile fără număr” (Ieremia 2.32). Exilul actual al lui Israel sub jugul naţiunilor este consecinţa acestui abandon; dar tot el va fi, ca şi în cazul lui Manase, mijlocul de trezire, în cele din urmă, a conştiinţelor şi a inimilor lor.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: