Mana Zilnica

Mana Zilnica

25 Septembrie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Dar, văzând vântul puternic, s-a temut; și, începând să se afunde, a strigat, spunând: „Doamne, scapă-mă!”. Și îndată Isus a întins mâna și l-a apucat și i-a spus: „Puțin-credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”.

Matei 14.30,31Petru și Domnul său (3) – Umblarea pe apă (C)

Petru părăsise corabia, iar ceilalți ucenici îl priveau cu uimire, așa cum adesea se întâmplă atunci când pașii pe care îi facem prin credință nu sunt apreciați, nici înțeleși de către cei care ne sunt cel mai aproape. De multe ori, Petru era impulsiv în acțiunile sale, însă nu este nicio îndoială că el a acționat prin credință aici. Îl putem vedea mai târziu sărind în apă și înotând, sau alergând către un mormânt gol (Ioan 21.7; 20.6), potrivit caracterului său energic și impulsiv, însă el, de asemenea, avea credință în Domnul Isus.

Petru a mers către Domnul, însă, când a văzut că vântul era puternic, s-a temut și, începând să se scufunde, a strigat: „Doamne, scapă-mă!”. Există o lecție importantă aici: este la fel de imposibil să umbli pe o apă liniștită ca pe una agitată. «Cel care se scufundă în apă se scufundă și pe furtună și pe vreme frumoasă, iar cel care poate umbla pe apă va face aceasta și pe furtună și pe vreme frumoasă» (J. N. Darby). Odată cineva a remarcat: «Este greu să umbli ca și creștin!», iar cineva a răspuns: «Nu! Este imposibil!». Nu putem umbla pe drumul credinței dacă ochii noștri nu sunt fixați asupra Domnului Isus. Fie vreme senină sau furtună, ochii noștri trebuie să fie fixați asupra Lui.

Însă – binecuvântat fie numele Lui! – dacă ne poticnim și începem să ne scufundăm, El Își va întinde îndată mâna și ne va salva. Petru a strigat, iar Domnul l-a ridicat, după care a urmat o mustrare: „Puțin-credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”. Credința noastră poate fi puțină și șovăitoare, însă Hristos rămâne același Mântuitor plin de har.

B. Reynolds

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.

Luca 10.20Numele meu se află pe listă!

În urmă cu câtva timp, fiica mea a participat la un concurs de desen. Astăzi a dat buzna în biroul meu și mi-a arătat mândră scrisoarea pe care tocmai o primise: „Tată, numele meu se află pe listă! Am primit un premiu!”. Nu exista nici-o îndoială: numele ei era pe lista câștigătorilor.

Fiul meu, dimpotrivă, la un concurs de sport nu a obținut punctele necesare pentru un premiu. Numele lui nu a apărut pe lista câștigătorilor care s-a făcut publică pe internet.

În cer există de asemenea o listă cu nume, și anume Cartea vieții. Dumnezeu Însuși notează și actualizează această listă. Pentru a fi notat acolo, nu trebuie să fii mai bun decât alții. Capacitățile omenești ca inteligența, priceperea sau puterea nu reprezintă un avantaj. Este suficient să crezi în Isus Hristos și să-L accepți pe El ca Mântuitor personal. Biblia ne asigură pe toți: „Cine crede în Fiul are viața veșnică” (Ioan 3.36).

Mie personal această expresie clară îmi dă siguranță. Pentru că Isus Hristos a murit la cruce pentru păcatele mele, numele meu este scris în ceruri. De acest lucru mă bucur enorm. Când diavolul vrea să semene îndoială în inima mea, îmi amintesc că Dumnezeu nu poate să mintă. Fiul lui Dumnezeu spune în Ioan 10.28: „Eu le dau viața veșnică; nicidecum nu vor pieri”.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ACEASTA E VREMEA TA – Fundația SEER

„Cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?” (Estera 4:14)


Moise și-a început lucrarea la vârsta de optzeci de ani. Estera și-a început-o când era adolescentă. Când a auzit cuvintele lui Mardoheu – „cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?” – ea ar fi putut spune cu ușurință: „Lasă-mă să mă mai întăresc, să capăt trecere înaintea împăratului, să am copii, să-mi împlinesc visele, înainte să-mi risc viața pentru a salva poporul iudeu!” Dar nu a făcut-o. Ea a spus: „Voi intra la împărat, în ciuda legii; şi, dacă va fi să pier, voi pieri.” (v. 16).

Deseori, ceea ce face Dumnezeu în tine în timp ce aștepți este mai important decât lucrul pe care îl aștepți.

Uneori crezi că ești pregătit, dar Dumnezeu știe că nu ești! – așa că te înrolează în școala credinței. Aici înveți să asculți de „învățătorul” (Duhul Sfânt), să-ți înveți lecțiile, să dai teste și să devii absolvent, pentru ca Dumnezeu să te poată folosi. Nu e confortabil să fii într-o astfel de poziție, dar pe Dumnezeu Îl interesează mai mult caracterul tău, decât confortul tău.

Misionara Nancy Cockrell spunea: „A fost planul lui Dumnezeu de la început să te aducă în punctul acesta, pentru a-L sluji, folosindu-ți darurile pentru a-i sluji pe alții – în vremuri ca acestea. El ți-a dat harul de a reflecta dragostea și caracterul lui Hristos, de a fi o lumină într-o lume întunecată – într-o vreme ca aceasta. Tu ocupi un loc unic, în slujire, în Împărăția lui Dumnezeu și atingi vieți cum numai tu o poți face – în vremuri ca acestea.”

Așadar, iată o întrebare pentru tine: Nu cumva îți spune Dumnezeu astăzi: „Aceasta e vremea ta, folosește-o!”? Atunci – nu mai sta pe gânduri!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

2 Cronici 3:1-17


Cronicile prezintă construcţia Templului dintr-un unghi diferit faţă de cartea Împăraţilor. Aceasta din urmă o vedea înainte de toate ca locul prezenţei lui Dumnezeu în mijlocul poporului Său. Cartea noastră urmează să neo arate mai degrabă ca fiind locul unde închinătorul este primit să-L întâlnească pe Dumnezeul său. Temelia Casei este stabilită pe acel Munte, Moria, unde harul lui Dumnezeu suspendase judecata şi consumase arderea-de-tot.

Cât priveşte Biserica, ştim, din declaraţia lui Petru şi din răspunsul Domnului Isus, pe ce stâncă este zidită: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu” (Matei 16.16, 18).

Solomon construieşte succesiv porticul, casa propriuzisă şi locul preasfânt. Apoi confecţionează cei doi heruvimi mari, perdeaua şi cele două coloane, Iachin şi Boaz. Înălţimea extraordinară a porticului nu este menţionată decât aici: o sută douăzeci de coţi, adică de patru ori înălţimea casei. Nu este aceasta o ilustrare a Psalmului 24, care repetă v.7 în v.9, spunând: „Porţi, ridicaţi-vă capetele! Şi ridicaţi-vă, porţi ale eternităţii, şi va intra Împăratul gloriei„? Pentru o Persoană de o asemenea grandoare, ce poartă s-ar potrivi?

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: