Mana Zilnica

Mana Zilnica

29 Februarie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Și a venit în Nazaret, unde crescuse; și a intrat, după obiceiul Său, în ziua sabatului în sinagogă și S-a ridicat să citească. Și I s-a dat cartea profetului Isaia; și, derulând cartea, a găsit locul … Și, rulând cartea, dându-i-o îngrijitorului, S-a așezat.

Luca 4.16,17,20Un frate tânăr a pus următoarea întrebare: «Cum pot să știu când Duhul Sfânt mă călăuzește să mă rog, să dau o cântare sau să citesc un pasaj din Scriptură, într-o strângere laolaltă?». Pasajul citat mai sus ne ajută să răspundem la această întrebare. El ne arată cel puțin cinci lucruri cu privire la Domnul:

1. El a intrat în sinagogă, potrivit obiceiului Său. În mod evident, Domnul avea obiceiul de a fi acolo în fiecare sabat. Dacă dorim să fim călăuziți de Duhul în strângerile laolaltă, trebuie să fim acolo mereu. Nu este de ajuns să spunem că suntem acolo în duh. Dumnezeu folosește oameni, nu duhuri!

2. El S-a ridicat să citească. Acest lucru arată hotărâre de inimă. Dorim să fim participanți, sau doar spectatori, în lucrarea lui Dumnezeu? Venim la adunare dispuși să fim folosiți de Domnul, așa cum ne călăuzește El?

3. Ei I-au dat sulul cărții Isaia. Domnul nu a spus: «Dați-Mi cartea Maleahi, căci de acolo vreau să citesc». Nu, ci mai degrabă El S-a adaptat la rânduiala din acea strângere.

4. El a găsit locul de unde să citească. Nu a deschis cartea la întâmplare pentru a citi primul verset pe care I-ar fi căzut ochii. Participarea Sa era bazată pe o cunoaștere intimă a Cuvântului lui Dumnezeu și a felului în care acest Cuvânt putea fi aplicat situației respective.

5. El S-a așezat jos. Unii n-au învățat încă să se ridice, iar alții n-au învățat încă să se așeze. Trebuie să învățăm ambele lucruri.

G. W. Steidl

SĂMÂNȚA BUNĂ

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că L-a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.

Ioan 3.16Cătușele dragostei

Unul dintre regii Persiei avea un general vestit pentru destoinicia și vitejia lui. Dar, din anumite motive, generalul se hotărâse să-și părăsească slujba. Vestea a ajuns repede la urechile regelui, care se tot gândea pe cine ar putea pune în locul vestitului său general sau, mai degrabă, cum să găsească o modalitate de a-l face să-și schimbe planul. Regele și-a strâns consilierii și le-a cerut sfatul. Toți au fost de părere că generalul trebuia să fie aspru pedepsit. „Maiestate, dați-i rebelului o pedeapsă exemplară! În cătușe cu el!”, au strigat supușii, bucuroși să scape de general.

A doua zi, regele l-a chemat pe general la el. A cercetat cu multă atenție hotărârea acestuia de a-și părăsi serviciul. Iar ca „pedeapsă”, i-a dat și mai multă autoritate în funcția pe care o deținea. Generalul, dezarmat în fața acestui gest de mărinimie din partea regelelui, a intrat din nou în slujbă, cu o mai înfocată dorință de a-i fi folositor suveranului. Regele și-a chemat apoi consilierii și le-a zis:

„Am făcut cum m-ați sfătuit. L-am legat pe general cu cătușe. Dar, fiindcă erau necesare prea multe cătușe pentru mâini și pentru picioare, i-am legat numai inima, cu cătușele dragostei!”.

Dumnezeu ne cheamă din întuneric la lumină! De la ură la dragoste! De la apăsare la înviorare! De la prăbușire la înălțare!

Să ne luăm timp să stăm sub înviorarea Cuvântului lui Dumnezeu. „Încătușați în dragostea Lui” – cunoașteți sub soare vreun loc mai plăcut ca acesta?

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ÎNDURAREA LUI DUMNEZEU FAȚĂ DE TINE – Fundația SEER

„Tu Te vei scula, și vei avea milă de Sion; căci este vremea să te înduri de el, a venit vremea hotărâtă pentru el.” (Psalmul 102:13)


Toată viața ta poate fi o pregătire pentru un singur moment, pentru o singură misiune, pentru un singur scop. Tu poți decide numărul de ani necesari pentru a absolvi o facultate… Poți cunoaște efortul și timpul necesar  pentru a te realiza pe plan profesional… Dar când vorbim despre experimentarea îndurării lui Dumnezeu, El stabilește timpul. „Dar Tu, Doamne, Tu împărățești pe vecie, și pomenirea Ta ține din neam în neam. Tu Te vei scula, și vei avea milă de Sion; căci este vremea să te înduri de el, a venit vremea hotărâtă pentru el.” (Psalmul 102:12-13) O clipă de îndurare din partea lui Dumnezeu va însemna mai mult decât o viață întreagă de eforturi!

În cartea sa „Still Standing: 8 Winning Strategies for Facing Tough Times” (Liniștea sufletească: 8 strategii câștigătoare în confruntarea cu necazul – n.tr.), Dr. James Merritt scrie: „Într-o întâlnire care a durat mai puțin de douăzeci de minute, Faraon l-a făcut pe Iosif prim-ministru al întregii țări, al doilea ca autoritate după el! Decizia lui Faraon l-a catapultat pe Iosif din închisoare în palat. Dumnezeu lucrează, fără să-L vedem, prin întorsături uimitoare de situații. Modalitatea prin care Dumnezeu l-a adus pe Iosif la palat a fost o groapă și o închisoare. Ca în cazul lui Iosif, ceea ce noi considerăm a fi „pietre de încercare” sunt de fapt trepte pe care Dumnezeu le folosește pentru a-Și împlini planul și a-Și atinge scopul în viețile noastre.”

Ascultarea ta față de Dumnezeu este cea care aduce îndurarea Sa și credincioșia Sa în vremuri grele. „La bine și la greu, în bogăție sau în sărăcie, în sănătate sau în boală…” (vă amintiți?!) Așa că, fii credincios și mergi înainte! Dumnezeu a stabilit deja când și cum Își va arăta îndurarea față de tine!


Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: