Mana Zilnica

Mana Zilnica

8 August 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

 

Voi ați murit și viața voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.

Coloseni 3.3


Noi trecem prin aceleași etape prin care Hristos a trecut. El a murit față de această scenă și nu mai are niciun loc în ea; El este, în ce privește lumea aceasta, un om mort. De aceea și noi ne începem viața creștină luându-ne locul în moarte. Suntem îngropați cu Hristos în botez (Coloseni 2.12), iar Dumnezeu ne socotește morți. De aici izvorăște responsabilitatea noastră de a umbla conform acestui adevăr, de a da morții mădularele noastre care sunt pe pământ (Coloseni 3.5).

Scriptura ne învață că Dumnezeu ne-a asociat atât de complet cu Hristos, încât ne socotește împreună cu El morți față de păcat (Romani 6); morți față de lege (Romani 7) și morți față de lume (Galateni 6). Prin urmare, credința acceptă această socotire ca adevărată. Prin moartea și învierea lui Hristos, noi am fost scoși din această scenă și introduși într-un loc nou – iar acest lucru s-a făcut atât de complet, încât se poate spune despre noi că „nu mai sunteți în firea păcătoasă, ci în Duhul, dacă Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi” (Romani 8.9). Viața noastră deci nu este aici – nici nu poate fi, căci suntem morți – ci este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.

Ce binecuvântare ar fi dacă am accepta consecințele depline ale acestui adevăr! Ce câștig imens am avea dacă ne-am începe viața creștină acceptând moartea asupra a tot ceea ce suntem de la natură și asupra a tot ceea ce este în jurul nostru! Cum am fi ridicați deasupra împrejurărilor noastre, doar dacă am privi dincolo de ceea ce se vede, către locul unde Se află Hristos, amintindu-ne că viața noastră este acolo, că El Însuși este viața noastră! Ce putere ne-ar oferi acest lucru asupra poftei cărnii, poftei ochilor și lăudăroșiei vieții! Ce mărturie am putea da astfel cu privire la drepturile unui Hristos odinioară lepădat, dar acum glorificat!

E. Dennett

SĂMÂNȚA BUNĂ

Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră și dragostea pe care ați arătat-o pentru Numele Lui, voi, care ați slujit.

Evrei 6.10


Dumnezeu face schimbarea (2)

Între timp, împăratul Chinei decretase că oricine va tipări cărți creștine ar putea plăti cu viața. În ciuda primejdiei, la 25 noiembrie 1819, Morrison încheia traducerea întregii Biblii în limba chineză. Împăratul nu a știut sau nu a vrut să știe că Dumnezeu face schimbarea. Până în anul 1836 s-au tipărit circa 2.000 de ediții complete ale Bibliei, 10.000 de exemplare ale Scripturilor grecești și 31.000 de copii ale unor porțiuni din Biblia în limba chineză. Respectul pentru Cuvântul lui Dumnezeu a împlinit ceva aproape cu neputință de realizat. Misionarul care a tradus Biblia în limba chineză a spus la sfârșitul vieții: „Chiar și atunci când eu nu voi mai fi în lumea aceasta, Dumnezeu va continua să vorbească poporului chinez”. Să mai menționăm faptul că, atunci când Robert Morrison a lucrat ca misionar în China, abia după șapte ani a avut bucuria să vadă prima persoană care L-a primit pe Mântuitorul. Aceasta însă nu l-a descurajat. Credința lui a fost puternic ancorată în harul și în atotputernicia lui Dumnezeu, căruia I-a slujit în acel teritoriu întunecat al necredinței.

Întotdeauna Dumnezeu răsplătește credincioșia depusă într-o astfel de lucrare, prin care lumina evangheliei ajunge la oamenii care au nevoie de salvare din starea de păcat și de moarte. Exemplul acestui misionar să-i încurajeze pe toți cei care vestesc evanghelia și să nu uităm că Dumnezeu face schimbarea!


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CUM SĂ-L ÎNȚELEGEM PE TATĂL CERESC (2) – Fundația SEER

Cum se îndură un tată de copiii lui, așa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El.” (Psalm 103:13)SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Numeri 7:1-17 … 84-88


Acest lung capitol se ocupă cu darurile celor douăsprezece căpetenii. Primele: cele şase care acoperite şi cei doisprezece boi, destinate leviţilor, spun despre ajutorul practic pe care-l putem da slujitorilor Domnului pentru a le uşura lucrarea: ospitalitate, mijloace de transport etc. În mai multe rânduri, de exemplu în epistole, se pune problema de a-i conduce pe servitorii lui Dumnezeu (Romani 15.24; 1 Cor. 16.6, 11; 3 Ioan 6).

Aceste daruri făcute leviţilor, „fiecăruia după slujba sa” (v. 5), ne asigură că Domnul Se îngrijeşte întotdeauna de cele necesare pentru ca ai Săi să-şi îndeplinească misiunile încredinţate. Apoi vin jertfele pentru dedicarea altarului. A-i servi pe fraţi, a-i ajuta în lucrurile materiale nu este totul. Aceste farfurii, cupe (farfurii adânci) şi ceşti, pline până sus cu un conţinut care vorbeşte despre perfecţiunile şi excelenţa parfumului lui Hristos, corespund cu închinarea adevăraţilor adoratori. Variatele jertfe, de asemenea formând o parte a acesteia, evocă aspectele diferenţiate ale lucrării de la cruce. Dar de ce alocă Domnul atâta loc acestor jertfe, cât timp toate puteau fi cuprinse într-un singur paragraf? Să ne însuşim acest adevăr: El pune mare preţ pe ce aduce fiecare şi nu omite nimic din ceea ce este făcut pentru El.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: