Mana Zilnica

Mana Zilnica

21 August 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

Dumnezeu L-a înviat, dezlegându-I durerile morții, pentru că nu era posibil ca El să fie ținut de ea.

Fapte 2.24


De-a lungul istoriei cărnii și sângelui care ne este oferită în Scriptură învățăm că moartea a intrat în lume prin păcat. Pentru toți cei reprezentați ca fiind în Adam, sentința a fost aceasta: „În ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit”. Cu privire la Sămânța promisă a femeii, care nu era astfel reprezentată, a fost spus șarpelui: „Tu Îi vei zdrobi călcâiul”. Vedem deci că moartea acestei Semințe avea să fie la fel de neobișnuită ca și nașterea Sa. Prin naștere, El urma să fie Sămânța femeii; în moarte, urma să aibă călcâiul zdrobit. La împlinirea timpului, El, Cel făgăduit, a fost „născut din femeie”. Fiul lui Dumnezeu, Cel care sfințește, a luat parte la carne și sânge; El a devenit „Sfântul” sau „lucrul sfânt” (Luca 1.35).

A avut moartea vreun drept asupra Lui? Niciunul! Conform legământului veșnic, călcâiul Lui a trebuit să fie zdrobit, însă moartea n-a avut niciun drept asupra cărnii și sângelui Său. În El, Cel binecuvântat, a existat capacitatea de a împlini planul divin, pentru ca astfel călcâiul să trebuiască să-I fie zdrobit; altfel însă, El n-a fost nicidecum expus morții în vreun fel.

Sub legământ, pentru a împlini planul dumnezeiesc, El S-a predat pe Sine, de bună plăcere, spunând: „Iată-Mă, vin”. Pentru slava lui Dumnezeu și pentru pacea celui păcătos, El a luat „un chip de rob”. Și, prin urmare, la timpul potrivit a fost făcut „asemenea oamenilor” și, fiind găsit astfel la „înfățișare”, El a mers pe drumul smeririi de sine, chiar până la „moarte de cruce” (Filipeni 2).

J. G. Bellett

SĂMÂNȚA
BUNĂ

Mijlocul să vă fie încins și făcliile aprinse. Să fiți ca niște oameni care așteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă … Ferice de robii aceia pe care stăpânul îi va găsi veghind la venirea lui!

Luca 12.35-37Întotdeauna pregătit

Când s-a întors acasă de la școala duminicală, Iulia i-a spus mamei:

— Tanti Elena ne-a spus că Domnul Isus va reveni pentru a ne lua la El; dar tanti Elena nu ne-a spus când va veni El!

— Nici nu avem nevoie să știm acest lucru! i-a spus mama.

— Eu totuși aș dori să știu, pentru că s-ar putea să mă intereseze acest lucru și vreau să-L aștept pe Domnul Isus într-o anumită zi, a spus Iulia.

Mama a întrebat-o:

— Și ce ai face în zilele de dinainte de venirea Sa?

Iulia nu a răspuns. Ce să-i fi răspuns mamei?

Mama i-a explicat:

— El poate veni chiar astăzi! Noi trebuie să avem întotdeauna în vedere venirea Sa și să fim tot timpul pregătiți. Dacă Îi faci bucurie prin purtarea ta, atunci poți să-L aștepți fericită în orice timp.

„Și voi deci fiți gata, căci Fiul Omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți” (Luca 12.40).

Să fim și noi pregătiți pentru revenirea Domnului Isus! El poate veni chiar astăzi!

Citirea Bibliei: 1 Împărați 9.1-9 · Ioan 7.37-53

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

POVESTEA A DOUĂ FAMILII – Fundația S.E.E.R. România

„Știu că are să poruncească fiilor lui şi casei lui după el să ţină Calea Domnului…” (Geneza 18:19)


Povestea următoare, despre două familii, spusă cu peste un secol în urmă, conține învățături care sunt mai relevante acum mai mult ca oricând. Familia nr. 1 – Edwards. Știai că tatăl cunoscutului reformator și pastor din New England, Jonathan Edwards, a fost un cleric? Iar mama sa a fost descendenta unui lucrător al bisericii? De fapt, familia lui Edwards include 14 președinți de universități, peste 100 de profesori universitari, 30 de judecători, 60 de medici, peste 100 de clerici, misionari și profesori de teologie și aproximativ 60 de autori. De-a lungul istoriei, nu cred că a existat vreo industrie în America în care să nu fi fost vreun membru al familiei Edwards, printre promotorii săi de frunte. Jonathan Edwards a fost copilul unei familii creștine, crescut în cele mai favorabile condiții. Familia nr. 2 – Jukes. Membrii acestei familii n-au putut fi convinși să studieze, n-au dorit să muncească, și s-au făcut cunoscuți pentru faptul că au costat statul New York milioane de dolari. Întregul lor dosar cuprinde sărăcie, crimă și nebunie. Dintre descendenții săi, 310 erau cerșetori de profesie, 440 au fost distruși fizic de propria lor răutate, 60 erau hoți de rând, 133 au fost criminali condamnați și 55 au fost victime ale necurăției. Numai 20 au deprins o meserie (10 dintre ei au învățat-o în închisoare) și această familie notorie a comis 7 crime. Da, când copilul tău devine un pericol, el poate infecta întreaga familie. Dar dacă este crescut într-un mediu evlavios, el poate binecuvânta o întreagă familie, dar și să influențeze lumea generații la rând. Deci care este concluzia? Aceasta: Dragi părinți, dacă sunteți înțelepți îi veți învăța Cuvântul lui Dumnezeu pe copiii voștri, în fiecare zi.


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Matei 25:1-13

Potrivit obiceiului oriental, mirele care venea noaptea pentru sărbătoarea nunţii sale era escortat de lumini purtate de fete tinere, prietene ale miresei (noi le numim astăzi domnişoare de onoare; comp. cu Psalmul 45.9,14). Domnul foloseşte această imagine emoţionantă pentru a ne arăta cum trebuie aşteptat El, Mirele ceresc. Lucru trist însă, în adunările lor, creştinii nu şi-au mai dat osteneala în această aşteptare! Somnul spiritual a pus stăpânire pe toţi aceştia şi a durat multe secole. A trebuit ca, în istoria recentă a Bisericii, întrun moment numit pe drept „Trezirea”, să răsune acest „strigăt de la miezul nopţii”: „Iată mirele…! (v. 6). Domnul vine! Ca urmare, a apărut o diferenţă: Fecioarele înţelepte aveau ulei în candelele lor; în acelaşi fel, adevăraţii credincioşi sunt pregătiţi pentru venirea Domnului, iar lumina lor, cea a Duhului Sfânt, poate străluci în noaptea lumii. Alte persoane, precum fecioarele nechibzuite, au mărturisit că-L aşteaptă pe Domnul, fără să aibă viaţa Lui. Ele purtau pe nedrept frumosul nume de creştini. Ce jalnică iluzie şi ce deşteptare cutremurătoare!

O, dacă s-ar întreba fiecare, până când mai este timp: Am eu ulei în candelă? Sunt eu pregătit pentru venirea Lui? (Romani 8.9 sf.).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: