Mana Zilnica

Mana Zilnica

24 Aprilie 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

Adevărat, adevărat îți spun: dacă cineva nu este născut din apă și din Duh, nu poate intra în Împărăția lui Dumnezeu. Ce este născut din carne este carne și ce este născut din Duhul este duh. Nu te mira că ți-am spus: „Trebuie să fiți născuți din nou”.

Ioan 3.5-7


Aceste cuvinte au fost rostite de Domnul Isus către Nicodim, un conducător al fariseilor. El știa că Isus era un învățător venit de la Dumnezeu, fiindcă semnele pe care le făcea dădeau mărturie că Dumnezeu era cu El. Nicodim își dădea seama că avea nevoie de învățătura pe care Domnul o putea da, însă cuvintele Domnului arată clar că el avea nevoie de mai mult decât de învățătură – avea nevoie să fie născut din nou.

Astfel de cuvinte au sunat ciudat în urechile lui Nicodim, așa cum sună și astăzi în urechile multora. Tot ceea ce Nicodim a înțeles a fost o repetare a nașterii naturale, însă nașterea din nou este în total contrast cu nașterea naturală. Domnul vorbește despre a fi născut din apă și din Duh, în contrast cu a fi născut din carne. În Scriptură, apa este folosită ca un simbol pentru Cuvântul lui Dumnezeu, așa cum găsim în Efeseni 5.26: „spălarea cu apă prin Cuvânt”. Duhul este ca vântul, care nu este vizibil, însă care este grozav de puternic, așa cum se spune în Ioan 3.8: „Vântul suflă încotro vrea și-i auzi vuietul, dar nu știi de unde vine și unde se duce: așa este oricine este născut din Duhul”.

Domnul Isus spune: „Adevărat, adevărat vă spun că cine aude cuvântul Meu și crede în Cel care M-a trimis are viață eternă și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață” (Ioan 5.24). Cuvintele Lui sunt întotdeauna sigure. Toți cei care au crezut au primit viața eternă și vor fi pentru totdeauna cu Domnul, în casa Tatălui.

L. M. Grant

SĂMÂNȚA BUNĂ

Iată ce bine și ce plăcut este pentru frați să locuiască împreună în unitate!

Psalmul 133.1Cărbunele scos din vatră

Un creștin a încetat să mai frecventeze strângerile laolaltă ale credincioșilor. Nu-i aduceau nimic – cel puțin așa considera el.

Într-o zi stătea în fața șemineului împreună cu un slujitor al Domnului care venise să-l viziteze. După un timp, oaspetele a apucat cleștele pentru cărbuni, a scos din mijlocul focului un cărbune înroșit și l-a așezat pe marginea rece, exterioară, a șemineului.

Predicatorul a rugat gazda să privească ce se va întâmpla în continuare cu cărbunele. După ce bucata de cărbune a stat deoparte circa douăzeci de minute, oaspetele a luat-o în mână și i-a spus bărbatului:

— Acum puteți vedea ce mult s-a schimbat cărbunele! Cum arată acum?

— Aproape negru, a fost răspunsul.

— Cum se simte acum?

— Aproape rece, a răspuns gazda.

— Dar cum ar fi fost acum, dacă ar fi rămas împreună cu ceilalți cărbuni? a continuat predicatorul.

Zâmbind, bărbatul a răspuns:

— M-ați prins!

De atunci încolo, acest creștin a început să meargă din nou la întâlnirile credincioșilor.

Citirea Bibliei: Deuteronom 31.30-32.14 · Efeseni 1.15-23

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ÎN SALA DE AȘTEPTARE A LUI DUMNEZEU (2) – Fundația S.E.E.R. România

„Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima, şi nădăjduieşte în Domnul!” (Psalmul 27:14)


Dumnezeu a dat poporului Său o poruncă importantă. „De trei ori pe an, toţi cei de parte bărbătească să se înfăţişeze înaintea Domnului Dumnezeu, Dumnezeul lui Israel. Căci voi izgoni neamurile dinaintea ta şi-ţi voi întinde hotarele; şi nimeni nu-ţi va pofti ţara în timpul când te vei sui de trei ori pe an ca să te înfăţişezi înaintea Domnului” (Exodul 34:23-24). Imaginează-ți! De trei ori pe an trebuiau să se oprească din munca lor și să petreacă timp cu Dumnezeu – rugându-se, închinându-se, căutând călăuzirea Sa, și primind îndrumare pentru viitor. Îți poți imagina ce s-ar întâmpla dacă și tu ai face lucrul acesta, măcar de trei ori pe an?

Să ne bizuim pe promisiunea: „îți voi întinde hotarele.” În timp ce te închini lui Dumnezeu și taci înaintea Sa, El va lupta în locul tău. Și diferența dintre tine și Dumnezeu este că dacă tu ai putea să pierzi, El nu a pierdut niciodată vreo luptă!

Să reținem și cuvintele: „nimeni nu-ți va pofti țara.” Nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la competiția ori luptele care te așteaptă. Dumnezeu a poruncit acest pelerinaj de trei ori pe an ca să-și învețe poporul următorul principiu: „cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.” (Isaia 40:31). Așadar, iată ce opțiuni ai astăzi: Să continui să te stresezi; sau, să primești puterea și strategia de care ai nevoie de la Dumnezeu.

Așadar, fă-ți timp pentru Dumnezeu!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Proverbe 15:16-33


Din v. 16 şi 17 învăţăm care sunt valorile autentice aici, jos: teama de Dumnezeu, însoţită de dragostea care vine de la El. Evlavia cu mulţumire este mare câştig confirmă apostolul „…având hrană
şi îmbrăcăminte, vom fi mulţumiţi” (1 Timotei 6.68).

Subliniem într-un mod cu totul deosebit v. 23: Ce bun este un cuvânt la timpul său!” De câte ori nu rămânem tăcuţi când ar trebui să spunem un cuvânt… şi aceasta, în general, pentru că ne lipseşte curajul sau dependenţa de Duhul Sfânt (Matei 10.19,20)! Când însă, cu ajutorul Domnului, nu lăsăm să ne scape ocaziile de a vorbi despre El, experimentăm şi cea dintâi parte a acestui verset: bucuria ne umple inimile.

Capitolul 15 se încheie cu proverbul atât de des exemplificat de Domnul Isus: „Înaintea onoarei merge smerenia” (Matei 18.4; 19.30; 20.27-28; 23.11,12…), proverb pe care nu l-a prezentat numai în cuvinte. Căci cine oare s-a smerit vreodată ca El? Tot astfel, nimeni niciodată nu va fi înălţat mai mult ca Domnul nostru

Capitolele 1631, ca şi Eclesiastul şi Cântarea Cântărilor ne vor sta în atenţie în volumul 5.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: