Mana Zilnica

Mana Zilnica

19 Aprilie 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

Și El mi-a spus: „Harul Meu îți este de ajuns; pentru că puterea Mea se desăvârșește în slăbiciune”.

2 Corinteni 12.9


Resursa zilnică pentru nevoile noastre (3)

Am privit la înțelepciunea, puterea și pacea pe care Dumnezeul și Tatăl nostru ni le dă din belșug, ca resurse zilnice pentru nevoile noastre. Astăzi vom privi la o ultimă binecuvântare pe care El ne-o oferă zilnic, ca răspuns la rugăciunile noastre.

Har – În 2 Corinteni 12, apostolul Pavel povestește cum a fost răpit în al treilea cer. După aceea i-a fost dat un țepuș în carne, pentru a fi astfel ferit de mândrie, din cauza viziunilor pe care le avusese. Aceasta a fost o disciplinare preventivă, pentru a fi păzit de păcatul mândriei. El a cerut de trei ori ca țepușul să-i fie îndepărtat, însă răspunsul Domnului a fost nu îndepărtarea țepușului, ci cuvintele: „Harul Meu îți este de ajuns”.

Într-un fel, harul acesta cuprinde toate celelalte caracteristici la care am privit. El este o resursă din partea Domnului Isus Însuși pentru tot ceea ce Pavel avea nevoie ca să poată îndura țepușul. Este de o asemenea bogăție, încât atitudinea lui Pavel s-a schimbat complet: el nu a mai dorit îndepărtarea țepușului, ci s-a putut bucura de el, fiindcă îl adusese aproape de Domnul. Țepușul îi dăduse simțământul purtării de grijă personale a Domnului față de el, clipă de clipă. Unii care citesc aceste rânduri trec poate prin încercări adânci. Să vă gândiți la aceste cuvinte, că harul Său vă este de ajuns, iar El Însuși vă va susține și vă va trece prin toate!

K. Quartell

De nu ar fi marele har

Ca să mă țină în umblare,

Aș fi un mal mutat de val,

Aș fi o stea rătăcitoare.

De n-ar fi fost jertfa iubirii,

Adusă ca prinos pe-altar,

Eram un fiu al rătăcirii,

Pierdut eram, dar Tu-ai dat har!

SĂMÂNȚA BUNĂ

Și celui care îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieții fără plată!

Apocalipsa 22.17



Asigurare de viață

În Germania, conform unei statistici, aproape fiecare cetățean și-a încheiat o asigurare de viață. Motivele pentru aceasta sunt evitarea unui risc financiar în caz de moarte subită a celui care se îngrijește de familie și asigurarea unei stări financiare stabile la bătrânețe pentru cel asigurat. Omul dorește siguranță și nu lasă nimic în seama hazardului. Pentru aceste asigurări se plătesc anual miliarde de euro.

În timpul activității mele profesionale i-am oferit unui client o asigurare de viață.

„Am nevoie de o asigurare de viață care să nu coste nimic”, a fost reacția lui, spusă cu puțin umor.

„Dragă domnule, o asemenea asigurare există. Isus Hristos este «asigurarea» de viață care nu vă costă nimic. Prețul a fost plătit la cruce; și această «asigurare» este valabilă până în veșnicie, nu expiră niciodată. Este viața veșnică pe care Dumnezeu dorește să v-o dea în dar!

Dar cine dorește să se bucure de o astfel de asigurare de viață trebuie să accepte condițiile impuse, să semneze cererea. Trebuie să spuneți da la Cuvântul lui Dumnezeu, să acceptați cerințele scrise în Sfânta Scriptură și să vă întoarceți la Isus Hristos.”

Ce fel de asigurări ai încheiat tu până acum? Doar pentru viața prezentă? Vino cu apăsarea vinei păcatelor tale la Domnul Isus și crede că El îți poate șterge vina prin sângele Său vărsat la cruce. Astfel vei fi asigurat pentru totdeauna.

Citirea Bibliei: Deuteronom 29.18-28 · Galateni 5.16-26

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

FII UN CÂȘTIGĂTOR! – Fundația S.E.E.R. România

„Le voi vindeca vătămarea adusă de neascultarea lor, îi voi iubi cu adevărat!” (Osea 14:4)


Pauza din timpul unui joc sportiv este pentru odihnă și evaluare. E timpul pentru a se regrupa – pentru a evalua cum au decurs lucrurile și pentru a hotărî ce schimbări trebuie făcute pentru timpul de joc care a mai rămas. Deseori, o echipă poate lăsa impresia că va pierde, după prima repriză, pentru ca până la sfârșitul jocului, să răstoarne scorul și să câștige. Meciul se joacă până la fluierul final! Și același principiu este valabil și în viață.

Dacă te afli încă aici, jocul vieții nu s-a terminat pentru tine. Ceasul tău încă bate. Încă mai ai zile de trăit. Nu numai atât, dar prima repriză nu trebuie să determine rezultatul final al jocului. Poate că ai făcut greșeli, și ai experimentat dezamăgiri și eșecuri. Poate că viața ți-a rezervat câte o lovitură dură din când în când, dar te afli încă aici – fluierul încă nu s-a auzit, iar pentru Dumnezeu nu e niciodată prea târziu ca să te ducă direct spre planul pe care îl are pentru tine. Vezi tu, Dumnezeu privește la viitorul tău, în timp ce dușmanul încearcă să te țină concentrat asupra trecutului. Dumnezeu spune: „Tu poți, în ciuda a ceea ce ai pățit.”

Dumnezeu nu te va defini niciodată prin prisma trecutului tău, pe câtă vreme vrăjmașul va încerca să te controleze și să te îngrădească folosind tocmai trecutul împotriva ta. Fie că prima repriză a fost dominată de lucruri bune, fie de lucruri rele sau urâte, scopul lui Satan este să te țină legat acolo…

Dumnezeu, pe de altă parte, dorește să înveți din trecut – nu să trăiești în el. Așadar, azi întărește-te în acest adevăr: viața se „joacă” până la fluierul final! Cu Dumnezeu, poți fi un câștigător!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Proverbe 12:17-28; 13:1-6


Cine îşi păzeşte gura îşi păzeşte sufletul… (13.3). Să nu ne mire faptul că în cartea Proverbe găsim atât de multe recomandări cu privire la folosirea limbii. Versetul 17 ne ajută să privim limba pusă în slujba adevărului. Un copil al lui Dumnezeu se face recunoscut prin aceea că spune întotdeauna adevărul, oricât l-ar costa (Efeseni 4.25). „Buza adevărului (v. 19) se împotriveşte buzelor mincinoase, care sunt o urâciune pentru Domnul” (v. 22).

Versetul 25 ne sugerează o altă întrebuinţare pentru limba noastră: aceea de a înveseli, printr-un cuvânt bun, inimile întristate. Cuvântul bun prin excelenţă nu este oare vestea bună a Evangheliei? Prin ea pot să-i arăt colegului meu calea vieţii (v. 26).

A arăta calea înseamnă a-L arăta pe Isus (Ioan 14.6) prin cuvintele mele, dar mai ales prin faptele mele! El este Fiul înţelept din cap. 13.1 care ascultă de îndrumarea (învăţătura) Tatălui Său (Ioan 8.49).

Îl regăsim aici pe leneş alături de opusul lui, cel harnic (v. 24,27; 13.4). Neglijând chiar să-şi frigă vânatul (v. 27), cel leneş se lipseşte de hrană. Să ne amintim că, pentru a ne însuşi adevărurile biblice pe care le-am citit sau auzit, trebuie neapărat un efort personal (însemnări făcute şi reluate, versete învăţate pe dinafară etc.). Să nu fim leneşi („greoi”) la auzire (Evrei 5.11)!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: