Mana Zilnica

Mana Zilnica

17 Noiembrie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Mărturiile Tale, de asemenea, sunt desfătarea mea, sfătuitorii mei.

Psalmul 119.24


Meditații asupra Psalmului 119 (5)

De multe ori psalmistul vorbește despre plăcerea pe care și-o găsește în Cuvântul lui Dumnezeu; prin urmare, acest Cuvânt este sfătuitorul lui. Dacă trebuie să luăm o decizie, dacă există întrebări în viața noastră și dacă avem nevoie de sfaturi în problemele noastre, unde mergem? Cel mai bine este să deschidem Scriptura și să spunem: «Doamne, ce trebuie să fac? Am nevoie de sfatul Tău!».

Putem crede că problemele noastre «moderne» nu își au răspunsul în Biblie, însă lucrurile nu stau deloc așa. Dacă cercetăm Scriptura, vom găsi cu siguranță răspunsul la orice problemă, fiindcă ea a fost insuflată de Dumnezeu, iar El a știut perfect de bine toate problemele care aveau să apară și le-a dat deja răspuns în Cuvântul Său. Biblia ne oferă principii pe care le putem aplica în diferitele noastre împrejurări și prin care obținem astfel răspunsuri și rezolvări la toate problemele cu care ne confruntăm.

Aici vedem cum psalmistul căuta sfat și călăuzire și cum s-a îndreptat către Cuvântul lui Dumnezeu, fiindcă își găsea plăcerea în acest Cuvânt. El spune, cu alte cuvinte: «Voi găsi răspunsul, fiindcă îmi găsesc plăcerea în Cuvânt. Îmi voi îndrepta privirile către el și voi dobândi răspunsul de care am nevoie».

M. Vogelsang

SĂMÂNȚA BUNĂ

Viața, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc prin credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.

Galateni 2.20Întâmplarea cea mai însemnată

Un reporter a oprit șase oameni de pe străzile New-York-ului și le-a pus următoarea întrebare: „Care a fost cea mai însemnată întâmplare din istorie?”. Răspunsurile lor au fost diferite: înființarea de către englezi a orașului Jamestown în America; înfrângerea sarazinilor la Tour; reactoarele nucleare; înfrângerea japonezilor în al Doilea Război Mondial; inventarea roții.

Al șaselea răspuns a venit de la un adolescent de 14 ani care a spus: „Întâmplarea cea mai importantă din istoria omenirii a fost nașterea lui Isus Hristos în Betleem”. Din șase persoane, doar acest adolescent a înțeles care a fost cea mai însemnată întâmplare din istorie. Fără Hristos, fără jertfa Sa de la cruce, restul întâmplărilor se pierd în marea uitării. Toată viața omului, toate descoperirile sale cu valoare limitată, pălesc în lumina Soarelui dreptății – Isus Hristos. În Hristos avem viața, și nu orice viață, ci viața din Dumnezeu. Apostolul națiunilor, Pavel, își găsea temeiul vieții sale numai în Hristos, în care a găsit ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei. Dacă nu am găsit încă secretul unei astfel de vieți, acum este momentul potrivit să ne încredințăm viața în mâinile atotputernicului Mântuitor – „care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine” (Galateni 2.20).

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CUM E CĂSNICIA TA? (2) – Fundația S.E.E.R. România

„Gustă viaţa cu nevasta pe care o iubeşti” (Eclesiastul 9:9)


 Într-o căsnicie sănătoasă, se întâmplă trei lucruri:

1) Ai ocazia să te cunoști pe tine însuți. Pentru a crește, trebuie să fii în stare să te uiți la tine însuți în mod realist, și cel mai bun loc în care poți face lucrul acesta este într-o familie plină de dragoste. Aici poți fi deschis cu privire la greșelile și defectele tale. Este un loc plin de siguranță în care poți să și cazi. Este un mediu în care ești ascultat, înțeles și sprijinit. Persoanele care ne sunt cele mai apropiate sunt cele care ne formează. Când Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace, ea a fost întrebată: „Ce putem face pentru a promova pacea în lume?” Ea a răspuns: „Mergeți acasă și iubiți-vă familiile.” Dacă vrei să schimbi lumea în care trăiești, începe de acasă.

2) Ai ocazia să-ți cunoști caracterul. O familie care îl are în centrul ei pe Hristos nu numai că ajută la formarea caracterului copiilor, ci îl întărește și pe al tău. Caracterul se clădește pe alegerile pe care le faci și pe obiceiurile pe care le cultivi. Și pentru că familia creează mediul de bază, ea influențează acele alegeri și acele obiceiuri. Familiile puternice ne încurajează să facem alegeri bune, să dezvoltăm disciplinele potrivite și să plătim astăzi pentru succesul de mâine.

3) Ai un adăpost sigur. Se pare că ritmul vieții devine tot mai haotic cu fiecare zi. E stresant să conduci pe șosele supra-aglomerate. Locul de muncă este solicitant. Locul de joacă este un mediu tot mai ostil. Unde poți găsi adăpost? Dacă nu acasă, probabil nu vei găsi nicăieri. Theodore Roosevelt a spus: „Prefer să petrec timp cu familia mea decât cu orice altă persoană importantă din lume.” Căminul lui era adăpostul său în mijlocul furtunilor vieții – poate fi și al tău! Întrebarea este: Faci ceva ca să fie așa?

Cuvântul pentru tine astăzi este acesta: Fă tot ce poți și tot ce trebuie ca să ai o căsnicie fericită!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezra 4:1-16


Situaţia oamenilor lui Iuda n-a scăpat atenţiei naţiunilor din jur. Iată-i cum vin cu o ofertă tentantă: „Să construim cu voi, deoarece căutăm ca şi voi pe Dumnezeul vostru …“ (v. 2). Nu era acesta un gest de prietenie din partea lor? Lucrarea ar înainta mult mai repede. Şi un refuz i-ar jigni cu siguranţă pe aceşti oameni. Dar conducătorii iudeilor nu sunt nicidecum naivi. Ei resping ferm sugestia, spre deosebire de Iosua şi de maimarii lui Israel care se lăsaseră înşelaţi altădată de un truc asemănător (Iosua 9). Ca să ia parte la o lucrare a lui Dumnezeu, este esenţial ca cei implicaţi în ea să aparţină poporului lui Dumnezeu. Să nu ne temem să menţinem o despărţire categorică faţă de cercurile religioase ale căror principii sunt confuze, chiar dacă aceasta ar intra în contradicţie cu ceea ce ar sugera falsa dragoste sau, simplu, dorinţa de a nu-i leza pe alţii.

Ceea ce urmează aruncă o lumină asupra identităţii acestor ajutoare binevoitoare: vrăjmaşi! Nereuşindu-le înşelăciunea, ei îşi descoperă jocul şi recurg la ameninţări. Apoi, schimbând încă o dată tactica, trimit o scrisoare acuzatoare lui Artaxerxes, noul conducător al imperiului.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: