Mana Zilnica

Mana Zilnica

2 Noiembrie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

Vorbiți întregii adunări a lui Israel, zicând: „În a zecea zi a lunii acesteia să-și ia fiecare un miel, după casa părintească, un miel pentru o casă”.

Exod 12.3Mielul lui Dumnezeu (2)

Toate planurile lui Dumnezeu, din veșnicie, sunt cu referire la Hristos și niciun efort al vrăjmașului nu le poate împiedica împlinirea; ba, mai mult, eforturile lui nu fac altceva decât să pună în lumină înțelepciunea de nepătruns cu care aceste planuri au fost întocmite, precum și stabilitatea lor de neclintit. Dacă „Mielul fără defect și fără pată” a fost „cunoscut mai înainte de întemeierea lumii”, atunci cu siguranță că răscumpărarea trebuie să fi fost și ea în gândurile lui Dumnezeu mai înainte de întemeierea lumii. Cel Binecuvântat n-a avut nevoie să Se oprească pentru a Se gândi la un plan de remediere a răului teribil pe care vrăjmașul îl introdusese în creația dintâi. Nu, ci El a trebuit doar să scoată, din comoara nepătrunsă a planurilor Sale scumpe, adevărul cu privire la Mielul fără pată, care a fost cunoscut mai dinainte, din veșnicii, și care a fost arătat în aceste timpuri din urmă pentru noi.

N-a fost nevoie de sângele Mielului la momentul primei creații, întrucât ea a ieșit din mâna lui Dumnezeu „foarte bună”, purtând în fiecare detaliu dovada „puterii Sale veșnice și a divinității Lui” (Romani 1). Dar când, „printr-un singur om”, păcatul a fost introdus în lume, atunci și-a făcut apariția gândul înalt, bogat și adânc despre răscumpărarea prin sângele Mielului. Acest adevăr glorios a strălucit pentru prima dată printre norii groși și întunecați care îi înconjurau pe cei dintâi părinți ai noștri, atunci când părăseau grădina Eden; după aceea, alte câteva raze ale lui au strălucit în simbolurile și în umbrele dispensației mozaice; după care a strălucit cu toată puterea atunci când „Răsăritul din înălțime” a apărut în Persoana lui „Dumnezeu manifestat în trup” (1 Timotei 3.16); iar rezultatele lui bogate și prețioase vor fi pe deplin realizate atunci când mulțimea îmbrăcată în haine albe se va strânge în jurul tronului lui Dumnezeu și al Mielului, iar întreaga creație se va odihni sub sceptrul pașnic al Fiului lui David.

C. H. Mackintosh

SĂMÂNȚA BUNĂ

Dumnezeule, Tu ești Dumnezeul meu, pe Tine Te voi căuta.

Psalmul 63.1Începutul zilei

Cum începem ziua? Rămânem în pat până când este atât de târziu, încât doar mai putem să alergăm spre muncă? Sau ne gândim deja de dimineață devreme doar la activitățile și la greutățile care vor veni asupra noastră?

David, autorul Psalmului 63, făcea altfel. El începea ziua cu Dumnezeu. În orele de dimineață devreme căuta părtășia cu El. Nu este el un exemplu bun pentru noi?

Să citim dimineața un capitol din Biblie! Aceasta ne conduce privirile credinței spre Isus Hristos și ne preocupă cu ceea ce este important pentru El. Poate El ne dă din Cuvântul lui Dumnezeu o promisiune sau o atenționare pentru acea zi.

Să ne luăm un moment timp și pentru rugăciune! Să-I mulțumim Mântuitorului nostru pentru mântuirea pe care o avem prin credința în El. Putem atunci să-I încredințăm îngrijorările și problemele zilei.

Dacă începem ziua cu Domnul Isus, ni se pare mai ușor să trăim cu El și pentru El. Atunci suntem de la începutul zilei îndreptați spre El.

În decursul zilei nu avem deseori posibilitatea să ne gândim la Isus Hristos, pentru că munca ne solicită întreaga noastră atenție. Cu atât mai important este în acest caz ca seara să căutăm din nou părtășia cu Domnul. Atunci privim înapoi la ziua care a trecut și Îi mulțumim din inimă pentru ajutorul Său și pentru ocrotirea Sa.

 


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ÎNDRĂZNEȘTE SĂ VISEZI! – Fundația SEER

„Fac un singur lucru” (Filipeni 3:13)


Pentru a merge înainte cu încredere, în călătoria vieții, ai nevoie de o hartă a drumului pe care să te poți baza. În Biblie, lucrul acesta se numește vis sau viziune. Pentru Moise, a fost scoaterea poporului lui Dumnezeu din robie și călăuzirea lui spre Țara Promisă. Pentru Florence Nightingale a însemnat să aducă vindecare și speranță soldaților răniți și aflați pe moarte din Crimeea. Pentru Thomas Edison, a însemnat iluminarea lumii cu lumina incandescentă.

De fapt, orice om care a adus o schimbare în viață a început cu un vis, care în cele din urmă a devenit pasiunea vieții sale.

Pentru cei care vă oferă acest devoțional, viziunea este aceea de a pune Cuvântul lui Dumnezeu în inimile cât mai multor oameni de pe pământ! Când știi că viziunea ta vine de la Dumnezeu? Atunci când, prin ea, tu primești binecuvântare, iar ceilalți au de câștigat.

Acum, dacă visul tău e să trăiești într-o vilă și să strângi avere doar pentru tine, nu conta pe faptul că Dumnezeu va subscrie. În plus, visul tău are valoare numai când ești dispus să plătești pentru el. Inspirație fără transpirație e doar un vis cu ochii deschiși. 40% dintre cei cu care te întâlnești au idei mărețe, dar tot ceea ce fac ei este să vorbească despre ele. Ceilalți 40% muncesc și ar fi dispuși să dea tot ce au pentru un vis măreț… dar nu-l au! Numai restul de 20% au un vis și credința că îl pot împlini. Și chiar dacă faci parte din acest ultim grup, nu există o garanție că vei reuși. Dar ai șanse mari – mai mari decât cele 80% dintre persoanele din jurul tău.

Așadar, mergi înainte și îndrăznește să visezi!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Deuteronom 21:10-23

Mari erau privilegiile întâiului-născut în Israel (v. 17). Dar ce sunt acestea în comparaţie cu avantajele pe care le avem dacă suntem copii ai unor părinţi credincioşi, crescuţi după învăţăturile Cuvântului? Nu este trist să constatăm că, în ciuda privilegiilor atât de mari, mulţi au apucat pe calea fiilor nesupuşi şi răzvrătiţi? O asemenea cale pentru tânărul israelit sfârşea cu moartea fără milă. Trebuia ucis cu pietre în temeiul mărturiei propriilor lui părinţi. Ori această istorie a fiului nebun, beţiv şi desfrânat o regăsim în Luca 15, dar având un cu totul alt final. Fiul risipitor nu era cu nimic mai bun decât fiul răzvrătit din acest capitol. Dar harul l-a găsit şi a lucrat în inima lui, împingându-l la pocăinţă. Astfel, în loc de acuzaţia tatălui, el găseşte braţele sale deschise; în loc de o sentinţă necomutabilă, o iertare deplină; în locul morţii, casa tatălui, ospăţul, bucuria.

O altă moarte teribilă este amintită în v. 22 şi 23. Şi aceea este o imagine a Fiului preaiubit, a Fiului ascultător care a murit în locul nostru! „Blestemat este oricine este atârnat pe lemn” reaminteşte Galateni 3.13. De nepătruns este taina crucii! Hristos a fost făcut blestem, pentru ca binecuvântarea promisă prin credinţă să ajungă până la noi.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: