Mana Zilnica

Mana Zilnica

14 Ianuarie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

 

Orice faceți, lucrați din suflet, ca pentru Domnul și nu ca pentru oameni, știind că de la Domnul veți primi răsplata moștenirii; slujiți Domnului Hristos!
Coloseni 3.23,24


Când este vorba de a sluji în adunare, cei credincioși rareori se oferă voluntari pentru lucrări care se desfășoară în anonimat. Toți preferă o poziție de conducere. Dumnezeu însă dorește să avem o inimă de slujitor, motivată să trăiască o viață care să-L glorifice pe El, nu pe noi înșine.

Mulți dintre credincioși cred că a-L sluji pe Domnul înseamnă o viață de splendoare strălucită, care iese în evidență și care este văzută de toți. Dacă suntem preocupați de lucrarea pe care noi o facem sau de felul în care o facem, ne vom lupta adesea cu simțământul lipsei noastre de însemnătate sau de competență. Încurajarea Domnului pentru fiecare dintre noi este aceasta: în marea Sa dragoste, El ne așază exact acolo unde dorește să-L slujim, iar noi trebuie să dăm totul pentru orice lucrare pe care El ne-o încredințează, fie că ne văd mulți oameni, fie că nu ne vede niciunul. Indiferent de lucrarea pe care El ne-o încredințează, noi Îl slujim pe Hristos, iar El nu este preocupat de recunoașterea pe care noi o primim aici din partea oamenilor. El dorește ascultarea noastră și ca noi să facem tot ceea ce putem. Acest lucru este adevărat nu doar pentru cei ce slujesc în mod public prin Cuvânt, ci pentru toți cei credincioși.

Există multe motive pentru care Domnul ne cheamă să slujim. În primul rând, El ne scapă astfel de mândrie și de egoism, făcând să ne concentrăm atenția doar asupra Lui. În al doilea rând, putem proclama dragostea lui Hristos prin grija pe care o avem unii pentru alții. În al treilea rând, Dumnezeu ne pune inimile la încercare și le curățește cu ajutorul lucrării. Cum este definit în lume cuvântul „succes”? Un răspuns obișnuit este: atingerea țelurilor pe care cineva și le-a propus. Definiția pe care Scriptura o dă este însă diferită. Domnul dorește să descoperim planul Său, să ascultăm de El și să devenim ceea ce El intenționează să fim. Cu alte cuvinte, pentru a avea succes în sensul biblic, Domnul stabilește scopurile pentru viața noastră.

T. Hadley, Sr.

 


SĂMÂNȚA BUNĂ

 

Tu stăpânești mândria mării; când se ridică valurile ei, Tu le potolești. Ale Tale sunt cerurile, al Tău este și pământul. Tu ai întemeiat lumea.
Psalmul 89.9,11

Tăria Domnului


Un tânăr a plecat cu tatăl său la pescuit în largul mării. Dar curând a început să se lase ceața. Vântul s-a întețit, iar la orizont s-au strâns nori negri, amenințători. Timp de aproape patru ore s-au luptat cu furia mării. Valurile îi duceau spre stânci. Însă tatăl cunoștea bine marea – fiul nu avea de ce să se teamă. Era pe deplin convins că tatăl îl va duce acasă în siguranță. Privirea fiului nu era îndreptată spre furtună, ci spre tatăl său. Iată o lecție de viață la acest început de an!

Când treci prin furtunile vieții, îndreaptă-ți privirea spre ceva stabil! Suntem îndemnați, prin Cuvântul lui Dumnezeu, să privim la Căpetenia și Desăvârșitorul credinței noastre, adică la Isus. Dumnezeu ne îndeamnă prin profetul Isaia: „Priviți la Mine și veți fi mântuiți, toate marginile pământului! Căci Eu sunt Dumnezeu, și nu altul” (Isaia 45.22). Când privim în jur, necazul sporește; când însă privim la Dumnezeu, necazul dispare. Viața este plină de probleme și de provocări. Când privim la Dumnezeu, necazurile noastre se transformă în ocazii în care El poate interveni. Noi nu ne punem încrederea în tăria noastră, ci în tăria Domnului. Pune-ți astăzi încrederea în Mântuitorul Isus Hristos și vei vedea că, indiferent de împrejurările în care te afli, El te va duce în siguranță pe calea vieții!

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

VIAȚA E AȘA CUM ȚI-O FACI

„Cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.” (Proverbe 15:15)


Se spune că un bătrân înțelept stătea în fiecare zi împreună cu nepoata sa pe un balansoar, la intrarea în stația de combustibil, salutând turiștii care treceau prin micul lor oraș. Într-o zi, un bărbat înalt, care părea a fi turist, a început să se uite în jur, ca și cum se interesa să găsească o zonă în care să trăiască. „Ce fel de oraș e ăsta până la urmă?” a întrebat el.  Bătrânul a răspuns: „Ei bine, din ce fel de oraș proveniți?” Bărbatul a răspuns: „Dintr-un oraș în care oamenii se critică unii pe alții. E un loc foarte neplăcut pentru a-ți duce viața.” Bătrânul  a spus: „Știți, și orașul acesta este la fel.”

Mai târziu, o familie aflată în trecere s-a oprit să  alimenteze mașina. Tatăl a coborât și l-a întrebat pe bătrân: „E plăcut să locuiești în acest oraș?” „Dar orașul din care veniți cum este?” a răspuns el. Bărbatul a zis: „În orașul din care vin eu toate lumea se cunoaște și sunt întotdeauna gata să-ți dea o mână de ajutor. Îmi pare rău că trebuie să părăsesc acest oraș!” Bătrânul a zâmbit și a spus: „Știți ceva, cam tot așa  este și orășelul nostru.”

După ce a plecat această familie, nepoata bătrânului s-a uitat în sus și a zis: „Bunicule, cum se face că primului bărbat i-ai spus că orașul nostru este un loc îngrozitor, iar când a întrebat acea familie, le-ai spus că este un loc minunat de trăit”. Bătrânul s-a uitat în ochii ei mari, albaștri și i-a zis: „Draga mea, indiferent unde te duci, porți cu tine atitudinea ta – și asta face ca locul să fie îngrozitor sau minunat.”

Da, viața e așa cum o faci! Acesta este motivul pentru care Biblia spune: „Cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.”


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Geneza 7:16-24; 8:1-5


Îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu a luat sfârşit. Valurile judecăţii Sale se revarsă peste pământ. Cu excepţia corăbiei care se construise, nimic nu lăsa să prevadă judecata. Totul părea să meargă foarte bine. Lumea îşi continua mersul cu veselie. Mâncau şi beau, se însurau şi se măritau. „N-au ştiut nimic – spune Domnul Isus – până a venit potopul şi i-a luat pe toţi” (vezi Matei 24.37-39). O soartă pe cât de neaşteptată pe atât de groaznică îi loveşte pe cei care au rămas surzi la invitaţia harului lui Dumnezeu. Şi această istorisire consemnată în Cuvântul lui Dumnezeu şi amintită chiar de Domnul Isus constituie cel mai serios avertisment de a ne împăca cu Dumnezeu. Fiecare este astăzi invitat să-şi ocupe locul în corabie, cu alte cuvinte, să-şi găsească în Hristos adăpost faţă de mânia lui Dumnezeu. Iar dacă avem în El acest loc absolut sigur, să nu uităm niciodată că El a trecut în locul nostru prin apele teribile ale judecăţii lui Dumnezeu. „Toate valurile Tale şi talazurile Tale au trecut peste mine” (Psalmul 42.7).

În mijlocul acestui prăpăd fără seamăn, Noe şi familia lui se bucură de o pace deplină. Fie că apele se învolburează sau se retrag, corabia nu va naufragia … cu atât mai mult credinciosul care rămâne în Hristos se va afla la loc sigur în ziua judecăţii.

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: