Mana Zilnica

Mana Zilnica

15 Februarie 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

El Însuși a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn.

1 Petru 2.24


Dacă Hristos a stat într-adevăr pe cruce în locul meu (și, prin har, sunt convins că El a stat), este clar că El a purtat toate păcatele mele. Dacă n-ar fi făcut acest lucru atunci, nici nu s-ar mai putea face vreodată. Înțeleg acest lucru când sunt adus la credința simplă în evanghelie. Toate păcatele mele erau viitoare atunci când El le-a purtat.

Niciun păcat nu ți se mai poate imputa – sau Hristos a murit în zadar. Iudaismul ar fi atunci mai bun decât această jumătate de creștinism. Acolo, dacă un om păcătuia, era o jertfă și păcatul i se ierta. Aici, dacă așa ar sta lucrurile, ai fost iertat o dată și nu mai ai nicio siguranță pentru ce va urma. Dar nu așa stau lucrurile! Creștinul beneficiază de o răscumpărare veșnică și fericit este omul căruia Domnul nu-i mai impută păcatul! Lucrarea este completă și cel care este sfințit este făcut desăvârșit pentru totdeauna, de aceea, odată curățit, el nu mai are conștiință de păcate. Din acest motiv Hristos S-a așezat pe tronul Tatălui, deoarece totul s-a încheiat. Duhul Sfânt dă mărturie despre acest lucru.

Trebuie să cred că păcatele îmi sunt iertate pentru totdeauna și să mă bucur de faptul că sunt acceptat înaintea Tatălui; altfel, ar însemna că nu cred în puterea morții lui Hristos și a dragostei Tatălui arătată în ea.

Iată secretul odihnei și al păcii; și ce mângâietoare este siguranța mântuirii! Ea nu se sprijină pe ceea ce este în inima mea, ci pe asigurarea pe care o dă Cuvântul lui Dumnezeu. Nu este nimic mai simplu decât siguranța credinței. „Cine a primit mărturia Lui a dovedit că Dumnezeu este adevărat” (Ioan 3.33).

J. N. Darby

SĂMÂNȚA BUNĂ

Isus a zis: Te laud, Tată, Doamne al cerului și al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înțelepți și învățați și le-ai descoperit pruncilor. Da, Tată, pentru că așa este plăcut înaintea Ta!

Matei 11.25,26



Lucrarea misionară

Bill și Jenny Morris s-au simțit chemați la o lucrare misionară deosebit de grea la granița cu Tibet, unde până atunci nu a îndrăznit să meargă nimeni. Populația de acolo era foarte idolatră, iar starea morală a acelor oameni și condițiile de viață erau jalnice.

Bill relatează următoarele:

„L-am vestit șapte ani pe Hristos fără să vedem nicio schimbare. Am învățat cu greu limba și am încercat totul, pentru a le dovedi acelor oameni că îi iubim; dar ei nu ne-au arătat nici cea mai mică încredere.

În al șaptelea an am avut parte de un eveniment deosebit: s-a născut primul nostru copil, o fetiță. Când micuța noastră Grace a început să meargă de-a bușilea, oamenii din sat o priveau cu bucurie și îi zâmbeau. Când a mai crescut și a început să vorbească, ea vorbea cu ușurință ca și copiii de acolo. Într-o zi am auzit-o cum se juca «de-a adunarea» cu ceilalți copii, repetând versete biblice și cântări pe care le învățase de la noi.

Aceasta a fost ca o minune. Noi ne pierduserăm orice speranță de a ajunge la inima acelor oameni. Acum însă, ei primeau din gura fiicei noastre mărturia despre Domnul Isus Hristos. Dumnezeu S-a folosit de acest copil, ca să vedem și noi un prim rod: prima persoană care s-a pocăit. Puțin mai târziu au fost opt tineri creștini, care citeau împreună evanghelia și se pregăteau să o ducă mai departe celor din tribul lor.”

Dumnezeu are metodele Sale prin care ajunge la inimile oamenilor!

Citirea Bibliei: Numeri 26.1-34 · Matei 14.22-36

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ÎNVAȚĂ SĂ AI O GÂNDIRE STRATEGICĂ (1) – Fundația S.E.E.R. România

„Luaţi seama, deci, să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi. Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele.” (Efeseni 5:15-16)


Gândirea strategică te ajută să-ți faci un plan, să devii mai eficient, să-ți maximizezi calitățile și să găsești calea cea mai scurtă spre împlinirea misiunii pe care ți-a dat-o Dumnezeu în viață. Beneficiile gândirii strategice sunt numeroase. Astăzi vom vorbi despre două dintre ele:

1) Gândirea strategică simplifică lucrurile dificile. Această gândire ia problemele complexe și obiectivele pe termen lung, care pot fi foarte dificil de discutat, și le separă în categorii ușor de gestionat. Totul devine mai simplu atunci când ai un plan! Biblia spune: „Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă” (Proverbele 21:5).

2) Gândirea strategică te ajută să pui întrebările corecte. Aruncă o privire asupra următoarelor întrebări puse de Bob Biehl, autorul cărții „Masterplanning” (Planificare de maestru – n.tr.), în câteva domenii: „Direcție: Ce trebuie să facem apoi? De ce? Organizare: Cine ce responsabilități are? Cine e responsabil pentru cine? Avem oamenii potriviți la locurile potrivite? Finanțe: La ce venit ne așteptăm, și la ce cheltuieli? Ni le permitem? Evaluare generală: Realizăm noi standardul de calitate pe care îl așteptăm și îl pretindem de la noi înșine? Rafinare: Cum putem să fim din ce în ce mai eficienți? Poate că nu sunt toate întrebările pe care trebuie să ți le pui dacă dorești să începi să-ți formulezi un plan strategic, dar acestea sunt destul de bune pentru un prim plan. Până nu faci primul pas, rămâi blocat. Până nu depășești nevoia de a face totul perfect, nu vei reuși să faci nimic. Te mai întrebi: „Când trebuie să încep”? Astăzi!”


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 1


Psalmii (sau „laudele”) sunt supranumiţi şi <„inima Scripturilor>“, deoarece, sub forma lor poetică, ei exprimă în special sentimente. Vom găsi astfel redate, pe paginile psalmilor, suferinţa, neliniştea, teama, … dar şi încrederea, bucuria, mulţumirea. Sunt sentimentele israeliţilor credincioşi (pe care aceştia le vor cunoaşte în timpul şi după domnia lui Antihrist); sunt sentimentele şi afecţiunile Domnului Isus (pe care-L putem observa încărcându-Se mai dinainte, din compasiune pentru rămăşiţa credincioasă a iudeilor, cu mâhnirile pe care aceasta le va avea de suportat); sunt şi sentimentele care-i pot încerca, în împrejurările lor, pe credincioşii din toate timpurile.

Psalmul 1 se deschide cu trei versete care definesc trăsăturile celor care pot cânta aceşti psalmi (ale fericiţilor, despre care poetic se spune: „ferice de cei…”).

Mai presus de toate, Dumnezeu o cere pe cea de pus deoparte, de separat de rău. Câtă aplicabilitate are v. 1 în viaţa de toate zilele! Este condiţia indispensabilă pentru a ne putea apoi bucura de Cuvânt (v. 2) şi pentru a aduce rod (v. 3; Ieremia 17.7,8; Ioan 15.5). Pomul sădit lângă „pâraie de apă” îl reprezintă pe credinciosul înrădăcinat în Hristos, careşi primeşte puterea de viaţă din El. Isus, ca Om, a împlinit perfect şi punerea deoparte şi desfătarea în legea Domnului şi plinătatea în rodire, toate spre gloria lui Dumnezeu.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: