Mana Zilnica

Mana Zilnica

20 Noiembrie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Și aceasta este îndrăzneala pe care o avem la El, că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Și, dacă știm că ne ascultă orice cerem, știm că avem lucrurile pe care le-am cerut de la El.

1 Ioan 5.14,15


Cunoașterea credincioșiei Lui și a adevărului Cuvântului Său inspiră o încredere deplină în El. Rugăciunea, respirația vieții celei noi, este exprimarea unei dependențe pline de încredere. Sufletul se bazează pe dragostea pură a inimii Tatălui, nu pentru a-L convinge pe Dumnezeu cu privire la punctul său de vedere, ci cu încrederea sinceră că voia Lui este cu mult mai bună decât tot ceea ce înțelepciunea noastră ar putea plănui.

Cât de prețioasă este o astfel de convingere calmă și liniștită, că o dragoste perfectă ne poartă de grijă, lucrând neîncetat pentru binele nostru suprem! Înainte să obținem un răspuns, putem fi siguri că avem ceea ce am cerut, dacă am cerut potrivit cu voia Lui. Credința știe că voia lui Dumnezeu va triumfa și că, dacă cererile noastre nu sunt potrivite cu voia Lui, nici noi nu am dori ca ele să ne fie împlinite. Dacă suntem dezamăgiți în vreo privință, acest lucru se întâmplă pentru a ne conduce să judecăm ceea ce este doar o dorință personală, și nu voia lui Dumnezeu.

Este important să avem o înțelegere corectă, echilibrată, cu privire la rugăciune, și să ne rugăm prin Duhul cu o dorință sinceră să cunoaștem și să probăm prin experiență dulceața voii Sale. Simplitatea de credință și încrederea sinceră în dragostea Lui perfectă trebuie să fie întotdeauna prezente, ca să ne putem ruga prin Duhul. Rugăciunea prin Duhul nu prezintă cereri nepotrivite, nici nu manifestă grabă și lipsă de răbdare, ci are ca rezultat pacea lui Dumnezeu Însuși, care ne va păzi inima și mintea. „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice, faceți cunoscut lui Dumnezeu cererile voastre, prin rugăciune și prin cerere cu mulțumiri; și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice înțelegere, va păzi inimile voastre și gândurile voastre în Hristos Isus” (Filipeni 4.6,7).

L. M. Grant

SĂMÂNȚA BUNĂ

Toate lucrurile lucrează împreună spre bine pentru cei care Îl iubesc pe Dumnezeu.

Romani 8.28Întrebarea fetiței (2)

Într-o zi, același domn trecea cu pași obosiți, dar liniștiți, pe străzile unui oraș. La fereastra unei case a zărit o doamnă care i se părea foarte cunoscută. Da, și-a adus aminte. Era mama fetiței din trăsură. A sunat la clopoțelul de la intrare și a fost primit de doamnă. „Îmi prezint scuze că v-am deranjat. În urmă cu cinci ani am călătorit alături de dumneavoastră și fetița mi-a pus o întrebare pe care n-am putut să o uit niciodată. Vă mai amintiți de acea călătorie și de întrebarea pe care mi-a pus-o fetița?” — „Desigur, îmi amintesc”, a zis doamna zâmbind, „întrebarea ei v-a încurcat foarte tare”. — „Niciodată n-o să uit privirea ei serioasă atunci când mi-a pus întrebarea. Aș putea s-o revăd și să-i mulțumesc că a fost folosită de Dumnezeu pentru mântuirea mea?”

S-a așternut o liniște adâncă… Ochii mamei erau plini de lacrimi. „Doamnă, copila…?”, a întrebat grav scriitorul. „Da, copila este la Isus, Domnul și Mântuitorul ei, care a dus-o în patria veșnică”, a fost răspunsul abia auzit. Inima scriitorului s-a strâns de durere, căci a deschis, fără să vrea, rana din inima mamei. După câteva clipe, mama s-a ridicat și l-a condus în camera fetiței și i-a arătat jucăriile și Biblia ei. „Asta-i tot ce a mai rămas.” — „Nu, doamnă, după cum vedeți, eu sunt un om mântuit prin întrebarea fetiței dumneavoastră.”

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

MULȚUMIREA LA LOCUL DE MUNCĂ – Fundația S.E.E.R. România

„Să se bucure în mijlocul muncii lui, acesta este un dar de la Dumnezeu…” (Eclesiastul 5:19)


Două treimi din viața noastră de adulți o petrecem câștigându-ne pâinea și Dumnezeu dorește să ne bucurăm de asta: „să se bucure în mijlocul muncii lui, acesta este un dar de la Dumnezeu.” Încearcă să înțelegi că Dumnezeu are un plan prin faptul că te afli într-un anumit loc.

„Domnul întăreşte paşii omului, când Îi place calea lui” (Psalmul 37:23). Când înțelegi lucrul acesta, începi să te bucuri de serviciul tău, în loc să fii nemulțumit, și începi să crezi că Dumnezeu are un plan pentru viitorul tău. Planul poate consta într-un alt loc de muncă, o promovare la locul actual de muncă sau îmbunătățirea capacităților tale, ceea ce te va face să te simți împlinit, știind că ești un membru prețuit în echipă și că îți aduci contribuția. Așadar, cu un ochi la prezent și cu unul la viitor, țelul tău trebuie să fie acela de a-ți îndeplini responsabilitățile eficient și cu profesionalism, și să-L glorifici pe Acela al cărui nume îl porți. Învață tot ce poți din munca ta – atât în ceea ce privește competența, cât și caracterul tău.

Pregătește-te pentru planul lui Dumnezeu pentru tine. Ce dacă ceilalți te privesc de sus sau te subestimează?! Familia lui David l-a desconsiderat și nu a crezut că era calificat să fie următorul rege al lui Israel, însă Dumnezeu a avut o altă părere. Și El a avut ultimul cuvânt! Putem învăța o lecție importantă de aici: Fii credincios și caută să excelezi acolo unde te-a pus Dumnezeu – și, la vremea potrivită, El te va binecuvânta și te va promova.

„Dumnezeu este Cel ce judecă: El coboară pe unul, şi înalţă pe altul.” (Psalmul 75:7). Fii deci credincios, mulțumit și performant – la locul tău de muncă!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezra 6:1-12


O nouă scrisoare a acuzatorilor pleacă deci spre capitala imperiului, dar ea îi va pune în încurcătură.

Nu numai că cercetările pe care Darius le întreprinde permit redescoperirea edictului lui Cirus, dar însuşi împăratul, în răspunsul său, ia în mână cauza rămăşiţei lui Iuda şi a construirii Templului. Şi, ca paharul să fie plin, dă dispoziţie chiar vrăjmaşilor iudeilor să le acorde acestora tot ajutorul necesar. În finalul său, decretul lui Darius este însoţit de cumplite ameninţări contra acelor persoane care i-ar modifica conţinutul. Acesta a fost deci rezultatul poziţiei clare şi îndrăzneţe adoptate de bătrânii iudeilor (5.11,12; vezi Matei 10.32). Atitudinea lor I-a dat Domnului ocazia să-Şi arate public aprobarea.

Este încurajator să-l vedem pe împărat, în v. 10, recunoscând puterea rugăciunilor către Dumnezeul cerurilor şi chiar solicitându-le pentru sine şi pentru fiii săi. Acest Dumnezeu al cerurilor este acum Tatăl nostru; să nu neglijăm să-I vorbim. În plus, suntem îndemnaţi să ne rugăm „pentru toţi oamenii“ − şi în mod special „pentru împăraţi (autorităţi) şi pentru toţi cei care sunt în poziţii înalte, ca să ducem o viaţă paşnică şi liniştită, în toată evlavia şi demnitatea“ (1 Timotei 2.1, 2).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: