Mana Zilnica

Mana Zilnica

11 Aprilie 2020

DOMNUL ESTE APROAPE

Iar Isus, auzind cuvântul rostit, i-a spus mai-marelui sinagogii: „Nu te teme; crede numai”.

Marcu 5.36


Această scurtă expresie, „crede numai”, se află la loc de frunte printre expresiile pline de mângâiere folosite de Domnul Isus. Ea conține esența întregului adevăr mântuitor. Dacă te descurajează gândul la păcatele tale trecute, prezente sau viitoare, nu te teme! „Crede numai” că El a murit pentru tine, că trăiește pentru tine și că mijlocește pentru tine! Ești adânc încercat? Apele necazului au năvălit peste tine? Simți că Domnul a uitat să fie plin de har față de tine? Răspunsul Lui pentru o astfel de situație este simplu: „Crede numai!”. Crede că există un motiv important pentru încercare și o lecție de har pe care trebuie s-o înveți! Crede de asemenea că loviturile grele sunt date de o mână a dragostei, că vei fi făcut mai bun prin ele și că Dumnezeu va fi glorificat prin încercarea ta!

Ești chinuit de gândul morții? Crede că îți va fi dat har la acel timp și un braț puternic de va sprijini! Nu există niciun nor negru pe care puterea învierii Sale să nu-l poată risipi. „Acum vedem neclar, ca prin geam întunecat, dar atunci, față către față” (1 Corinteni 13.12).

Domnul Isus nu are alt remediu pentru păcat, pentru suferință și pentru încercare, decât acela pe care l-a oferit și ucenicilor Săi, atunci când le-a spus: „Să nu vi se tulbure inima; credeți în Dumnezeu, credeți și în Mine” (Ioan 14.1).

J. R. MacDuff

SĂMÂNȚA BUNĂ

Pe voi, care erați morți în greșelile voastre și în firea voastră păcătoasă, … El [Dumnezeu] v-a adus la viață împreună cu Sine [Hristos], iertându-ne toate greșelile.

Coloseni 2.13Din moarte la viață (2)

„În timp ce soldatul intona mai departe versurile cântării «Ai fost tu acolo când L-au răstignit pe Domnul meu?», mi-am dat seama că, într-un sens cât se poate de real, eu am fost de față la răstignirea Domnului Isus, pentru că eram la fel de împotrivitor ca oamenii care L-au răstignit. Și eu L-aș fi batjocorit pe Domnul Isus. Și eu aș fi luat Numele Domnului în deșert, pentru că nu voiam să am de-a face cu Domnul Isus. Așa că, pentru prima dată în viața mea, mi-am dat seama că, într-adevăr, am fost de față la răstignirea Domnului Isus. Și am fost copleșit de gândul acesta, înțelegând că eu eram la fel de vinovat de moartea Mântuitorului ca și acei oameni care L-au răstignit.

În timp ce soldatul continua să cânte, am înțeles un lucru măreț, care mi-a schimbat viața. Am înțeles că, dacă am fost la cruce când Domnul Isus a fost răstignit și dacă am fost responsabil de ceea ce s-a întâmplat acolo – și am fost! – însemna că eu am fost de față și atunci când Domnul Isus S-a rugat: «Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac!». În acel moment mi-am dat seama că semnificația reală a crucii era faptul că Domnul Isus a murit pentru mine, în locul meu, ca eu să fiu iertat de Dumnezeu”.

Situația lui Tom Allen este a noastră, a fiecăruia în parte. Ne-am născut cu o natură împotrivitoare față de Dumnezeu și față de Fiul Său. Prin necredința noastră, sau prin credința noastră de formă, suntem ca acei oameni care L-au răstignit pe Mântuitorul. Vestea cea bună vine de la Dumnezeu chiar acum: pe noi, Dumnezeu vrea să ne aducă la viață prin credința în lucrarea Fiului Său.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

TREI REGULI BIBLICE PENTRU IZBÂNDĂ (1) – Fundația SEER

„Atunci vei izbândi în toate lucrările tale, şi atunci vei lucra cu înţelepciune.” (Iosua 1:8)

Dumnezeu i-a zis lui Iosua: „Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale, şi atunci vei lucra cu înţelepciune.” (Iosua 1:8). Dumnezeu vede izbânda ca pe un lucru simplu de atins, și la fel de simplu, pentru El, de măsurat. Dacă vrem să avem izbândă în lucruri care contează cu adevărat, trebuie să urmăm instrucțiunile pentru viață care se găsesc în Scriptură.

Așadar, iată trei reguli biblice pentru izbândă: Prima, caut-o! „Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta.” Cu alte cuvinte: „nu pleca de acasă fără ea!” Izbânda atrage după sine studierea Cuvântului lui Dumnezeu ca o componentă constantă a vieții. Asta ar putea însemna o schimbare radicală pentru tine. Într-un studiu comandat de Biserica Anglicană în 2017, 55% dintre cei care se declară creștini nu au citit niciodată Biblia, 29% nu se roagă niciodată și 33% nu merg niciodată la biserică. Dar numai 6% din adulții din Marea Britanie au spus că ei nu au fost niciodată creștini „practicanți”. Imaginează-ți că mergi la doctor când ești bolnav și primești un tratament care te poate face bine. Dar tu îl iei numai o dată pe săptămână, sau când ai chef, sau deloc… Vei da vina pe doctor pentru că nu te-ai însănătoșit? Unii dintre noi facem lucrul acesta cu Dumnezeu: „Doamne, de ce mi s-a întâmplat mie lucrul acesta? Nu înțeleg!” Vei spune că medicamentul nu are efect? Nu știi, dacă nu-l iei! „Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă” (Osea 4:6).

Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este acesta: Aprofundează Cuvântul lui Dumnezeu… și el va produce schimbarea în tine!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

2 Samuel 3:1-5; 5:1-9


În timpul acestor evenimente, David a aşteptat în linişte la Hebron ca Domnul Însuşi să-l stabilească împărat peste tot Israelul.

Tot astfel Isus, acum în ceruri, aşteaptă ca Dumnezeu să-I dea împărăţia Sa universală.

Pentru Israel, începutul capitolului 5 marchează o dată importantă în istoria lui şi anume transferul scaunului de domnie al lui David la Ierusalim, oraş care, de acum înainte, va ocupa un loc atât de important în istoria poporului şi în scopurile lui Dumnezeu. Dar, în interiorul zidurilor cetăţii, pe Muntele Sion, exista un oraş de nepătruns, păstrat de iebusiţi încă din timpul lui Iosua. În ciuda laudei de sine a ocupanţilor, David îl cucereşte. Totuşi aici David uită harul care l-a caracterizat atât de des, prin aceea că interzice accesul şchiopilor şi al orbilor în casa lui Dumnezeu. Ce contrast cu Domnul, care i-a primit în templu pentru a-i vindeca, în mod expres pe orbi şi pe şchiopi (Matei 21.14); ce contrast, de asemenea, cu omul care „a dat o cină mare” (Dumnezeu Însuşi) şi care, pentru a-Şi umple casa, îi strânge pe aceşti oameni nenorociţi (reprezentându-ne pe tine şi pe mine) ca să-şi ocupe locurile lor la sărbătoarea harului (Luca 14.21-23).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: