Mana Zilnica

Mana Zilnica

22 Octombrie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

Ei nu sunt din lume, după cum Eu nu sunt din lume.

Ioan 17.14Este foarte semnificativ faptul că, în timp ce Noul Testament oferă ample instrucțiuni cu privire la purtarea soțului față de soție și a soției față de soț, a copiilor față de părinți și a părinților față de copii, a robului față de stăpân și a stăpânului față de rob și, de asemenea, cu privire la felul de purtare al supușilor față de autorități, totuși el nu oferă nicio indicație despre modul cum ar trebui exercitată puterea politică.

Creștinul aflat sub autoritate are instrucțiuni ample despre felul cum trebuie să acționeze. Creștinul care deține puteri politice nu are niciun fel de indicații. De ce această omisiune? Cu adevărat, creștinii din vremea la care Noul Testament a fost scris nu erau în situația de a exercita puterea politică; iar dacă Dumnezeu ar fi vrut ca ei să fie așezați în această poziție de răspundere, ar fi oferit negreșit instrucțiuni cu privire la felul în care ei trebuiau să se achite de această responsabilitate. A fost El așa de neprevăzător, încât să omită a da cele necesare pentru o stare de lucruri pe care ar fi aprobat-o? Sau mai degrabă a omis acest lucru dinadins, din pricină că poziția era una care nu putea primi aprobarea Lui?

Caracterul celor credincioși care nu fac parte din această lume, asocierea lor cu Hristos la „răbdarea” și la moștenirea Sa, faptul că Dumnezeu încă nu L-a pus în posesia moștenirii, toate acestea explică pe deplin omisiunea și nimic altceva n-ar putea-o explica. Ar fi ciudat într-adevăr ca El să-i fi autorizat și instruit pe cei împreună-moștenitori cu Hristos pentru a lua parte la aducerea stării de lucruri într-un stadiu pe care tot ei, împreună cu Hristos, îl vor răsturna și judeca.

T. B. Baines


SĂMÂNȚA BUNĂ

Amintirea celui drept este binecuvântată, dar numele celor răi putrezește. Cine are o inimă înțeleaptă primește poruncile.

Proverbe 10.7,8Hărnicia unui slujitor (1)

Dumnezeu l-a folosit pe evanghelistul, profesorul și inginerul agronom Felix Neff (1797-1829) pentru a schimba situația morală, socială și economică a locuitorilor din văile și munții Alpi. Atât tatăl, cât și mama lui Felix Neff au fost necredincioși; dar viața fiului lor s-a schimbat radical prin credință. După pocăință, el a trăit o viață dăruită lui Dumnezeu în slujba altora, cu mare lepădare de sine și muncă asiduă pentru trezirea păcătoșilor din starea lor și întoarcerea lor la Dumnezeu. În tinerețe, Felix fusese ofițer în armata elvețiană și, deși avea perspectiva înălțării în rang, el nu era satisfăcut, fiindcă nu avea pacea sufletului.

Într-o zi a găsit o scriere pe care a citit-o și a recitit-o. Prin acea scriere scurtă, Dumnezeu l-a trezit pe Felix. Mai târziu, el a scris: „Când, după mii de hotărâri fără folos și după mii de eforturi zadarnice, am învățat în sfârșit că nimic bun nu locuiește în mine, am fost bucuros să citesc tot conținutul care zugrăvea cu deplin adevăr starea mizerabilă a inimii mele și îmi arăta în același timp singurul remediu eficient. Cu toată bucuria am primit vestea bună că noi trebuie să mergem de-a dreptul la Mântuitorul cu toată vina noastră, cu toată necredința și chiar cu toată lipsa noastră de pocăință”. Felix Neff voia să-și dedice în întregime viața vestirii evangheliei, ajutându-i pe cei care nu o cunosc să o poată cunoaște și să o primească. S-a dedicat Mântuitorului, punându-și viața la dispoziția Aceluia care a murit pe cruce pentru păcatele sale.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

DISTRUGĂTORII DE VISE (2) – Fundația SEER

„Nădăjduind împotriva oricărei nădejdi, el a crezut şi astfel a ajuns tatăl multor neamuri” (Romani 4:18)


  Al doilea distrugător de vise este dezamăgirea. Dezamăgirea este prăpastia care se formează între așteptare și realitate, și fără îndoială că te-ai confruntat și tu cu ea. Ai fost nevoit să trăiești cu vise neîmplinite sau cu speranțe spulberate iar lucrul acesta te-a afectat.

Mark Twain a spus: „Trebuie să avem grijă ca din experiențe să extragem numai înțelepciunea ce se găsește în ele – și să ne oprim acolo, ca să nu fim și noi ca pisica ce s-a așezat pe plita încinsă a unei sobe. Ea nu se va mai așeza niciodată pe o asemenea plită – și e un lucru bun; dar nu va mai sta nici pe una rece vreodată.” Când ceva nu merge bine, noi spunem: „Nu voi mai face așa ceva niciodată!” Ce greșeală, mai ales când e vorba despre visele tale!

Experiența eșecului este prețul pe care trebuie să-l plătești pentru a dobândi succesul.

Uneori trebuie să te confrunți cu el și să-l înfrângi în mod repetat, pentru a putea merge înainte și pentru a-ți putea împlini visul. Avraam a fost chemat să dea naștere unei națiuni. Dar înainte de a fi tatăl lui Isaac, s-a dovedit nerăbdător și l-a născut pe Ismael, generând astfel o situație negativă cu care a trebuit să trăiască toată viața sa. Dar el nu a încetat niciodată să creadă în visul său venit de la Dumnezeu. Biblia spune: „El nu s-a îndoit de făgăduința lui Dumnezeu, prin necredință, ci, întărit prin credința lui, a dat slavă lui Dumnezeu, deplin încredințat că El ce făgăduiește poate să și împlinească” (Romani 4:20-21). Să remarcăm cuvintele „întărit în credința lui”; trebuie să te întărești în credință în fiecare zi prin citirea Cuvântului lui Dumnezeu și prin rugăciune, aducându-ți aminte de bunătatea lui Dumnezeu și de faptul că nimic nu este prea greu pentru Domnul (vezi Ieremia 32:17).


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Deuteronom 14:1-21

Aceşti „fii ai Domnului” (v. 1) erau „un popor sfânt pentru Domnul … deosebit între toate popoarele” (v. 2). Din aceasta trebuia să decurgă o comportare sfântă şi versetele care urmează ne arată cum să păstrăm această poziţie.

Biblia este piatra de încercare care ne ajută să facem distincţie între ceea ce este curat şi ceea ce nu este. Animalele curate erau acelea care satisfăceau ambele condiţii enunţate. Cele care, asemenea cămilei, rumegă, dar nu au copita despicată (multă cunoştinţă, dar o umblare nepotrivită), trebuia să fie respinse şi tot aşa cele care, asemeni porcului, lăsau urme ireproşabile cu picioarele, dar nu se hrăneau corespunzător. Fariseii ilustrau foarte bine această categorie. În exterior despărţiţi de rău, nu erau conduşi în interior de Cuvântul lui Dumnezeu.

Ieremia este un exemplu de om care a reunit cele două caractere: „Cuvintele Tale au fost găsite şi eu le-am mâncat …”, declară el. Aceasta este „rumegarea”. Iar în versetul următor: „N-am stat în adunarea celor batjocoritori …” (Ieremia 15.16, 17). Aceasta este umblarea în despărţire.

Reptilele zburătoare erau necurate (v. 19). Dumnezeu nu aprobă amestecul celor cereşti (cu aripi) cu cele pământeşti (reptilele).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: