Mana Zilnica

Mana Zilnica

20 Octombrie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

Acest pahar este noul legământ în sângele Meu, care se varsă pentru voi.

Luca 22.20Vechiul legământ fusese inaugurat cu sânge (Evrei 9.18-21). Noul legământ trebuia și el inaugurat cu sânge, iar sângele necesar pentru acest nou legământ era sângele lui Hristos Însuși. Când Domnul Isus Și-a vărsat sângele la cruce, El a îndepărtat păcatele noastre, însă a făcut cu mult mai mult decât atât. Sângele care a șters păcatele noastre este de asemenea sângele pe care va fi încheiat noul legământ cu Israel, într-o zi viitoare.

Relația noastră cu Dumnezeu nu este bazată pe un legământ, însă noi beneficiem deja de unele dintre binecuvântările noului legământ. Una dintre ele este aceasta: „Nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele și de fărădelegile lor” (Evrei 10.17). Jertfa perfectă a Domnului Isus este temelia binecuvântării viitoare a lui Israel, însă ea este de asemenea chezășia binecuvântării noastre eterne, încă de pe acum. Păcatele și fărădelegile noastre nu vor mai fi niciodată amintite. Toate păcatele noastre au fost iertate: cele trecute, prezente și viitoare. De fapt, toate au fost viitoare atunci când Domnul nostru le-a purtat pe cruce. Profetul Mica spune: „Vei arunca toate păcatele lor în adâncurile mării” (Mica 7.19).

Mântuirea noastră se bazează nu pe ceea ce am făcut noi, ci pe ceea ce Hristos a făcut. El este Jertfa pentru păcat desăvârșită; sângele Său a satisfăcut toate cerințele lui Dumnezeu, iar acceptarea de care El Se bucură acum este cea de care ne bucurăm și noi. „Nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele și de fărădelegile lor” – aceasta este afirmația lui Dumnezeu pentru toți cei care L-au primit, prin credință, pe Domnul Isus Hristos ca Jertfă pentru păcat.

J. Redekop


SĂMÂNȚA BUNĂ

Având deci un Mare Preot … pe Isus, Fiul lui Dumnezeu … Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci Unul ispitit în toate, asemenea nouă, dar fără păcat.

Evrei 4.14,15Scena ispitirii

Ispitirea Domnului Isus a avut loc nu pentru că El ar fi putut cădea, ci pentru a demonstra că El nu putea cădea. Ispitele venite din partea lui Satan au pus în lumină sfințenia și puterea Celui de-al Doilea Om – Isus Hristos – în contrast cu slăbiciunea și cu falimentul celui dintâi. Când a fost creat primul om, Dumnezeu a declarat că totul era foarte bun, dar Satan a venit fără întârziere să-l ispitească pe om și aceasta a fost cauza ruinei lui. Cel de-al Doilea Om a apărut, vocea Tatălui s-a făcut auzită pentru a declara excelența Fiului Său. De aceea, Satan s-a grăbit din nou să vină în acel loc, dar de această dată L-a întâlnit pe Omul plin de Duhul Sfânt, pe care vicleniile diavolului nu L-au putut atinge. Când primul om a căzut, nu a cunoscut chinurile foamei, pentru că locuia în grădina roditoare, sădită de Creatorul său. Omul al Doilea este victorios, deși grădina a fost transformată în deșert și El Însuși a cunoscut foamea.

Privind la scena ispitirii, este important să ne aducem aminte că Domnul nostru n-a încetat să fie Dumnezeu atunci când a devenit Om. El este Dumnezeu și Om într-o singură Persoană glorioasă. Scopul ispitirii a fost de a pune în evidență acest adevăr. El a putut spune întotdeauna: „Vine Prințul lumii acesteia și el n-are nimic în Mine” (Ioan 14.30). Nimic nesfânt sau șubred n-a fost găsit în Mântuitorul, așa cum există din belșug în noi. Mântuitorul a fost întotdeauna Cel fără păcat – Satan însuși dovedind acest lucru atunci când s-a retras din scenă înfrânt.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

LASĂ-L PE DUMNEZEU SĂ-ȚI REAPRINDĂ DORINȚA – Fundația SEER

„Ferice de cei… care umblă întotdeauna după Legea Domnului!” (Psalmul 119:2)


 Biblia spune: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta” (Deuteronomul 6:5). „Încrede-te în Domnul din toată inima ta…” (Proverbele 3:5). „Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima” (Ieremia 29:13).

Îl iubești tu pe Dumnezeu cu toată inima ta? Te încrezi în El cu toată inima ta? Îl cauți tu cu toată inima ta? Numai scopul arzător al unei viziuni clare te va împiedica să te pierzi de pe cale sau să fii înghițit de lucrurile pieritoare și care nu valorează nimic prin comparație cu veșnicia. Să ne gândim la masa de nașteri; este concepută în așa fel încât să țină mama pe poziție indiferent de durere și de disconfort.

Întrebarea este: tu îți poți păstra poziția credinței chiar și atunci când asta înseamnă să fii expus durerii și presiunii? Asta este ceea ce fac rugăciunea constantă și cititul Bibliei: te țin pe poziție când altfel ai fi tentat să ieși din voia lui Dumnezeu. Poate crezi că dacă nu te expui riscului nu ai cum să mai suferi din nou… Dar asta înseamnă și că nu vei mai aduce rod!

Dumnezeu i-a zis Evei: „cu durere vei naște copii, și dorințele tale se vor ține după bărbatul tău” (Geneza 3:16). Putem observa faptul că, la sfârșitul travaliului și al durerii, Dumnezeu a spus că va reînnoi relația dintre femeie și bărbat, restaurând dorința femeii. Ideea este următoarea: nu există niciun leac pentru durerea din trecut, decât dorința din prezent.

Deci, fie că ești epuizat de victoriile tale sau descurajat de înfrângerile tale, lasă-L pe Dumnezeu să te cheme din nou la El. Lasă-L să-ți reaprindă dorința de a fi tot ceea ce dorește El să fii!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Deuteronom 12:20-32

Prin gura lui Moise, Domnul vine să le aducă aminte că, cel dintâi, El are dreptul de a fi slujit de către poporul Său. Însă El nu le rămâne niciodată dator. De îndată ce a primit de la ei ceea ce I se cuvine, Se revelează ca un Dumnezeu plin de bunătate, care Se îngrijeşte de hrana lor şi care pătrunde cu tandreţe în circumstanţele vieţii lor de zi cu zi. Aceasta nu le dă credincioşilor dreptul să se poarte după bunul lor plac! Deci, „fie că mâncaţi, fie că beţi, fie orice faceţi, să faceţi toate pentru gloria lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10.31). Noul Testament îi confirmă copilului lui Dumnezeu că trebuie să se abţină de la a mânca sânge şi „să se ferească de întinările idolilor” (Fapte 15.20).

Această ultimă interdicţie arată grija lui Dumnezeu pentru ai Săi. Să fim siguri că, dacă Domnul ne interzice un lucru, nu o face în mod arbitrar, numai pentru a ne crea greutăţi, ci pentru ca să nu fim „prinşi în cursă” (v. 30). Tot acest verset ne învaţă că adesea primul pas pe calea idolatriei este curiozitatea. „Cum au slujit naţiunile acestea dumnezeilor lor?” Interesul faţă de rău este un semn că nu am fost profund mişcaţi în conştiinţă şi ne conduce neînarmaţi pe teritoriul lui Satan.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: