Mana Zilnica

Mana Zilnica

7 Iunie 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

Iată, Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după cum va fi fapta lui … Eu, Isus, am trimis pe îngerul Meu, ca să vă mărturisească acestea în adunări.

Apocalipsa 22.12,16


Eu sunt – Prezența lui Isus (4)

Pe pământ, Domnul spusese „Eu sunt!” ucenicilor, când aceștia erau înspăimântați în mijlocul mării și întristați în camera de sus. Din cer, El a declarat: „Eu sunt Isus!”, punând capăt drumului aprigului prigonitor. Aici, pe ultima pagină a Bibliei, El încălzește inima celor credincioși, spunând: „Eu, Isus, am trimis pe îngerul Meu, ca să vă mărturisească acestea”. El ne asigură mai întâi că vine curând. Acum, când Îl așteptăm, este timpul răbdării Lui, însă, când acest timp se va sfârși, atunci El „va veni și nu va întârzia” (Evrei 10.37). În ce-L privește, El așteaptă să ne aibă alături de Sine; iar în ce ne privește, noi așteptăm ca El să vină.

Apoi El spune că răsplata Sa este cu El. Unii au minimalizat acest aspect al venirii Sale, probabil din dorința de a evita o motivație greșită pentru slujirea creștină. Bineînțeles, noi trebuie să-L slujim pe Domnul fiindcă Îl iubim, nu dintr-un simț al datoriei sau pentru a obține ceva, însă Scriptura este clară în privința faptului că El Își găsește plăcerea în a răsplăti slujirea făcută cu credincioșie.

Ce sunt însă aceste răsplătiri? Multe pasaje din Biblie prezintă diversitatea și generozitatea harului Său. El va da cununi celor care au suferit încercări și celor care i-au slujit pe alți credincioși. El îi va lăuda pe cei care au fost credincioși în lucruri mici, invitându-i să intre în bucuria Stăpânului lor. Va împărți, de asemenea, responsabilități în Împărăția Sa viitoare celor care au fost sârguincioși în timpul prezent, pe pământ. El promite binecuvântări speciale biruitorilor și declară că folosirea eficientă a bunurilor noastre pământești va produce o comoară cerească. Orice faptă făcută pentru El va primi o răsplată, pe care El Însuși o va aduce (1 Corinteni 3.14; Coloseni 3.24).

S. Campbell

SĂMÂNȚA BUNĂ

Dacă este cineva în Hristos, este o creație nouă; cele vechi s-au dus; iată, toate s-au făcut noi.

2 Corinteni 5.17Un om „nou”

La primul meu loc de muncă a trebuit să lucrez împreună cu un coleg care înjura mereu și lua în deșert Numele lui Dumnezeu. El îi batjocorea pe toți creștinii care Îl mărturiseau pe Domnul Isus. Când am fost transferat în alt departament, mi-am zis că acel om nu se va pocăi niciodată și că nu va crede nicidecum în Isus.

Doi ani mai târziu am avut ceva de rezolvat la vechiul meu loc de muncă. Colegul era tot acolo, dar niciodată nu am văzut o schimbare atât de impresionantă ca la acel om. Cel care avusese o atitudine atât de respingătoare față de credința creștină devenise acum un om „nou”. Din comportamentul și din cuvintele pe care le spunea se vedea clar că Isus Hristos preluase conducerea vieții sale.

Ceva asemănător au văzut primii creștini la Saul, cel care, înainte de întoarcerea sa la Dumnezeu, îi prigonea pe toți cei care credeau în Domnul Isus și Îl urmau. Schimbarea din viața lui Saul a arătat într-un mod impresionant cum este posibil un alt început în viața unui om:

• nimeni nu este prea departe de Dumnezeu, încât să nu se mai poată întoarce la El;

• nimeni nu este prea vinovat, încât Dumnezeu să nu-l mai poată ierta.

Ai fost oare curățit și înnoit?

Te-a spălat sângele lui Isus?

Și născut de sus, iertat și mântuit,

Împăcat oare ești cu Isus?

Citirea Bibliei: 1 Samuel 20.24-42 · Psalmul 106.32-48

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

DESPRE GÂNDIREA VIZIONARĂ – Fundația S.E.E.R. România

„Eu, Domnul, Mă voi descoperi lui într-o vedenie…” (Numeri 12:6)


Dacă te rogi lui Dumnezeu, El îți va da o viziune pentru viața ta – una care îți va permite să vezi obiectivul final al scopului tău, care să te entuziasmeze și să te determine să progresezi spre el. Când unii părinții îți spun că s-au săturat de a-și dezvăța pruncii de scutece, de notele lor slabe, de isteriile adolescentine, ori de accidentele lor de mașină, iar tu le reamintești că este doar o situație temporară – tu practici gândirea vizionară. Viziunile nu se limitează la pastori, la politicieni, sau la marii oameni de afaceri – ele sunt pentru toată lumea. Gândirea vizionară îți oferă o perspectivă mai amplă. E ca și cum ai mări o imagine; ea extinde nu numai ceea ce poți vedea, ci și ceea ce crezi că ești capabil să faci. Gândirea vizionară necesită cel puțin următoarele trei lucruri:

1) Învățare. Fii sigur pe cunoștințele tale și prețuiește-le – dar nu te mulțumi cu cât știi. Formează relații noi, citește cărți și învață deprinderi noi. Fii un învățăcel toată viața ta.

2) Ascultare. Caută-i pe cei ce sunt experți în domeniile în care tu nu ești. Intră în parteneriat cu persoane care pot face lucruri pe care tu nu le poți face. Pune întrebări care îți dezvoltă priceperea și gândirea, și apoi ascultă cu atenție și înregistrează ceea ce auzi.

3) Căutare. E greu să vezi imaginea, când te afli tu însuți în ea. Există o lume exterioară lumii tale, așa că trebuie să încerci să privești și din afară, sau prin ochii celorlalți. Pentru a împlini nevoile altora, trebuie mai întâi să-i cauți și să descoperi cum gândesc ei. Lucrul acesta implică smerenie, ieșire din rutina zilnică și încercarea de a înțelege punctul de vedere al celuilalt.

Biblia insistă pe asta; cel mai bun exemplu: „Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora.” (Filipeni 2:4). Deci, prin învățare-ascultare-căutare, spre gândirea vizionară!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Isaia 46:1-13


Profetul îşi continuă comparaţia, zugrăvind un alt tablou contrastant: pe de o parte, idoli deşerţi, care sunt poveri grele pentru cei care îi poartă, iar pe de altă parte, un Dumnezeu puternic şi credincios, care, dimpotrivă, Îşi poartă El Însuşi poporul, de la începutul şi până la sfârşitul istoriei sale (v. 3; Deuteronom 1.31; 32.11,12). În locul acestei poziţii privilegiate, Israel a preferat totuşi să slujească falşilor dumnezei neputincioşi şi ridicoli (v. 6,7). Aceştia l-au făcut să se poticnească greu, l-au zdrobit sub povara lor şi, în final, au devenit cauza captivităţii sale.

Din punct de vedere moral, lucrurile nu s-au schimbat de atunci. Idolii cei mai onoraţi astăzi în lume (şi care sunt din aur şi argint, spre deosebire de aceia din cap. 44, care nu erau decât din lemn) îi conduc negreşit la ruină pe cei care îi slujesc. Şi ce mare putere exercită încă aurul asupra inimii omului…! Ce ne propune Domnul în schimb? Să ne încredem în El din tinereţea noastră, să ne bizuim pe El fără-ncetare, an de an, tot timpul vieţii noastre, iar dacă trebuie să ajungem la vârsta când puterile ne scad, din nou să ne bucurăm, pentru că avem o frumoasă promisiune: Până la bătrâneţe Eu sunt Acelaşi şi până veţi încărunţi, Eu vă voi purta” (v. 4).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: