Mana Zilnica

Mana Zilnica

6 Iunie 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

Fie mâna Ta peste omul dreptei Tale, peste fiul omului pe care Ți l-ai întărit.

Psalmul 80.17


Hristos, la dreapta lui Dumnezeu (2)

Viața, moartea, învierea, înălțarea și poziția actuală în glorie a Domnului Isus Hristos au fost deja pe deplin revelate în Vechiul Testament. Versetul de mai sus este unul dintre pasajele care vorbesc despre faptul că binecuvântatul nostru Domn este așezat la dreapta lui Dumnezeu. Să privim la el pe scurt.

Psalmul 80 prezintă istoria fiilor lui Israel, vița pe care Domnul a scos-o din Egipt și a plantat-o în Canaan (versetul 8). Apoi ne este prezentată starea prezentă de pustiire în care a ajuns. Vița a fost arsă în foc și tăiată (versetul 16). Care este răspunsul? Sau, mai degrabă, cine este răspunsul? Este Omul de la dreapta lui Dumnezeu! Probabil că la acest loc din Scriptură a făcut referire Domnul atunci când a fost întrebat înaintea sinedriului dacă era El Fiul lui Dumnezeu. Răspunsul Lui a fost: „De acum Fiul Omului va ședea la dreapta puterii lui Dumnezeu” (Luca 22.69).

Ce înseamnă faptul că El este „fiul omului pe care Ți l-ai întărit”? El este Omul glorios, care va împlini tot planul lui Dumnezeu, fie cu privire la Israel, fie cu privire la Adunare. Lumea așteaptă astăzi un om care să îndrepte lucrurile. Cât de puțin știe ea că Dumnezeu Îl are pe acest Om așezat la dreapta Sa!

La fel cum Iosif a fost omul pe care faraon l-a întărit în ziua prosperității și a foametei din Egipt, tot așa Dumnezeu Îl are pe Omul Său. La fel ca Iosif, El a fost odinioară lepădat deopotrivă de iudei și de națiuni, de aceea atât iudeii, cât și națiunile vor fi siliți să se închine înaintea Lui și să-L recunoască drept Domn.

Ce minunat că noi, care credem în El și care formăm Adunarea, Trupul lui Hristos, cunoaștem acum locul actual pe care El îl ocupă la dreapta lui Dumnezeu! Nu este încă timpul domniei Lui publice, însă, din acel loc de la dreapta lui Dumnezeu, El toarnă binecuvântările lui Dumnezeu asupra celor ai Săi.

K. Quartell

SĂMÂNȚA BUNĂ

Groapa Lui a fost rânduită împreună cu cei răi, dar mormântul Lui a fost cu cel bogat, pentru că nu făcuse nicio nelegiuire și nu fusese nicio înșelăciune în gura Lui.

Isaia 53.9Nicio nelegiuire, nicio înșelăciune

Când Domnul Isus a fost răstignit pe cruce, Dumnezeu a permis ca oamenii să-L așeze între cei doi tâlhari. El a fost atârnat în mijloc și expus batjocurilor trecătorilor.

Dar, când au vrut să-L înmormânteze în același loc cu oamenii nelegiuiți, Dumnezeu a intervenit și a purtat de grijă ca Isus să fie „la un loc cu cel bogat în moartea Sa”.

Iosif din Arimateea, despre care Biblia spune că era un om bogat, a primit de la Pilat permisiunea să-L înmormânteze pe Isus Hristos. Matei scrie în Evanghelia sa: „Iosif a luat trupul, l-a înfășurat într-o pânză curată de in și l-a pus într-un mormânt nou al lui însuși, pe care-l săpase în stâncă. Apoi a prăvălit o piatră mare la ușa mormântului” (Matei 27.59,60).

Prorocul Isaia numește două motive pentru care Dumnezeu L-a onorat pe Mântuitorul cu această înmormântare demnă:

• „pentru că nu făcuse nicio nelegiuire” – Dumnezeu a vrut să arate că Isus Hristos era fără păcat și nevinovat. El n-a făcut nimic greșit în viața Sa. El a murit la cruce pentru păcatele noastre, nu pentru vina Sa.

• „pentru că nu fusese nicio înșelăciune în gura Lui” – Prin această înmormântare potrivită, Dumnezeu a evidențiat faptul că Domnul Isus a spus întotdeauna adevărul. Cuvintele Sale erau transparente și clare. Tot ce a vorbit Domnul Isus a fost spre onoarea lui Dumnezeu.

Citirea Bibliei: 1 Samuel 20.5-23 · Psalmul 106.16-31

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

E TIMPUL SĂ SCHIMBI DIRECȚIA – Fundația S.E.E.R. România

„Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte, se supun la tot felul de înfrânări…” (1 Corinteni 9:25)


A fi responsabil înseamnă a-ți câștiga existența și a-ți întreține familia. Dar în adâncul ființei tale, simți oare că ai fost „chemat” să faci ceva mai mult? Când Domnul Isus le-a spus ucenicilor să părăsească siguranța malului și să se lanseze la apă, ei au reușit să aducă la țărm cea mai mare captură de pește. Iar o povestioară din zilele noastre ar putea fi și ea o încurajare pentru toți aceia care doresc și simt că trebuie să facă mai mult.

În anul 1961, Jerry Richardson s-a trezit că trebuie să ia o decizie importantă. În zilele acelea, el juca fotbal american pentru echipa Baltimore Colts, slujbă considerată bănoasă, de invidiat și sigură. Însă atunci când i s-a refuzat mărirea de salariu pe care a cerut-o, a simțit că este timpul să-și asume riscul de-a face ceea ce și-a dorit dintotdeauna – propria sa afacere. Împreună cu familia, s-a mutat în Carolina de Sud, unde un vechi coleg de facultate l-a invitat să cumpere un stand de făcut hamburgeri. Richardson a acceptat provocarea și a cumpărat prima franciză Hardee. A trecut am spune de la prinderea și aruncarea mingilor la prăjirea hamburgerilor, 12 ore pe zi. Curăța sobe și ștergea podele. Ce salariu avea? Numai 417 dolari pe lună! Însă, deși obosit și frustrat, a refuzat să renunțe. A pus la bătaie aceeași disciplină și determinare pe care le dovedise și pe terenul de fotbal; și-a focalizat efortul pe eficiența restaurantului și a angajaților și pe implementarea de prețuri accesibile tuturor. În scurt timp, afacerea sa a explodat. În cele din urmă, a devenit președintele uneia dintre cele mai mari companii de servicii alimentare din Statele Unite, având vânzări de aproape 4 miliarde de dolari pe an. O, și încă ceva: Richardson a devenit totodată și unul dintre proprietarii Ligii Naționale de Fotbal și a pus bazele francizei Carolina Panthers, pe care a deținut-o și exploatat-o vreme de douăzeci și trei de ani.

Așadar, dacă simți că trebuie să schimbi ceva, roagă-te – și cu ajutorul lui Dumnezeu, și tu vei putea!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Isaia 45:14-25


Ceea ce Domnul va împlini pentru restaurarea poporului Său Îl va face cunoscut tuturor ca fiind Dumnezeul lui Israel, Salvatorul… (v. 15). Spre deosebire de dumnezeii care nu salvează (sf. v. 20), El Însuşi susţine cu tărie că: un Dumnezeu drept şi un Salvator nu este altul în afară de Mine (v. 21). „Întoarceţi-vă spre Mine (sau: Priviţi la Mine) şi veţi fi salvaţi, toate marginile pământului…” (v. 22) sunt cuvinte cu care Dumnezeu Se adresează nu numai descendenţilor lui Israel, ci şi tuturor oamenilor.

Această chemare răsună şi astăzi în lume. Aţi răspuns la ea, fiecare în parte? În ce ne priveşte, noi recunoaştem vocea „lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care doreşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului(1 Timotei 2.3,4; citiţi şi Tit 2.11). Pentru ca Dumnezeu să Se poată arăta deopotrivă drept şi mântuitor a fost necesară pedeapsa care să satisfacă dreptatea în privinţa păcatului, şi aceasta L-a lovit pe Cel care (în acelaşi pasaj din 1 Timotei) este numit: Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni, Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine Însuşi preţ de răscumpărare (1 Timotei 2.5,6). Atunci cum să nu fie îndreptăţit apostolul să exclame (citându-l pe profetul Isaia): „orice genunchi se va pleca
înaintea Domnului şi orice limbă va mărturisi măreţia lui Dumnezeu! (v. 23 citat în Romani 14.11).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: