Mana Zilnica

Mana Zilnica

26 Decembrie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

Toți caii și carele lui faraon … i-au ajuns.

Exod 14.9Satan nu lasă ca un suflet să-i scape așa de ușor și va încerca să-l țină pe loc, dacă poate. Vedem deci cum faraon a plecat cu toată armata lui după Israel, iar poporul lui Dumnezeu era înfricoșat. Imediat după convertire, atunci când s-a stârnit dorința de a-L urma pe Domnul și de a-I aparține Lui, sufletele învață cât de mult rău există în inima lor, iar Satan folosește acest lucru pentru a pune presiune asupra lor și pentru a le împiedica să se dedice Domnului în întregime. Faraon urmărește poporul cu toată oștirea sa, iar israeliții, teribil de înspăimântați, văd că înainte era Marea Roșie, iar în părți munții înalți până la ceruri. Prin urmare, faraon a crezut că-i prinsese cu siguranță și că avea să-i nimicească sau să-i aducă din nou în robie.

În mod similar, Satan îl urmărește pe cel credincios, cu intenția de a-l aduce din nou sub puterea lui. Dar să nu ne temem, căci niciodată nu va putea face acest lucru. Odată ce am intrat sub adăpostul sângelui, suntem aduși la Dumnezeu în virtutea întregii valori a lucrării încheiate a Mântuitorului și suntem așezați într-o poziție pe care nu o putem pierde niciodată. Suntem ca oaia din Luca 15. Păstorul a căutat-o și, după ce a găsit-o, a pus-o pe umerii săi. Siguranța noastră depinde de Domnul Însuși, nu de noi. El ne-a așezat pe umerii Săi și ne va conduce pe fiecare în siguranță acasă.

W. T. P. Wolston

SĂMÂNȚA BUNĂ

Când vor zice: „Pace și liniște!”, atunci o nimicire neașteptată va veni peste ei … și nu va fi chip de scăpare.

1 Tesaloniceni 5.3Urechi de auzit

Pe 26 decembrie 2004 a avut loc un cutremur puternic pe coasta Indoneziei. Acesta a produs un mare tsunami care s-a deplasat cu o viteză teribilă, traversând Oceanul Indian și izbindu-se de țărmurile a 11 țări. Numărul victimelor a fost estimat la 230.000 de oameni. Una dintre cele mai uimitoare descoperiri în urma acestui eveniment a fost că triburile Andaman au supraviețuit acestei catastrofe. Din cauza poziției insulelor Andaman în Oceanul Indian, foarte apropiate de cea mai distrugătoare parte a tsunami-ului, oficialitățile erau convinse că aceste triburi vor fi șterse cu desăvârșire de pe insulă. Cu toate acestea, în acele triburi nu a fost nicio pierdere. Ulterior s-a aflat că aceste triburi au fugit dinaintea valurilor către regiuni mai înalte. S-a mai aflat, de asemenea, că ei dețineau o tradiție lăsată pe cale orală de la bătrânii lor să urmărească anumite semne. Dacă observau o anumită mișcare a copacilor și un anume comportament al animalelor, trebuiau să fugă imediat spre regiunea înaltă. Ei au ascultat de învățătura bătrânilor lor, au acordat atenție semnelor naturii și au supraviețuit.

Ce pline de învățăminte sunt toate aceste învățături și avertizări pentru cei care „au urechi de auzit” și se refugiază pe înălțime, de partea Mântuitorului, care ne cheamă să-L urmăm! Dumnezeu vorbește și în zilele noastre, când într-un fel, când într-altul.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

„PRIETENI DUHOVNICEȘTI” – Fundația SEER

„I-a săltat pruncul în pântece…” (Luca 1:41)


Există un pasaj important în povestirea Crăciunului – unul care ne învață despre „prietenii duhovnicești.”

Biblia spune: „Maria s-a sculat chiar în zilele acelea și a plecat în grabă spre munți, într-o cetate a lui Iuda. A intrat în casa lui Zaharia și a urat de bine Elisabetei. Cum a auzit Elisabeta urarea Mariei, i-a săltat pruncul în pântece, și Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfânt. Ea a strigat cu glas tare: „Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău… Maria a rămas împreună cu Elisabeta cam trei luni. Apoi s-a întors acasă.” (Luca 1:39-42; 56).

Pe lângă faptul că erau verișoare, Maria și Elisabeta erau „prietene duhovnicești.” Ele nu aveau numai o legătură socială, ci erau legate și spiritual la un nivel profund. De aceea Maria „a plecat în grabă” s-o vadă pe Elisabeta, și a stat la ea trei luni. Acesta e și motivul pentru care Elisabeta a confirmat planurile minunate ale lui Dumnezeu care se împlineau în viața Mariei și care au recomandat-o pentru ascultarea ei.

Când Dumnezeu te prezintă cuiva care a fost atins de Duhul Sfânt și care are o viață și o trăire insuflată de El, păstrează relația cu acea persoană, prețuiește-o și dezvoltă relația. Legătura dintre aceste două femei nu s-a creat pentru că făceau parte din aceeași familie. De fapt, adesea cei din familiile noastre sunt primii care ne critică și ultimii care ne înțeleg.

Să remarcăm că atunci când Maria a salutat-o pe Elisabeta, acesteia pruncul nenăscut i-a săltat în pântece! Cum poți recunoaște un „prieten duhovnicesc”? Când vorbește, ceva în tine va tresălta, iar acest lucru se întâmplă pentru că amândoi sunteți umpluți de același Duh Sfânt și ați fost împuterniciți să faceți voia lui Dumnezeu!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Iosua 22:7-20


„Împărţiţi prada cu fraţii voştri”, le-a poruncit Iosua celor care plecau (v. 8). Când este vorba de adevăruri biblice sau de experienţe creştine, Domnul ne invită să le facem parte şi altora de bogăţiile spirituale strânse în ţara promisiunii. Aşa cum aceşti bărbaţi puteau să le povestească familiilor lor despre memorabila traversare a Iordanului şi despre strălucitele victorii ale lui Iosua, un copil al lui Dumnezeu va vorbi cu plăcere despre „minunile” împlinite de Domnul pentru el sau descoperite în Cuvântul Său (cap. 3.5).

La despărţire, luptătorii din Ruben, Gad şi Manase zidesc lângă Iordan „un altar măreţ la înfăţişare”. Fraţii lor din celelalte seminţii se îngrijorează imediat, gata să intervină. Ce semnifică acest act? O sfidare a DOMNULUI? O proclamaţie de independenţă? Orice explicaţii s-ar da, iată o primă dificultate care nu ar fi apărut dacă aceste seminţii ar fi intrat în Canaan.

Cercetarea este condusă de Fineas, preot care îşi arătase zelul într-un alt moment critic al istoriei poporului Domnului. Gelos cu gelozia DOMNULUI (Numeri 25.11), el împleteşte dragostea pentru Dumnezeu cu dragostea de fraţi. Două sentimente care sunt de altfel inseparabile! (1 Ioan 4.20, 21).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: