Mana Zilnica

Mana Zilnica

23 Decembrie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

Pentru că dragostea lui Hristos ne constrânge, noi judecând aceasta: că, dacă Unul a murit pentru toți, toți deci au murit; și El a murit pentru toți, pentru ca cei care trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înșiși, ci pentru Cel care pentru ei a murit și a înviat.

2 Corinteni 5.14,15Hristos este Obiectul nostru în slujire; de fapt, întreaga noastră viață Îl are pe El ca scop și țintă. Într-o altă epistolă, apostolul Pavel se exprimă și mai sugestiv: „Pentru mine a trăi este Hristos” (Filipeni 1.21). La momentul când scria aceste cuvinte, Pavel se afla în închisoare; și totuși, el se uitase în așa măsură pe sine, încât putea să nutrească nădejdea că în nimic nu va fi dat de rușine, ci că Hristos avea să fie, ca întotdeauna, proslăvit în trupul său, fie prin viață, fie prin moarte; iar temeiul pentru această încredere era că „pentru mine a trăi este Hristos”. Acesta era singurul obiect al vieții sale; în toate activitățile lui diverse, în tot ceea ce dorea și în tot ceea ce făcea, Îl avea în vedere pe Hristos.

Astfel Pavel a fost, probabil, dintre toți oamenii care au trăit pe pământ, cel mai aproape de exemplul binecuvântatului nostru Domn. Căci Hristos niciodată n-a căutat să-Și placă Lui Însuși, ci a făcut întotdeauna ce I-a plăcut Tatălui; mâncarea Lui a fost să facă voia Tatălui și să sfârșească lucrarea Lui (Ioan 4.34; 6.30; 8.29). Acest adevăr este evidențiat și în ce privește moartea Lui. „Fiți deci imitatori ai lui Dumnezeu, ca niște copii preaiubiți, și umblați în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru noi, ca dar și jertfă lui Dumnezeu, ca parfum de bună mireasmă” (Efeseni 5.1,2). Este adevărat că El a iubit Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, însă obiectul dinaintea sufletului Său a fost Dumnezeu; gloria Lui a căutat-o și acesta a fost motivul principal al morții Sale, căci El S-a făcut ascultător – ascultător cu siguranță față de Dumnezeu – până la moarte, și încă moarte de cruce.

E. Dennett

SĂMÂNȚA BUNĂ

Astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.

Luca 2.11Aceasta este cea mai bună știre a lumii! (1)

Da, această veste, pe care le-au spus-o îngerii atunci păstorilor din Betleem, este cea mai importantă știre care a fost transmisă vreodată:

„Astăzi vi S-a născut un Mântuitor!”

Dar numai cine înțelege că omenirea – și astfel fiecare om în parte – tinde iminent spre haos, numai cine înțelege că el însuși nu se poate salva din acest necaz, acela recunoaște mărimea importantă a acestei știri!

Dar odinioară, ca și astăzi, gândurile oamenilor sunt îndreptate spre altceva, decât spre a-și înțelege starea și a recunoaște necesitatea mântuirii. Odinioară, ca și astăzi, în această lume nu era niciun loc pentru Isus Hristos.

Cine mai întreabă astăzi de Dumnezeu și de poruncile Lui? Cine se mai orientează după Cuvântul Său și după voia Sa? Fiecare se înalță pe sine spre punctul central. Mai trebuie să ne mirăm că etica și morala se pierd, căsătoriile se desfac, vina și necazul cresc într-un mod de neimaginat?

Biblia ne spune de unde provin lipsa de speranță, necazul și nenorocirea în această lume și în viața noastră: Păcatul este pierzarea oamenilor!

Nașterea lui Isus Hristos acum aproximativ 2.000 de ani ne amintește din nou că aici s-a născut Acela care singur poate elibera de vină și de păcat, care dăruiește pace, bucurie și viață veșnică: viață din abundență!

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CONFRUNTĂ-ȚI PĂCATUL – Fundația SEER

„El S-a arătat ca să ia păcatele” (1 Ioan 3:5)


 

Când refuzi să-ți confrunți păcatele și să le rezolvi, devii o țintă sigură pentru diavol. Iar când te uiți la altcineva și spui: „Eu nu aș face niciodată așa ceva!”, nu înseamnă că ai construit un zid de apărare împotriva păcatului. „Cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă.” (1 Corinteni 10:12) Tu n-ai crezut niciodată că poți deveni atât de mânios, sau că vei avea o relație extraconjugală, sau că îți vei minți șeful, sau că vei înșela financiar… și pentru că nu te-ai crezut niciodată capabil de așa ceva, nu ai făcut nimic pentru a te proteja împotriva acestor lucruri. La fel cum peștele înoată și pasărea zboară, firea ta păcătoasă te va face să calci strâmb, dacă nu o confrunți – cu hotărâre și potrivit cu Scriptura.

Apostolul Pavel a scris: „Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoștința lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite” (Romani 1:28).

Cel mai rău lucru pe care l-ar putea face Dumnezeu este să te lase în voia pornirilor tale firești și să spună: „Fă ce vrei!” E incredibil cum ne comparăm păcatele cu ale altora și ajungem la concluzia că ale noastre nu sunt atât de rele! Biblia ne spune: „Toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.” (Romani 3:23). Dacă încerci să sari peste o prăpastie adâncă, nu contează dacă ratezi marginea cu o palmă sau cu un metru, vei cădea la fel de jos și te vei izbi la fel de  tare! Dar există o veste bună: „El S-a arătat ca să ia păcatele.” Astăzi, acum Domnul Isus îți va ierta păcatele, te va considera neprihănit și îți va da putere – dacă mergi la El cu o inimă deschisă pentru mila și harul Său.

Deci, confruntă-ți păcatul!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Iosua 18:1-11; 19:49-51


Şapte seminţii nu şi-au primit încă moştenirea. Iosua trece atunci la măsurarea terenului ţării, împărţindu-l prin tragere la sorţi. Cu siguranţă, Dumnezeu rânduieşte sorţii după voia Lui. Hazardul nu există şi un creştin nu trebuie niciodată să cheme norocul sau nenorocul.

În Psalmul 16 auzim pe cineva (anticipându-L pe Însuşi Domnul Hristos) care declară: „Frânghiile de măsurat mi-au căzut în locuri plăcute, da, am o moştenire frumoasă” (v. 6). Să ne străduim să descoperim frumuseţea şi valoarea a tot ce ne-a dat Dumnezeu în Domnul Hristos. Şi să fim mulţumitori (Coloseni 3.15)! Iosua, care aparţine seminţiei lui Efraim, este un exemplu pentru fraţii săi, alegându-şi moştenirea pe muntele pe care ei îl dispreţuiseră (17.16). Şi această regiune poartă un nume semnificativ: Timnat-Serah, adică „parte abundentă”.

Lunga listă a cetăţilor ne aminteşte că noi, „creştini dintre naţiuni”, eram „fără drept de cetăţenie în Israel” (literal: fără drepturi la cetăţi). Dar acum, „apropiaţi prin sângele lui Hristos”, am devenit „împreună-cetăţeni cu sfinţii” (Efeseni 2.12, 13, 19). „Cetăţenia noastră este în ceruri” (Filipeni 3.20). În curând vom locui în cetatea cerească.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: