Mana Zilnica

Mana Zilnica

3 Octombrie 2019

DOMNUL ESTE APROAPE

Să știi dar aceasta, că în zilele din urmă vor veni timpuri grele; pentru că oamenii vor fi … fără afectivitate naturală, neînduplecați, defăimători, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine.

2 Timotei 3.1-3Printre caracteristicile oamenilor din zilele din urmă este și „defăimarea”. Există cu siguranță multă falsitate în aceste timpuri. Învățătorii falși promovează erezii nimicitoare (2 Petru 2.1), chiar tăgăduindu-L pe Domnul pe care mărturisesc că-L urmează. Astfel de oameni se pretind creștini, însă resping adevărurile creștine. La fel ca profeții falși din Vechiul Testament, ei încurajează răul comis fără frâu. De cealaltă parte, alte atacuri vin din partea fraților falși (Galateni 2.4), care nu pot tolera libertatea creștină și încearcă să reglementeze purtarea celor credincioși prin lege și tradiție.

Într-o astfel de atmosferă, defăimătorii găsesc un loc confortabil. Cuvântul „defăimare” își are originea în cuvântul folosit pentru diavolul însuși. Lucrarea lui este de a-i acuza pe credincioși în prezența lui Dumnezeu, zi și noapte (Apocalipsa 12.10), și mulți necredincioși adoptă aceeași poziție față de creștini, acuzându-i de ură și de egoism, în ciuda dovezilor total opuse.

Trebuie să vedem însă că cei credincioși înșiși sunt avertizați să nu fie defăimători. Femeilor creștine li se atrage atenția în mod deosebit în această privință (1 Timotei 3.11; Tit 2.3), însă cu siguranță că oricine poate cădea într-o astfel de capcană. Îi putem defăima pe frații și pe surorile noastre atribuindu-le motivații și scopuri rele. Putem vorbi denigrator la adresa celor care Îl urmează sau Îl slujesc pe Domnul într-un fel diferit față de noi. Adevărul contează întotdeauna, iar în vremurile din urmă este esențial să înțelegem cine este cu adevărat vrăjmașul nostru. De vreme ce toți cei credincioși sunt frați ai noștri, să nu fim găsiți făcând lucrarea vrăjmașului, ca acuzatori și defăimători.

S. Campbell


SĂMÂNȚA BUNĂ

Doamne, Dumnezeul meu, în Tine m-am încrezut. Scapă-mă de toți cei ce mă urmăresc și eliberează-mă.

Psalmul 7.1Biblia coaptă

Jan Hus poate fi numit pe drept reformatorul, dar și martirul Boemiei. Prin mărturia lui înflăcărată au fost deschiși ochii a mii de oameni pentru lucrarea de mântuire înfăptuită de Isus Hristos.

Dar vestirea publică a evangheliei în această țară nu a durat mult timp. Jan Hus a fost ars pe rug, sângele altor creștini curgea șiroaie și peste tot se căutau Bibliile pentru a fi distruse.

În acel timp, o femeie, a cărei cea mai mare bogăție era Cuvântul lui Dumnezeu, tocmai stătea în fața cuptorului pentru a coace pâine. Deodată a auzit că oamenii inchiziției umblau prin sat și îi luau prizonieri pe toți aceia la care găseau o Biblie.

Hotărâtă, a luat Biblia și a înfășurat-o într-o bucată mare de aluat și a împins-o în cuptor împreună cu alte pâini.

Nu mult după aceea a fost percheziționată și acea casă. Totul a fost răscolit, din beci până în pod, dar fără rezultat.

Când persecutorii au părăsit casa, pâinea era deja coaptă și a fost astfel scoasă din cuptorul fierbinte. Și ce surpriză! Biblia nu suferise nicio pagubă, la fel ca cei trei bărbați, Șadrac, Meșac și Abed-Nego, care fuseseră aruncați de împăratul Nebucadnețar în cuptorul aprins. Biblia relatează cum Dumnezeu i-a scos nevătămați din acel cuptor (Daniel 3).

 


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

MARELE CREATOR – Fundația SEER

„Cerurile spun slava lui Dumnezeu, și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui.” (Psalmul 19:1)


Fie că privești universul printr-un telescop ori printr-un microscop, vei descoperi că Dumnezeu este Marele Creator. Să ne uităm la trei dintre lucrurile pe care le controlează:

1) Temperatura. La suprafața soarelui, temperatura este de 10.000 de grade Fahrenheit, iar noi ne aflăm la 150 de milioane de kilometri depărtare de soare – exact distanța optimă! Dacă temperatura pământului ar crește sau ar scădea cu 50 de grade, orice formă de viață ar înceta. Gândește-te la următorul lucru: De ce Pământul nu se află la o distanță de două ori mai mare sau de două ori mai mică?

2) Rotația. Pământul se rotește de 365 de ori într-un an în jurul axei sale, iar ca să înconjoare soarele îi trebuie 1 an. Să presupunem că ne-am roti de numai 36 de ori. În acest caz, zilele și nopțile ar fi de zece ori mai lungi. O parte a planetei ar fi incredibil de fierbinte, iar cealaltă ar fi insuportabil de rece. Și viața, așa cum o știm noi, ar înceta.

3) Aerul. Oxigenul constituie 21% din atmosfera noastră: echilibrul perfect de aer de care avem nevoie pentru a putea respira. De ce nu 50%? Pentru că prima dată când cineva ar aprinde un chibrit, ne-am prăji cu toții! Așa că pune-ți întrebarea: cele 21 de procente sunt o întâmplare sau un proiect întocmit atent?

Și dacă există un proiect, deducem că trebuie să existe și un creator. Și El chiar există! Nu ai vrea să-L cunoști? Îl poți cunoaște. În creație, El Și-a descoperit măreața Sa putere, iar la cruce Și-a descoperit măreața Lui iubire (Ioan 3:16). Prin Fiul Său Isus Hristos Îl poți cunoaște pe Marele Creator în mod personal și poți primi în dar viața veșnică. În caz contrar, vei intra într-o veșnicie pierdută.

Ce șanse sunt ca tu să fii o excepție? Niciuna! Oamenii care ajung în cer vor fi aceia care au intrat acolo prin alegere, nu prin șansă. Deci, alege astăzi unde vrei să-ți petreci veșnicia!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

2019 de Jean Koechlin

Deuteronom 3:18-29

  Unii oameni regretă tot restul vieţii că n-au fost mai silitori la şcoală! Iar părinţii, care nu întotdeauna sunt ascultaţi, îşi avertizează copiii că pentru ei înşişi muncesc şi că un studiu mediocru riscă să fie confirmat de o carieră mediocră, ceea ce pune în joc întregul viitor. Nu este tot astfel şi cu creştinul? Da, cu deosebirea că întreaga lui viaţă cuprinde numai ani de şcoală. Dacă este un ucenic leneş, un amator lipsit de ambiţie sănătoasă, dacă are o „vedere scurtă”, intrarea în împărăţia cerurilor nu i „se va da din belşug”; va suferi o pierdere eternă (2 Petru 1.9, 11).

Fiii lui Ruben şi ai lui Gad sunt o pildă în acest sens. Faptul că au intrat primii în posesia moştenirii lor nu înseamnă că au şi partea cea mai bună. Dimpotrivă! aceasta se află dincolo de Iordan, unde se găsesc „ţara cea bună” şi „acel munte frumos” (v. 25). Moise o ştia bine. Ce contrast între conducătorul a cărui inimă era dincolo de Iordan, dar căruia nu îi este permis să intre, şi aceste două seminţii şi jumătate care puteau intra în Canaan, dar care nu au deloc dorinţa înspre aceasta! Drag prieten, unde se găseşte inima ta? În cer, cu Isus, sau pe pământ, cu lucrurile văzute şi trecătoare? (Luca 12.34).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: