Mana Zilnica

Mana Zilnica

30 Martie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV

 

Ezechiel 30.1-19

    Domnul n-a uitat că Egiptul nu încetase să fie o cursă pentru poporul Său. Şi El va dovedi aceasta! In plus, El i-a dat lui Nebucadneţar această ţară ca răsplată pentru lucrarea făcută împotriva Tirului (cap. 29.19,20). Loviturile pe care avea să le primească Egiptul ne amintesc de urgiile care, în timpul Exodului, pustiiseră ţara, râul şi canalele lui, idolii săi, locuitorii săi. Cea mai grozavă urgie a fost moartea întâilor născuţi, când Domnul i-a judecat pe toţi zeii Egiptului (v. 13; Exod 12.12). La fel ca altădată, aceste mari judecăţi aveau ca scop să le arate egiptenilor cine este Domnul (comp. v. 19 cu Exod 7.5). Într-adevăr, împlinirea tuturor acestor pedepse împotriva naţiunilor urmărea un scop, aşa cum se repetă, ca un refren, la sfârşitul fiecărei profeţii: „vor şti că Eu sunt Domnul
(23.49; 24.27; 25.5,7,11,17; 26.6; 28.24,26; 29.21; 30.19,26). Imposibil să nu iei cunoştinţă de Dumnezeul sfânt şi de cerinţele Lui în ceea ce priveşte păcatul! Astăzi însă, El încă Se descoperă ca Dumnezeul Mântuitor, în Isus Hristos. Îl cunoaşteţi voi în felul acesta? Toţi cei care nu vor să-L cunoască acum în har vor avea de-a face cu El mai târziu în judecată (Amos 4.12).

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

„Copilașii mei, acestea vi le scriu, ca să nu păcătuiți; și, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel drept.” 1 Ioan 2.1

„Dacă cineva a păcătuit, avem” – ce? Sângele la care să recurgem? Nu, ci „avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel drept”. De ce se spune: „Cel drept”? De ce nu „Cel plin de har” sau „Cel îndurător”? Nu este El plin de har și îndurător? Ba da! Însă niciunul dintre aceste atribute nu își are locul aici, fiindcă apostolul ne prezintă adevărul mângâietor că, în ce privește greșelile, păcatele și căderile noastre, avem un Reprezentant drept. El este întotdeauna înaintea dreptului Dumnezeu, înaintea Tatălui sfânt, servind întotdeauna intereselor noastre. El trăiește pururi ca să mijlocească pentru noi; și, fiindcă trăiește pururi, El poate să ne mântuiască până la sfârșit (Evrei 7.25).

Ce mângâiere binecuvântată este aceasta pentru poporul lui Dumnezeu! Cât de necesar este ca sufletele noastre să fie întemeiate prin cunoașterea acestui adevăr! Sunt unii care au o cunoaștere imperfectă a adevăratei poziții a creștinului, fiindcă nu înțeleg ce Hristos a făcut deja pentru ei; alții, dimpotrivă, au o vedere atât de unilaterală asupra stării creștinului, încât nu văd nevoia lucrării împlinite de Hristos acum pentru ei.

Ambele vederi trebuie corectate. Poziția noastră este atât de perfectă, încât apostolul poate spune: „Așa cum este El, așa suntem și noi în lumea aceasta” (1 Ioan 4.17). Dacă aceasta ar fi tot, cu siguranță că nu am mai avea nevoie de preoție, nici de avocatură; însă starea noastră este de așa natură, încât apostolul trebuie să spună: „Dacă cineva a păcătuit”. Aceasta dovedește nevoia noastră continuă de a avea un Avocat. Și – binecuvântat să fie Dumnezeu! – Îl avem pe El, care trăiește pururi pentru noi.

C H Mackintosh

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

Poate o femeie să uite copilul care-l alăptează și să n-aibă milă de rodul pântecului ei? …
Isaia 49.15

Dragoste de mamă

La scurt timp după cutremurul din 11 martie 2011 în Japonia, salvatorii au ajuns la ruinele unei case și au zărit o femeie stând în genunchi ca și cum s-ar fi rugat. Corpul ei era aplecat în față cu mâinile sprijinite de un obiect. Cu greu, echipa de salvare a ajuns la acel loc cu speranța că femeia ar putea să mai trăiască. Dar corpul rece al acelei femei i-a făcut să înțeleagă că murise. Echipa de salvatori a părăsit locul. La scurt timp, conducătorul echipei s-a simțit îndemnat de propria conștiință să se întoarcă la casa femeii decedate. Apropiindu-se a auzit plânsul stins al unui copil. Întreaga echipă a lucrat mult pentru a scoate copilul dintre ruine. Un copil de 3 luni înfășurat într-o pătură a fost protejat de corpul mamei sale. Femeia a făcut un mare sacrificiu pentru a-și salva copilul. Ea a fost ca un paravan de protecție pentru fiul ei în fața cărămizilor care au căzut. În brațele micuțului s-a găsit un telefon mobil cu următorul mesaj: „Dacă supraviețuiești, trebuie să-ți amintești că te iubesc!”.

Iată o adevărată dragoste de mamă! Ea ne amintește de marea dragoste a Mântuitorului care Și-a dat viața la cruce pentru salvarea noastră. Să nu uităm niciodată sacrificiul enorm făcut pentru noi de către Mântuitorul, să ne amintim că ne iubește și pentru aceasta a murit în locul nostru!

 

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

CARE ESTE PASIUNEA TA?

„Îmi ardea inima în mine, un foc lăuntric mă mistuia; şi atunci mi-a venit cuvântul pe limbă…” (Psalmul 39:3)

     Când Dumnezeu îți dă o pasiune pentru ceva în viața ta, ea va arde în lăuntrul tău ca un foc ce nu se poate stinge. Psalmistul a spus: „Îmi ardea inima în mine, un foc lăuntric mă mistuia…”

Așadar, care este pasiunea ta? Ce „arde” în tine? Când Dumnezeu te cheamă să faci ceva, El pune în tine atât dorința, cât și puterea de a duce lucrul la bun sfârșit. Chiar dacă te simți nepotrivit și nepregătit, bazează-te pe Cuvântul Său: „Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.” (Filipeni 2:13).

Mahatma Gandhi a avut viziunea unei Indii libere când India se afla sub stăpânire britanică! Henry Ford a avut viziunea ca toate familiile din America să aibă automobil într-o perioadă în care oamenii erau înspăimântați de noua invenție. Daniel K. Ludwig a avut viziunea unei regiuni industriale care să se susțină singură în jungla braziliană, într-o vreme în care nu exista industrie, electricitate și nici un oraș de nici un fel pe o rază de sute de kilometri…

De unde vin aceste dorințe creative și încredințări? De la Dumnezeu, Care este Creatorul nostru! Când Dumnezeu îți oferă o viziune adevărată asupra lumii, nu te vei mai mulțumi să trăiești cu niște limitări înguste de gândire. Vor exista clipe în care îți va fi teamă și vei avea îndoieli cu privire la ceea ce faci? Da!

Teama și credința sunt două fețe diferite ale aceleiași monede și ele vor face parte mereu din gândirea ta. Dar cea pe care o vei alege îți va determina viitorul – și… trebuie să alegi!


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: