Mana Zilnica

Mana Zilnica

27 Septembrie 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Cei care seamănă cu lacrimi vor secera cu cântec de bucurie. Cel care merge plângând, purtând sămânța de semănat, se va întoarce cu cântec de bucurie, purtându-și snopii.
Psalmul 126.5,6

Aceste cuvinte au o aplicație minunată la Domnul Isus, care a venit în această lume „disprețuit și părăsit de oameni, om al durerilor și obișnuit cu suferința” (Isaia 53.3). Luca ne spune că Domnul Isus, aproape de timpul răstignirii Sale, S-a apropiat de Ierusalim și „văzând cetatea, a plâns pentru ea, spunând: «Dacă ai fi cunoscut și tu, măcar în această zi a ta, cele care sunt spre pacea ta! Dar acum sunt ascunse de ochii tăi»” (Luca 19.41,42). Au fost aceste lacrimi vărsate în zadar? Nicidecum! La scurtă vreme după ce Domnul a rostit aceste cuvinte, Ierusalimul s-a făcut vinovat de a-L fi lepădat și crucificat, însă chiar această crucificare a fost mijlocul de mântuire pentru multe suflete prețioase. Într-o zi viitoare, Domnul Își va purta snopii, scoși de sub robia păcatului și a legii, pentru a fi spre lauda și gloria Sa, pentru toată veșnicia.

Avem și noi același duh ca al Domnului nostru, aceleași simțăminte profunde ale inimii pentru cei care s-au rătăcit de la calea Lui? Ne rugăm noi și plângem pentru cei pierduți? Dacă, având această atitudine de credință și de dragoste, mergem și prezentăm altora evanghelia harului lui Dumnezeu, putem avea încredere deplină, bazați pe Cuvântul lui Dumnezeu, că în viitor ne vom întoarce cu cântec de bucurie, purtându-ne snopii.

Să remarcăm cuvintele: „Purtând sămânța de semănat”. Semănătorul din Matei 13.4-9 a răspândit sămânța pe toate felurile de teren. Unele semințe au căzut pe pământul bătătorit și le-au mâncat păsările; altele au căzut pe locuri stâncoase și nu au avut rădăcină; altele au căzut între spini și au fost înăbușite de aceștia; iar altele au căzut în pământ bun și au adus roadă. Să semănăm și noi sămânța Cuvântului! O parte din ea va aduce roadă pentru El!

L M Grant


SĂMÂNȚA BUNĂ

 

„Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel și în zilele Fiului Omului… până în ziua când a intrat Noe în corabie, și a venit potopul și i-a prăpădit pe toți.”
Luca 17.26,27

Zilele lui Noe

Noe a predicat semenilor săi dreptatea. Duhul lui Hristos, care era în Noe, a cercetat pe oameni din cauza răutății lor față de Dumnezeu. „Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ și că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău” (Geneza 6.5). Constatarea lui Dumnezeu cu privire la răutatea omului este valabilă și astăzi. Se țin conferințe de pace, dar cu pași repezi se merge spre înarmare. Preocuparea cu lucrurile materiale, violența și războaiele caracterizează zilele noastre. Prea puțini oameni se interesează de Dumnezeu, de Mântuitorul și de salvarea sufletului. Şi totuși, astfel de oameni se numesc creștini.

Îndelunga răbdare a lui Dumnezeu este vizibilă la tot pasul ca și în zilele lui Noe. Mântuitorul cheamă și astăzi pe oameni: „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.” Adevărata pace a sufletului se găsește numai la Mântuitorul. Siguranța și pacea se găsesc numai în apropierea de Mântuitorul. Cine refuză mântuirea adusă de Isus Hristos, se aseamănă cu oamenii din vremea lui Noe peste care a venit judecata lui Dumnezeu din cauza neascultării  lor.  Mândria  ține  departe  pe  mulți  de  acceptarea mântuirii. A recunoaște păcatul din noi șia înțelege că nu stă în puterea noastră să putem câștiga viața veșnică, este o permanentă piatră de poticnire pentru cei mândri.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

„DOAMNE, CE SĂ FAC?” (2)

„Dumnezeu este Acela care lucrează în voi” (Filipeni 2:13)

     Un alt mod prin care te va călăuzi Dumnezeu este prin atenționările lăuntrice ale Duhului Sfânt. Ca părinte, nu i-ai lăsa pe copiii tăi să dea de necaz dacă i-ai putea opri – nici Dumnezeu nu te va lăsa pe tine! „Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.” Dumnezeu va pune în tine dorința de a face voia Sa, dar și puterea de a continua. Tu întrebi: „Cum pot cunoaște glasul lui Dumnezeu?” În timp, prin încercări, prin experiență… și cel mai mult: prin apropierea de El.

Când cineva drag îți dă telefon, nu trebuie să spună: „Bună ziua, sunt soțul tău sau soția ta.” Îi cunoști vocea! Este crucial să înveți să recunoști atenționările lăuntrice pe care ți le face Duhul Sfânt, pentru că de cele mai multe ori nu vei putea să le distingi. „Domnul îndreaptă paşii omului, dar ce înţelege omul din calea sa?” (Proverbe 20:24).

După ce s-a spus totul și fapta a fost consumată, vei zice: „Sincer, nu mi-am dat seama de lucrul acesta. Se pare că a fost Dumnezeu!” Cu cât umbli mai mult cu Dumnezeu, cu atât mai puțin vei pricepe de ce El călăuzește în felul acesta, dar vei ști cu siguranță că El te conduce. Când știi lucrul acesta, vei fi atras la El din nou și din nou pentru a găsi călăuzirea Sa. Apostolul Iuda a spus: „…m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţă…” (Iuda versetul 3). Aceste cuvinte – „m-am văzut silit” – nu sunt altceva decât atenționările Duhului Sfânt.


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

2 Timotei 2.14-26

Când totul merge bine, astfel că lucrarea prosperă, lucrătorul n-are niciun motiv să se ruşineze înaintea oamenilor (vezi cap. 1.8,12,16b). Dimpotrivă însă, când mărturia este în ruină, ruşinea este un sentiment de care scăpăm cu greu. Dar ce contează dispreţul lumii, dacă suntem aprobaţi de Dumnezeu (v. 15; aprobat: încercat şi găsit bun)! Acest capitol ne trasează o linie de conduită care ne permite ca, în orice împrejurare, să fim siguri de această aprobare.

„Acolo unde domină necredinţa şi corupţia, creştinul credincios se separă. În raporturile cu persoanele, se curăţeşte; cu poftele, fuge; cu binele, îl urmăreşte; cu credincioşii, îi caută, se alătură lor şi se închină împreună cu ei lui Dumnezeu.” (H.R.).

În practică, versetele 19-22 i-au condus pe scumpii copii ai lui Dumnezeu să se retragă din diverse sisteme religioase ale creştinătăţii şi să se strângă în jurul Domnului pentru a-I aduce laudă.

Am auzit deja un „fugi” şi un „urmăreşte” în cea dintâi epistolă (cap. 6.11). Domnul să graveze acest verset 22 în inima tuturor tinerilor credincioşi. Totodată să nu uităm că, pe cât de fermi trebuie să fim în raport cu adevărul şi cu principiile care nu admit niciun compromis, pe atât de răbdători şi de blânzi trebuie să fim în raport cu persoanele (v. 24, 25; Efeseni 4.2).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: