Mana Zilnica

Mana Zilnica

14 Septembrie 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Cât de mult iubesc legea Ta! Toată ziua cuget la ea. Poruncile Tale mă fac mai înțelept decât vrăjmașii mei, pentru că ele sunt întotdeauna cu mine. Am mai multă pricepere decât toți învățătorii mei, pentru că meditez la mărturiile Tale. Înțeleg mai mult decât bătrânii, pentru că păzesc rânduielile Tale.
Psalmul 119.97-100

Acesta este privilegiul minunat al celor care îi dau Cuvântului lui Dumnezeu adevăratul loc în viețile lor. Așa trebuie să stea lucrurile, fiindcă o astfel de dependență de Dumnezeu va primi răspunsul Său în orice situație și în orice împrejurare.

Este ușor de înțeles că Scriptura ne face mai înțelepți decât vrăjmașii noștri necredincioși, așa cum ne spune versetul citat, însă ea ne oferă chiar mai multă pricepere decât cea comunicată de mulți învățători. Învățătura oamenilor nu se poate compara cu meditația la mărturiile lui Dumnezeu. Chiar și cei mai binecuvântați învățători ai Cuvântului lui Dumnezeu nu pot substitui studiul și meditația personală. Din nefericire, există mulți credincioși care pun atât de mult preț pe vreun învățător, încât se fac dependenți doar de învățătura lui și nu de Cuvântul lui Dumnezeu. Să prețuim mult meditația personală asupra Scripturii!

Psalmistul spune de asemenea că înțelege mai mult decât bătrânii, decât cei care au o experiență îndelungată. De ce? Fiindcă păzește rânduielile lui Dumnezeu! Cu alte cuvinte, el nu numai că meditează la Cuvântul lui Dumnezeu, ci îl și păzește. Studiul și meditația asupra Cuvântului lui Dumnezeu ne vor conduce să-l păzim în viața de zi cu zi. Domnul Isus ne spune în Ioan 7.17: „Dacă dorește cineva să facă voia Lui, va cunoaște despre învățătura aceasta, dacă este de la Dumnezeu”. Meditația la Scriptură ne va face să-i dăm ascultare. „Slujitorul Tău meditează la hotărârile Tale. Mărturiile Tale, de asemenea, sunt desfătarea mea, sfătuitorii mei … Fă-mă să înțeleg calea rânduielilor Tale și voi medita la minunile Tale” (Psalmul 119.23,24,27).

L M Grant


SĂMÂNȚA BUNĂ

 

„Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăiește în spurcăciune și în minciună, ci numai cei scriși în cartea vieții Mielului.”
Apocalipsa 21.27

Cartea vieţii

Domnul Marschal era un om bogat și mândru. Într-o zi arătă unuia dintre lucrătorii săi un cec de o sută de mii de dolari pe care scria numele său, și îl întrebă ironic:

Ce zici, Paule, ți-ar plăcea să ai numele scris pe o asemenea hârtie de valoare?

Paul răspunse cu modestie și cu fața radiind de bucurie:

Domnule Marschal, numele meu este scris pe o hârtie mult mai valoroasă ca aceasta.

Ce vrei să spui? întrebă mirat bogatul.

Numele meu este scris în cartea vieții. Cei care vor fi găsiți scriși acolo, vor merge în cer unde nu vor mai fi dureri, ci numai bucurii care nu se vor sfârși niciodată.

Paule, cât ai plătit ca numele tău să fie scris acolo?

Eu n-am plătit nimic. Mântuitorul a plătit totul, răspunse Paul. În Biblie scrie: „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” Şi toți acești copii ai lui Dumnezeu au numele  trecut  în  cartea  vieții.  Mântuirea  este  cel  mai prețios DAR pe care Dumnezeu l-a dat oamenilor.

Se bucură și cititorul de acest dar dumnezeiesc?


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

MĂRTURISIREA AUTENTICĂ (5)

„Domnul se uită la inimă.” (1 Samuel 16:7)

     Pastorul și autorul John MacArthur spunea: „Demascarea Legii făcută de Domnul Isus dă o lovitură devastatoare minciunii că imaginea este totul. Păcatul ascuns este oribil deoarece:

1) Dumnezeu vede inima. De fapt, dacă am înțelege că El este singurul nostru auditoriu, am fi mai puțin înclinați să-l ascundem. Este o nebunie să minimalizezi păcatul ținându-l în domeniul privatului. E o nebunie de două ori mai mare să crezi că ești mai bun pentru că păcătuiești în privat, și este culmea nebuniei să ascunzi acest fapt. „Cine îşi ascunde fărădelegile, nu propăşeşte” (Proverbe 28:13).

2) Gândurile păcătoase au aceeași origine ca faptele păcătoase. Când Domnul Isus a spus că ura poartă aceeași vină ca uciderea și că pofta este esența adulterului, El nu a vrut să spună că nu există nicio diferență de grad. El a spus că o persoană plină de pofte nu are niciun drept să se considere superioară unei persoane adulterine. Când cineva are astfel de gânduri dovedește că este capabil de fapte imorale, iar în ce-l privește pe cel ce își urăște fratele, crima a prins deja contur în inima lui.

3) Ipocrizia adâncește păcatul ascuns. De ce? Pentru că îl acoperă! Domnul Isus a numit ipocrizia „aluatul fariseilor” (Luca 12:1), pentru că dospește ca aluatul. Îți adoarme conștiința și pregătește drumul pentru alte păcate ce dăunează caracterului. Când cineva încearcă să-ți spună că înfățișarea este totul – nu-l crede! Viața ta secretă este un test al caracterului tău: „căci el este ca unul care îşi face socotelile în suflet.” (Proverbe 23:7).

Dacă vrei să știi cine ești cu adevărat, uită-te la viața ta privată. Apoi, uită-te în oglinda Cuvântului lui Dumnezeu – și lasă-L pe El să dezvăluie și să corecteze gândurile și intențiile din inima ta.” Amin?


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

2 Tesaloniceni 1.1-12

Persecuţiile cărora tesalonicenii le erau victime le măriseră credinţa, le sporiseră dragostea, făcuseră să se arate răbdarea lor. Ce le lipsea deci şi pentru ce apostolul consideră necesar să le adreseze şi această a doua epistolă? Speranţa, de astă dată, nu mai este numită, cu atât mai mult nu se spune nimic despre bucuria Duhului Sfânt (comp. cu 1 Tesaloniceni 1.3,6b). Pavel aşază înaintea lor adevăruri menite să le reanimeze aceste sentimente în inimi. Triumful prigonitorilor şi propriile lor suferinţe nu sunt decât pentru o vreme.

„Dumnezeul răsplătirilor, Domnul, va răsplăti negreşit” (Ieremia 51.56). Şi această răsplătire, a credincioşilor precum şi a celor răi, va avea loc în ziua Domnului. Ea este legată de manifestarea Sa glorioasă. Aceeaşi pedeapsă, „pieirea eternă”, îi va ajunge atât pe păgânii care au rămas de bunăvoie în ignoranţă faţă de Dumnezeu, cât şi pe creştinii de nume, „care nu ascultă de evanghelie” (v. 8), în timp ce sfinţii, „toţi cei care au crezut”, vor fi văzuţi însoţindu-L pe Domnul, asociaţi în gloria Lui admirabilă (v. 10; Matei 13.43)! Însă buna plăcere a lui Dumnezeu, şi rugăciunea apostolului, este ca, de acum, Numele Domnului Isus Hristos să fie glorificat în fiecare dintre cei care Îi aparţin.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: