Mana Zilnica

Mana Zilnica

22 Iunie 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

Și a treia zi a avut loc o nuntă în Cana din Galileea și mama lui Isus era acolo. Și au fost invitați și Isus și ucenicii Săi la nuntă. Și, sfârșindu-se vinul, mama lui Isus I-a zis: „Nu au vin”.

Ioan 2.1-3


Nunta din Cana (1)

Alături de învățătura dispensațională oferită de nunta din Cana, care ne dezvăluie reînnoirea relațiilor lui Dumnezeu cu Israel în viitor, există o lecție morală importantă în această împrejurare, care ne arată că niciun lucru pământesc nu poate oferi o bucurie de durată. Nunta este cel mai important eveniment din viața omului natural și, pe drept, el caută să facă din ea un prilej de sărbătoare și de bucurie. Din nefericire însă, vinul bucuriei omenești se termină. Omul este incapabil să obțină fericirea.

În împrejurări cu totul favorabile, omul ar putea avea toate oportunitățile pentru a dobândi fericirea, dacă așa ceva ar fi posibil prin mijloacele naturale. Tinerețea, bogățiile și sănătatea pot fi la dispoziția sa și pot fi folosite în moduri legitime, cum ar fi căsătoria. Totuși fericirea nu va dura – vinul se termină. În cel mai minunat moment al vieții va apărea ceva care va distruge complet fericirea, iar bucuria de astăzi este umbrită de teama de lucrurile pe care le poate aduce ziua de mâine. Împrejurările se pot schimba, sănătatea se poate șubrezi, iar moartea poate intra până și în cel mai fericit cămin și poate pune capăt celor mai scumpe legături.

Totuși, dacă scena acestei nunți dă pe față falimentul chiar și al celor mai bune intenții ale omului, ea manifestă de asemenea gloria lui Hristos, care este superior oricărui om și oricărui lucru și care poate oferi omului fericirea pe care singur nu o poate dobândi. Învățăm de aici că fără Hristos nu poate exista bucurie de durată.

H. Smith

SĂMÂNȚA BUNĂ

Le arată faptele lor, fărădelegile lor, pentru că au lucrat cu mândrie. Le deschide urechea la disciplină și le poruncește să se întoarcă de la nelegiuire.

Iov 36.9,10



15 minute după aceea…

Un tânăr din Berlin mărturisește că a trecut printr-o situație asemănătoare celei descrise în aceste versete. Iată povestea lui:

„În anul 1988 eram necredincios și frecventam discoteca, în speranța că voi trăi clipe deosebite. Dar, în realitate, nu era nimic deosebit. Într-o seară, pe când mă găseam cu grupul de prieteni în discotecă, unul a propus să facem o plimbare pe stradă. Cu toate că nu prea eram de acord, am decis totuși să le fac pe plac prietenilor.

A doua zi am auzit o veste care m-a cutremurat: în discoteca pe care o părăsisem, la exact 15 minute după aceea, a avut loc o explozie. O mână criminală a pus o bombă aproape de masa unde stăteam noi. Astăzi sunt convins că Dumnezeu a avut un plan în viața mea. Firul vieții mele nu a fost tăiat atunci. Înștiințarea lui Dumnezeu a avut rolul să mă îndrepte pe calea cea bună a credinței. Înainte de a fi prea târziu am găsit pacea și fericirea sufletului meu prin credința în Mântuitorul și Îi mulțumesc că a lucrat în chip așa de minunat.”

15 minute și n-a mai fost timp… Chemarea Mântuitorului la viață este atâta vreme cât se zice „astăzi”! Dumnezeu ne înștiințează zilnic prin Cuvântul Său și prin diverse evenimente din viața noastră sau din viața semenilor noștri. Să luăm aminte la ele și să venim la El! Orice înștiințare ne arată că îndurarea și bunătatea lui Dumnezeu sunt încă la lucru pentru oamenii păcătoși, chemându-i să se întoarcă de pe căile lor rătăcite și să primească iertarea prin credința în Domnul Isus.

Să ne încredințăm viața în mâna Domnului! El dorește să ne dea viața veșnică!

Citirea Bibliei: 1 Samuel 29.1-11 · Coloseni 1.24-29

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CASA VISURILOR TALE (3) – Fundația S.E.E.R. România

„Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu, şi-I slujesc zi şi noapte…” (Apocalipsa 7:15)


Când te gândești la „casa visurilor” tale, mai apare o întrebare: cât de aproape este de locul unde lucrez? Te-ai întrebat vreodată ce vom face de fapt în cer? Este cerul Paradisul recâștigat? Apostolul Pavel vorbește despre cer și despre lucrurile din cer în prima sa epistolă către Corinteni, la capitolul 2, de la versetul 9, unde citim: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. Noua însă ni le-a descoperit prin Duhul Său.”

Biblia nu ne oferă descrieri specifice pentru ceea ce vom face în cer… însă primul Paradis ne dă două indicii importante: Primul indiciu ne spune că nu mai trebuie să ne zbatem ca s-o scoatem la capăt. Nu vom mai trăi cu speranțe zdrobite și cu dezamăgiri. Fiecare vis și idee creativă pe care le vom avea – se va împlini. Al doilea indiciu vorbește despre „a domni peste ceva sau cineva.” Așadar, vom fi promovați și răsplătiți. Dar iată care este diferența: în Paradisul pierdut, Dumnezeu i-a zis lui Adam: „Blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale…” (Geneza 3:17).

Despre Paradisul regăsit însă, Dumnezeu a spus: „Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo…” (Apocalipsa 22:3). Într-o noapte, uitându-se la stelele de pe cer, un băiețel i-a zis tatălui său: „Dacă partea aceasta păcătoasă a cerului este atât de frumoasă, cum va arăta oare partea lipsită de păcat?” Așadar, iată o întrebare: Mergi tu în cer când mori? Ești sigur? Poți să fii – dacă te încrezi în Domnul Isus Hristos! Apostolul Ioan a scris (1 Ioan 5:13): „V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică.”  Asta e sigur!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Isaia 59:1-21


Fărădelegile poporului au ridicat un zid de netrecut între el şi Domnul, iar cât timp acest zid rămâne, este împiedicat atât Dumnezeu să primească vreun serviciu religios din partea omului, cât şi poporul Său, să primească intervenţia Domnului pentru el. Acesta poate fi şi motivul pentru care rugăciunile noastre rămân uneori fără răspuns (Proverbe 15.8,29).

Lista copleşitoare a tuturor păcatelor acumulate de popor este derulată în faţa lui în v. 3-8, cu scopul de a le trezi conştiinţa. Romani 3.10-18 aminteşte unele dintre aceste păcate, pentru a stabili, fără drept de apel (într-un mod incontestabil), răutatea întregii rase umane.

În v. 9 iau cuvântul credincioşii rămăşiţei. Ei recunosc cu smerenie acurateţea tabloului tocmai zugrăvit. Ne cunoaştem nelegiuirile”, declară ei, adăugând încă o listă de fărădelegi la cea alcătuită de profet (v. 12-15). Pe scurt, această rămăşiţă arată cât este de zdrobită”
şi cât de mâhnit (sau „smerit”) îi este sufletul (57.15), iar aceasta Îi dă Domnului posibilitatea să arate că, potrivit promisiunii Sale, poate s-o mângâie, s-o învioreze prin Duhul Său şi s-o îndreptăţească prin intermediul lui Mesia, Răscumpărătorul şi Eliberatorul ei şi care va fi, de asemenea, şi al naţiunilor (v. 20; Romani 11.26).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: