Mana Zilnica

Mana Zilnica

18 Iunie 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

Harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire tuturor oamenilor, s-a arătat, învățându-ne ca, după ce am tăgăduit neevlavia și poftele lumești, să trăim cu cumpătare și cu dreptate și cu evlavie în veacul prezent.

Tit 2.11,12


Mersul nostru va avea un caracter spiritual cu atât mai profund, cu cât vom înțelege mai mult ceea ce a făcut harul pentru noi și la ce ne-a chemat.

Harul care ne-a adus mântuirea lucrează încă. Nu motive omenești sunt cele care lucrează să producă viața morală a creștinului, tot așa cum nu o putere omenească este cea care a îndeplinit mântuirea. Harul lui Dumnezeu este cel care ne învață, tot așa cum el este și cel care ne mântuiește.

Cineva ar putea spune că scoaterea de sub lege ar conduce la ușurătate. Iată răspunsul meu: dacă viața lui Hristos este în noi, ne-ar putea ea conduce la ușurătate? Este adevărat că firea păcătoasă va abuza de orice lucru. Dar puterea de viață a harului, realitatea vieții în Hristos, aceasta nu poate fi înțeleasă de cei care spun că, dacă nu suntem ținuți sub lege, vom păcătui.

Dacă aș spune că un lucru sau altul nu este în rânduială în mine și că n-aș putea în felul acesta să privesc la Dumnezeu și astfel aș începe să mă îndoiesc de poziția în care El m-a așezat, atunci ar însemna că mă întorc iarăși la lege, că judec cu inima mea netrebnică ce este Dumnezeu. Să fim deci indiferenți față de păcat? Nicidecum, ci să avem o judecată hotărâtă și constantă asupra firii păcătoase, știind că ea nu poate să placă lui Dumnezeu. Mulți dintre noi trebuie să învețe acest lucru din experiențe nefericite, căzând în repetate rânduri. Este totuși mai bine să înveți printr-o rază de lumină ieșită din Cuvântul lui Dumnezeu, să crezi ce spune el, anume că de la început până la sfârșit toate roadele sunt ale pomului celui vechi, care nu va aduce decât roade sălbatice.

J. N. Darby

SĂMÂNȚA BUNĂ

Domnul mi S-a arătat de departe: Te-am iubit cu o iubire veșnică; de aceea te-am atras cu bunătatea Mea!

Ieremia 31.3



Atrasă de bunătatea Domnului

O creștină povestește:

„La opt ani mă împrietenisem cu o colegă din clasă, a cărei familie credea în Isus Hristos. La mine acasă nu se vorbea nimic despre Dumnezeu, cu toate că eu aveam de mult timp întrebări despre Dumnezeu. Mai târziu, prietena mea m-a invitat la o întrunire de tineri credincioși și acolo am auzit că Fiul lui Dumnezeu a venit pe pământ pentru a salva oameni; că Isus a purtat la cruce vina și pedeapsa păcătoșilor pierduți; că Domnul a înviat și că trăiește în veac; de asemenea, că, dacă voi crede în Isus Hristos și în lucrarea Sa de ispășire, voi deveni un copil al lui Dumnezeu.

Ce schimbare! Când am venit acasă, am îngenuncheat și L-am rugat pe Isus să vină în viața mea. Am început să citesc Biblia. Dar s-au ivit imediat și greutățile: până atunci, părinții mei erau plini de dragoste față de mine, dar acum mi-au interzis să mă mai întâlnesc cu acei credincioși și să citesc Biblia. Într-o seară mă rugam Tatălui meu ceresc: «Dă-mi, Te rog, ceea ce dorești să-mi oferi»! Și deodată am fost întărită în inima mea. De atunci, Dumnezeu a fost Adăpostul și Mângâietorul meu atât în vremuri bune, cât și în vremuri grele. Mai târziu, părinții mei m-au pus să mă decid: ori pentru ei, ori, dacă Îl urmez pe Dumnezeul meu, să părăsesc casa. Am ales a doua variantă, cu toate că nu a fost ușor pentru mine.

De atunci au trecut mulți ani. Astăzi, soțul meu și cu mine Îi mulțumim Domnului că ne întărește zilnic și că ne binecuvântează trăind în bucuria prezenței Lui.”

Citirea Bibliei: 1 Samuel 26.13-25 · Filipeni 4.8-14

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CUM SĂ FII UN BUN NEGOCIATOR (1) – Fundația S.E.E.R. România

„Fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.” (Eclesiastul 3:1)


Pentru a fi un bun negociator, trebuie să pricepi și să înțelegi bine ce se petrece în ambele tabere. Oamenii cumpără rareori un produs din motivul pentru care tu dorești să-l vinzi. Dacă prioritatea și interesul tău sunt focalizate pe profit, și nu pe nevoia oamenilor, vei eșua. Așadar, iată câteva lucruri la care e bine să te gândești, când vrei să negociezi cu cineva:

1) Atitudinea corectă. Nimănui nu-i place să fie înjosit, umilit, constrâns sau presat.

2) Posibilitățile clienților. Există o diferență ca de la cer la pământ între negocierea cu cineva care are mulți bani, încât își poate permite indiferent care este costul, și negocierea cu cineva care face sacrificii ca să cumpere, pentru că are într-adevăr nevoie de acel produs. Dacă dorești să ai un client pe termen lung și nu o vânzare pe termen scurt, practică Regula de aur: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel…” (Matei 7:12).

3) Momentul potrivit. Înțeleptul Solomon ne spune astfel: „căutarea îşi are vremea ei, şi pierderea îşi are vremea ei…” (Eclesiastul 3:6). Fie că ceri o mărire de salariu, fie că încerci să vinzi un produs unui client, momentul ales este extrem de important. Când dai peste cineva căruia îi este foame, care se simte singur, mânios, obosit, stresat sau se află într-o criză – n-ai nicio șansă de reușită!… pe când dacă aștepți momentul potrivit, ai de câștigat.

Chiar îi pasă lui Dumnezeu de astfel de lucruri? Da! „Cântarul şi cumpăna dreaptă vin de la Domnul; toate greutăţile de cântărit sunt lucrarea Lui.” (Proverbele 16:11). Ca urmaș al lui Hristos, trebuie să-ți dorești ca ambele părți să plece câștigate de la negociere, sau măcar cu sentimentul că au fost tratate corect!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Isaia 54:1-17


Odată încheiată lucrarea din cap. 53, credincioşii sunt invitaţi să se bucure şi să cânte. Versetul 10 din cap. 53 anunţa: După ce Îşi va aduce sufletul Său o jertfă pentru vină, va vedea o sămânţă, iar Domnul Isus va confirma: Dacă grăuntele de grâu căzut în pământ nu moare, rămâne singur; dar, dacă moare, aduce mult rod” (Ioan 12.24). Capitolul 54 ne lasă să-l întrezărim în acest seceriş bogat pe Israelul pământesc; Noul Testament însă îi asociază acestui seceriş pe copiii familiei cereşti: Ierusalimul de sus” (vezi Galateni 4.26,27).

Pentru a-şi întâmpina fiii şi fiicele, Ierusalimul mult timp o cetate văduvă
şi sterilă este invitat să se lărgească
şi să se întindă (v. 2,3). Datorită lucrării de pe cruce, Dumnezeu poate manifesta compasiune pentru ei şi poate să-i strângă. Mânia Lui a ţinut o clipă, dar bunătatea Lui va fi eternă (v. 7,8; Psalmul 30.5).

„Toţi fiii tăi vor fi ucenicii Domnului”, promite v. 13, citat în Ioan 6.54. Lucrarea Domnului pentru noi cuprinde alte două părţi importante: a purtat nelegiuirile noastre şi a învăţat pe mulţi în dreptate (53.11 şi notă). Să nu uităm această a doua parte: dacă I-am adus Lui povara păcatelor noastre, să ne lăsăm de acum şi învăţaţi de El. În felul acesta vom putea aduce roadele dreptăţii, spre gloria Lui (2 Corinteni 9.10).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: