Mana Zilnica

Mana Zilnica

26 Ianuarie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV

http://nowheresoonthere.blogspot.com

 

Psalmul 65

    Înainte ca lauda să devină universală, în zorii zilei mileniale (Psalmul 66), ea este pregătită în linişte în inima celor răscumpăraţi. Trebuie să ne fie familiară această adorare care se înalţă în tăcere spre Dumnezeu într-un mod cu atât mai real, cu cât cuvintele nu pot s-o exprime. Să experimentăm această închinare şi când suntem pe drum, şi în timpul pauzelor la lucru, şi în patul nostru în „vegherile nopţii”… (Psalmul 63.6). Ea va fi întotdeauna ascultată şi înţeleasă de Cel care ascultă rugăciunea (v. 2).

    După ce, în versetul 3, a conştientizat iertarea păcatelor, Israel (şi în aceeaşi măsură creştinul) se va putea bucura de prezenţa lui Dumnezeu (v. 4).

    Psalmul se încheie printr-un măreţ tablou al viitoarelor binecuvântări pământeşti, imagini ale bogăţiilor spirituale pe care credinciosul le-a luat în posesie încă de acum. Dacă aici tânjeşte „într-un pământ sec şi uscat, fără apă” (Psalmul 63.1), el trebuie să-şi amintească de faptul că „râul lui Dumnezeu este plin de apă” (v. 9). Dragi prieteni, nu este atunci vina noastră, dacă uneori sufletul nostru suferă de uscăciune? (vezi loan 4.14,15).

    „Tu faci să cânte de bucurie venirea dimineţii şi a serii”, spune din nou versetul 8. Fie ca şi zilele noastre să înceapă, să se desfăşoare şi să se încheie printr-un cânt al fericirii şi al dragostei.

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

„Și sângele vă va fi semn pe casele în care sunteți; și Eu voi vedea sângele și voi trece peste voi; și, când voi lovi țara Egiptului, nu va fi nicio plagă peste voi, ca să vă distrugă.” Exod 12.13

Nu exista scăpare decât prin sânge. Îndurarea nu avea loc acolo; era timpul Nimicitorului. Oriunde nu era sângele, sabia lovea. Orice casă care nu purta deja sentința judecății se afla sub mânia divină. Onoarea, titlurile, vrednicia personală sau orice altceva nu constituiau o protecție; judecata avea să cadă asupra fiecărui întâi-născut.

„Sângele vă va fi semn.” Nimic altceva nu putea fi semn. Nu căuta un semn înăuntrul tău, ci privește la sângele lui Hristos! Nu privi la simțămintele tale, ci la suferințele Lui! Nu la bucuria ta, ci la durerea Lui! N-ar fi fost credință, ci neascultare, dacă israeliții și-ar fi petrecut noaptea întrebându-se și cercetând dacă sângele era cu adevărat pe ușa casei lor. Nimeni nu trebuia să iasă din casă până dimineața. Ei trebuiau să stea înăuntru și să aștepte venirea zilei. Cei care stăteau în casă tremurând și îndoindu-se erau oare mai puțin în siguranță decât cei care așteptau venirea dimineții plini de liniște și de încredere? Întâiul-născut al unei mame disperate și măcinate de îndoială era oare mai puțin în siguranță decât cel al unei mame pline de încredere în Domnul? Nu, ci sângele de pe ușă reprezenta temeiul siguranței, nu simțămintele celor din casă. Remarcați cuvintele: „Eu voi vedea sângele și voi trece peste voi”. Sabia dreptății Lui a căzut asupra binecuvântatului Înlocuitor. Dreptatea Lui nu mai cere o a doua judecată, nu mai cere încă o moarte pentru păcat. Sabia care a căzut asupra Mielului este cea care acum îi adăpostește pe aceia pentru care sângele a fost vărsat.

H F Witherby

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

„… au ajuns plini de orice fel de nelegiuire … Și, măcar că știu hotărârea lui Dumnezeu … găsesc de buni pe cei ce le fac.” Romani 1.29,32

Inundația

O „inundație” mult mai groaznică se propagă pe tot cuprinsul pământului. În versetele de mai sus, apostolul zugrăvește starea de stricăciune în care a ajuns omul după potop în privința religiei, pentru ca apoi să descrie căderea morală groaznică, urmarea inevitabilă a îndepărtării de Dumnezeu și a idolatriei. Cine cunoaște câtuși de puțin scrierile antice ale păgânilor știe că acestea vorbesc cu libertate în numeroase locuri despre fapte rușinoase, ceea ce ar putea părea de neînțeles, dacă nu am ști în ce măsură poate păcatul să împietrească inima și să anihileze orice fel de sentiment de rușine. Dând mai multă cinste creaturii decât Creatorului, omul nu făcea altceva decât să schimbe adevărul lui Dumnezeu sau să nu țină seamă de el. Dacă omul părăsește locul cuvenit, acela de ființă creată, dependentă, și cade pradă patimilor și poftelor, devine o jucărie a lui satan, tatăl minciunii, și se scufundă cu repeziciune, ajungând mai jos decât animalele. Cât de îngrozitoare va fi judecata care va izbucni curând peste o asemenea stricăciune! Cine recunoaște însă că starea sa este pierdută, să cheme Numele Domnului, care singur poate aduce rezolvare, poate aduce iertare, poate aduce eliberare de păcat și urmările sale. Un astfel de om va putea spune: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu”.

 

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

CUM SĂ FACI FATĂ DURERII (2)

„Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă” (Psalmul 34:18)

     O femeie a spus: „Expresia prima dată” l-am înțeles cu adevărat când mi-am pierdut soțul. Prima mea noapte singură, prima dată când m-am dus singură la biserică, prima mea aniversare singură. Și când nici prin cap nu-mi trecea că lucrurile s-ar putea înrăutăți, m-am trezit pregătindu-mă singură pentru concedii – aș da orice să le pot boicota”.

În asemenea clipe, ne putem sprijini pe promisiunea aceasta: „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă”. El ne oferă mângâierea prezenței Lui prin Cuvântul Său. Suportul prietenilor și a familiei pline de dragoste, ajută la vindecarea noastră.

Între timp, există câteva lucruri pe care le poți face singur:

1) Apelează la puterea lui Dumnezeu! Durerea te secătuiește din punct de vedere fizic și emoțional. Așa că, roagă-L pe Dumnezeu să te ridice și să te întărească când te simți epuizat. „El dă tărie celui obosit, şi măreşte puterea celui ce cade în leşin … cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea” (Isaia 40:29, 31)

2) Să ai așteptări rezonabile cu privire la lucrurile pe care le poți gestiona! Nu aștepta prea mult dintr-odată. Poartă-te cu tine însuți așa cum te-ai purta cu cel mai bun prieten al tău; fii bun, atent și cumpătat.

3) Încearcă să-ți faci planuri dinainte! Când suferi, nu există un mod „corect” sau „incorect” de a te comporta la evenimente speciale, cum ar fi zilele de naștere, aniversările și vacanțele. Unii încearcă să facă lucruri total diferite, în loc să păstreze vechile obiceiuri care le-ar putea accentua simțul pierderii. Fă ceea ce simți că e mai bine pentru tine.

4) Lasă-i pe alții să te ajute! A merge singur înseamnă, de regulă, a nu ajunge nicăieri; apelează la prieteni și la cei dragi. Cere-le să se roage cu tine și pentru tine. Nu uita, ceilalți nu știu neapărat care sunt lucrurile de care ai nevoie decât dacă le spui.


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: