Mana Zilnica

Mana Zilnica

14 Mai 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Domnul S-a arătat lui Avram și i-a zis: „Seminței tale voi da țara aceasta”. Și el a zidit acolo un altar Domnului, care i Se arătase.

Geneza 12.7


Să remarcăm aceste două lucruri: în primul rând, faptul că de două ori se spune că Domnul i S-a arătat; în al doilea rând, că țara i-a fost prezentată ca posesiune viitoare. Avram L-a văzut pe Împărat în frumusețea lui și țara care era foarte departe. El și-a continuat călătoria ca străin, în lumina gloriei lui Dumnezeu, care îl chemase, și a binecuvântării țării spre care mergea. Prin urmare, în Noul Testament citim că el aștepta cetatea care avea temelii și că era în căutarea unei patrii mai bune, cerești (Evrei 11.10,16).

Lucrurile nu stau altfel cu noi. Doar în măsura în care Îl avem pe Hristos Însuși înaintea ochilor noștri, în gloria Sa, precum și binecuvântarea patriei cerești spre care înaintăm, vom putea să manifestăm caracterul de străini și de călători. Nu este de ajuns să cunoaștem doctrina lui Hristos și faptul că cerul ne așteaptă la sfârșitul călătoriei, ci, ca și apostolul, trebuie ca dorința inimii noastre să fie aceasta: „să-L cunosc pe El” (Filipeni 3.10). Dacă vom lua un loc în afara acestei lumi, ca răspuns la chemarea Lui, vom putea crește în cunoașterea Lui și în atașamentul față de El, așa cum El Însuși a spus: „Cine are poruncile Mele și le ține, acela este cel care Mă iubește; iar cine Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și Eu îl voi iubi și Mă voi arăta lui” (Ioan 14.21).

După ce Domnul i S-a arătat lui Avraam, citim că imediat el a zidit un altar. Acest lucru vorbește cu siguranță despre închinare. În Epistola către Evrei, cei care ies la Hristos afară din tabără nu numai că manifestă caracterul de străini și de călători, ca neavând aici o cetate care rămâne, ci devin închinători, care aduc necontenit jertfe de laudă lui Dumnezeu (Evrei 13.13-15).

H. Smith

SĂMÂNȚA BUNĂ

Veniți … să umblăm în lumina Domnului!

Isaia 2.5


Are nevoie de mult soare!

Pe eticheta florii pe care Iulia o ținea în mână cu încântare în pavilionul de grădinărit scria că floarea are nevoie de mult soare. Cu toate că știa despre grădina ei că era mai mult umbroasă, a cumpărat această floare, deoarece îi plăceau culoarea, forma frunzelor, mărimea și mirosul.

Iulia a adus-o acasă, a plantat-o în grădină și s-a ocupat cu drag de ea. Dar floarea nu era fericită în grădina Iuliei. Nu era suficientă îngrijirea bună; planta avea nevoie de soare, iar Iulia nu-i putea da soare. Ea se gândise că ar putea înlocui soarele cu o îngrijire deosebită. Dar lucrurile nu au funcționat. Plantele au propriile nevoi.

Exact așa este cu noi, credincioșii. Nevoile noastre sufletești după hrana din Cuvântul lui Dumnezeu și după părtășia cu Domnul Isus nu pot fi satisfăcute cu alte mijloace. Dacă nu citim regulat Biblia și nu ne rugăm zilnic, viața noastră interioară se atrofiază.

Numai când trăim în lumina prezenței lui Dumnezeu și rămânem în dragostea Domnului nostru, înflorim ca și oameni credincioși. În razele calde ale dragostei lui Dumnezeu, creștem în harul și în cunoștința Domnului Isus. Ca urmare, primim putere și pricepere divină pentru a duce o viață spre onoarea lui Dumnezeu și pentru a arăta în comportamentul nostru ceva din Hristos.

Citirea Bibliei: Geneza 25.19-34 · Psalmul 10.1-11

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

FII DISPUS SĂ TE SCHIMBI! – Fundația S.E.E.R. România

„Dacă ar fi fost înţelepţi, ar înţelege, şi s-ar gândi la ce li se va întâmpla”. (Deuteronomul 32:29)


Dacă nu ești dispus să te schimbi, peste câțiva ani vei fi exact acolo unde ești astăzi, doar că vei fi mai bătrân, vei avea mai puțin timp și mai puține opțiuni. Biblia tocmai ne-a spus: „Dacă ar fi fost înţelepţi, ar înţelege, şi s-ar gândi la ce li se va întâmpla.” Cum poți face asta? Trebuie să fii dispus să te schimbi! Recunoaște că schimbarea va avea loc – fie că-ți place, fie că nu. Astfel vei fi pregătit. Un autor scria: „Singurul lucru sigur despre ziua de mâine este că va fi diferită de ziua de astăzi. Dacă te îndoiești de asta, gândește-te la următorul lucru: bunicul meu se hrănea cu alimente de la ferma lui, părinții din grădina proprie și eu de la Fast-Food!

Lumea este diferită față de cum era acum 20 de ani, și va fi și mai diferită peste 20 de ani. Dar vestea bună este că lumea se schimbă atât de repede, că nu ai putea greși tot timpul chiar dacă ai încerca!” Diferența dintre ceea ce ești astăzi și ce vei fi peste douăzeci de ani depinde în mare măsură de trei lucruri: de timpul pe care îl petreci cu Dumnezeu, de relațiile pe care le zidești și de cărțile pe care le citești. Vrei să fii înțelept? Biblia spune: „Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere” (Proverbele 2:6). Vrei să fii fericit? „Ferice de omul care găseşte înţelepciunea, şi de omul care capătă pricepere!” (Proverbele 3:13).

Vrei să fii împlinit în viață? „Fiţi tari, neclintiţi, sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică” (1 Corinteni 15:58).


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Luca 7:36-50


Deşi mult diferită de cea a lui Levi (cap. 5.29), şi Simon fariseul Îl invită pe Domnul la masă. Se gândea probabil că va fi onorat prin aceasta, dar Isus îi va da o lecţie a umilinţei. Iată că în casă este introdusă o femeie cunoscută prin viaţa ei destrăbălată. Ea răspândeşte pe picioarele lui Isus, împreună cu omagiul parfumului ei, multe lacrimi de pocăinţă. Tocmai această păcătoasă, şi nu Simon fariseul, este cea care împrospătează şi revigorează inima Mântuitorului, pentru că ea conştientizează marea datorie pe care o are faţă de Dumnezeu şi se înfăţişează înaintea lui Isus cu singura atitudine cuvenită: cea a unei inimi zdrobite şi smerite (Psalmul 51.17). Înainte de ai spune acestei femei cuvântul de har pe care ea îl aştepta, Domnul are să-i spună ceva lui Simon, căruia ia citit gândurile tainice. De câte ori nu am putea auzi numele nostru în locul celui al lui Simon!

„Am să-ţi spun ceva” şi ţie, ~ Se adresează Mântuitorul unuia dintre noi ~ care poate te compari cu unii care nau ca tine o educaţie creştină: să ştii că ceea ce contează în ochii Mei este dragostea pentru Mine şi dovezile ei!

Să învăţăm să estimăm mai bine cât de multe neau fost iertate, pentru aL iubi şi noi mai înfocat pe Mântuitorul nostru!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: