Mana Zilnica

Mana Zilnica

21 Noiembrie 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

La început era Cuvântul și Cuvântul era cu Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu. Acesta era la început cu Dumnezeu. Toate au fost făcute prin El, și fără El n-a fost făcut nimic din ce a fost făcut.

Ioan 1.1-3


Noi comunicăm cu ajutorul cuvintelor. Cuvintele pe care le rostim descoperă ceea ce este în inimile și în mințile noastre. Domnul Isus, Cuvântul, a descoperit inima și gândurile lui Dumnezeu Însuși. S-a spus deseori că Domnul Isus Hristos este ultimul cuvânt adresat de Dumnezeu omenirii. Evrei 1.1,2 declară chiar acest lucru: „Dumnezeu, după ce le-a vorbit odinioară în multe rânduri și în multe feluri părinților prin profeți, la sfârșitul acestor zile ne-a vorbit în Fiul”. Domnul Isus, Fiul etern al lui Dumnezeu, era de la început. El nu a avut un început, ci este Cuvântul etern. El a putut spune: „Înainte de Avraam, Eu sunt” (Ioan 8.58). El este Dumnezeu și El era cu Dumnezeu.

El este de asemenea Cuvântul creator. Domnul Isus este nu doar Cuvântul etern, ci este și Cuvântul manifestat în timp, și Îl vedem acționând la începutul creației. Dumnezeu a creat toate lucrurile prin Fiul Său, Isus Hristos. Lumea și tot ce este în ea au fost create prin El și pentru El.

Apostolul Ioan ne amintește că Domnul Isus este Cuvântul întrupat. El a venit în această lume, fiind conceput prin puterea Duhului Sfânt (Luca 1.26-38). A venit ca Om și S-a identificat cu omul în orice aspect al vieții, de la naștere până la moarte, cu excepția păcatului. Ca Om, Domnul Isus S-a smerit pe Sine, S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce. Aici vedem adâncimea deplină a harului și a adevărului pe care El le-a manifestat, atunci când Cel care n-a cunoscut păcatul a fost făcut păcat pentru noi, ca noi să devenim dreptatea lui Dumnezeu în El. Dumnezeu încă vorbește, împărtășind acest Cuvânt lumii. Ce mesaj minunat avem de vestit!

T. Hadley, Sr.

SĂMÂNȚA BUNĂ

Și au pus deasupra capului Său acuzația Lui scrisă.

Matei 27.37


Acesta este Isus Nazarineanul, Împăratul iudeilor

Putem oare să rămânem insensibili când Îl privim pe Domnul Isus, Mântuitorul lumii, răstignit pe cruce de oameni cu mâini și inimi atât de brutale?!

Deasupra capului Său încununat cu spini a fost pusă inscripția care prezenta în trei limbi motivul acuzării Sale. În fiecare Evanghelie apare doar câte un fragment din ceea ce era inscripționat acolo: „Acesta este Isus, Împăratul iudeilor” (Matei 27.37); „Împăratul iudeilor” (Marcu 15.26); „Acesta este Împăratul iudeilor” (Luca 23.38); „Isus Nazarineanul, Împăratul iudeilor” (Ioan 19.19). Dacă punem aceste fragmente unul lângă altul, vom avea o propoziție completă: „Acesta este Isus Nazarineanul, Împăratul iudeilor”.

Nazarineanul este Fiul lui Dumnezeu în smerenie, „Cel disprețuit de popor” (Psalmul 22.7). Împăratul iudeilor ne aduce aminte de suveranitatea Sa adevărată, care nu a fost recunoscută atunci; acest titlu face trimitere la gloria Sa viitoare ca Mesia. El, care a fost odinioară răstignit pe cruce și batjocorit, va fi înconjurat cu glorie pe acest pământ și va fi recunoscut de toți.

Inscripția a fost scrisă în limbile greacă, latină și ebraică, deci în limba oamenilor de știință, a oficialilor și a religiei. Astfel, Dumnezeu a permis ca toți cei care treceau pe acolo să vadă clar drepturile Fiului Său, dar, în același timp, și nebunia învinuirii aduse Lui.

La cruce vedem în Mântuitorul înjosirea și gloria. Tocmai Pilat, care nu era prieten cu adevărul, a fost instrumentul în mâna lui Dumnezeu care a dat mărturie pentru adevăr prin această inscripție.

Citirea Bibliei: Ezechiel 14.12-15.8 · Psalmul 119.81-96

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

PROTEJEAZĂ-ȚI MINTEA! – Fundația S.E.E.R. România

„Gândurile voastre să nu se strice…” (2 Corinteni 11:3)


Apostolul Pavel scria: „mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gândurile voastre să nu se strice de la curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos.” Ispita începe întotdeauna în mintea ta, și – pentru a o proteja – trebuie să rămâi în Cuvântul lui Dumnezeu. Satan a fost cel care a sădit în mintea Evei dorința de a mânca din fructul interzis. Eva nu-și petrecea timpul încercând să găsească o metodă prin care să nu-L asculte pe Dumnezeu. Așa că, amintește-ți atunci când ești ispitit că nu Dumnezeu este cel care îți vorbește. Noua fire pe care o ai de la Dumnezeu nu gândește în felul acesta. Diavolul te studiază la fel cum un antrenor experimentat studiază înregistrările video ale echipei adverse. Și pentru că face lucrul acesta, el îți cunoaște punctele slabe și știe care sunt ispitele care au cele mai mari șanse de reușită.

Oare de câte ori n-ai spus: „Mi-am promis că nu voi mai face niciodată lucrul acesta”?… și cu toate acestea, l-ai făcut. Asta pentru că Satan știe ce funcționează în cazul tău. Dar nu trebuie să trăiești cu sentimentul de victimă, de slăbiciune și descurajare. Biblia spune: „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13). Satan așteaptă să „lași garda jos” ca el să poată lovi, însă Dumnezeu îți oferă întotdeauna o „cale de scăpare”.

Pentru fiecare ispită cu care te vei confrunta vreodată, Dumnezeu are un plan de scăpare. Asta înseamnă că deși nu vei fi scutit de ispită, tu poți să fii victorios asupra ei. Și odată ce Satan descoperă că tacticile sale nu mai funcționează, se va duce (pentru o vreme!) să încerce în altă parte!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Marcu 1:1-13


Evanghelia după Marcu este Evanghelia Robului desăvârşit. Aici nu găsim relatate nici istoria naşterii Domnului Isus şi, cu atât mai mult, nu genealogia Sa, câtă vreme, pentru aprecierea unui rob, calităţile luate în seamă sunt doar ascultarea, credincioşia, promptitudinea… Însă chiar de la primele cuvinte, El este desemnat ca fiind Fiul lui Dumnezeu, pentru ca cititorul să nu se înşele asupra Persoanei a Cărei lucrare smerită o va găsi relatată: este deci vorba de un rob de bunăvoie: „Fiind în chip de Dumnezeu, Isus a luat El Însuşi „chip de rob (Filipeni 2.6,7).

Precedat de mărturia lui Ioan, Domnul Îşi începe slujba imediat, astfel că acest cel dintâi capitol este caracterizat de folosirea cuvântului „îndată (de unsprezece ori).

Isus Se supune botezului. Deşi sfânt, fără răutate, fără pată” (Evrei 7.26), El Îşi ia locul printre păcătoşii care se pocăiau. Dar, pentru a nu fi confundat cu aceştia, Dumnezeu face din ceruri o declaraţie solemnă cu privire la Sfântul Său Slujitor, Isus (Fapte 4.27,30), declaraţie care se face auzită înainte ca El să-Şi fi început lucrarea. Nu se spune: în Tine voi găsi, ci: „Îmi găsesc plăcerea.

După aceasta, Isus este „mânat de Duhul în pustiu, pentru a-l lega acolo pe Vrăjmaşul care ne ţinea în robie (vezi cap. 3.27). Pretutindeni pe unde păcatul ne-a târât pe noi, dragostea şi ascultarea L-au condus pe Isus, pentru a ne elibera.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: