Mana Zilnica

Mana Zilnica

15 Iulie 2021

DOMNUL ESTE APROAPE

Nu vă lipsește niciun dar al harului, așteptând descoperirea Domnului nostru Isus Hristos.

1 Corinteni 1.7


Darurile de har și venirea lui Hristos (2)

Hristos ne-a dat, prin Duhul Sfânt, daruri de har pentru a fi folosite la zidirea Trupului Său, în timp ce așteptăm venirea Sa. Pentru ca aceste daruri să fie folosite așa cum trebuie, este nevoie să fim sfințiți pentru Domnul și să avem afecțiune pentru El. În felul acesta, El nu numai că ne va putea folosi, însă noi înșine vom dori din toată inima să fim folosiți de El.

Pe măsură ce darurile pe care le avem se dezvoltă, este de asemenea foarte important să învățăm să le folosim sub călăuzirea Duhului Sfânt. Altfel, lucrarea pe care o facem nu va avea rezultatele dorite. Aceasta era problema principală a corintenilor. Ei aveau în mijlocul lor toate darurile, însă acestea nu erau folosite în dragoste, în vederea zidirii și potrivit cu rânduiala divină. Unii credeau că anumite daruri erau mai importante, iar alții nu le exercitau pe ale lor, fiindcă nu erau la fel cu ale altora. Trebuie să înțelegem că, dacă un dar a fost prin Duhul Sfânt, el este important și util. Acest dar trebuie acceptat la locul lui și în măsura în care a fost dat – nu comparându-l cu altele – și trebuie folosit prin Duhul Sfânt pentru zidirea Trupului.

Citim apoi că Domnul nostru Isus Hristos „vă va și întări până la sfârșit, ca să fiți de neînvinuit în ziua Domnului nostru Isus Hristos”. Acest lucru este o încurajare pentru noi. Lucrurile nu stăteau așa cum trebuie în mijlocul corintenilor, iar starea poporului lui Dumnezeu astăzi este încă și mai joasă. Dumnezeu însă este la lucru și Lui Îi face plăcere să folosească vase „pregătite pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 2.21). Aceasta demonstrează importanța fiecărui dar al Duhului Sfânt, care lucrează prin intermediul tuturor mădularelor Trupului lui Hristos.

Scopul lui Dumnezeu pentru aceste daruri de har, în timp ce așteptăm venirea lui Hristos, este „să creștem în toate până la Cel care este Capul, Hristos” (Efeseni 4.15). Facă El ca acest scop să se împlinească!

A. Leclerc

SĂMÂNȚA BUNĂ

Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul și El i-a scăpat din necazurile lor. I-a călăuzit pe un drum drept, ca să ajungă într-o cetate de locuit.

Psalmul 107.6,7Biblia mi-a schimbat viața (2)

„La a doua citire a Bibliei am subliniat câteva versete pe care le înțelegeam foarte bine și care promiteau viața veșnică. Dar erau și versete care mă atenționau cu privire la judecata lui Dumnezeu și care îmi arătau ce fel de om sunt în realitate: un păcătos care nu merita să trăiască. Dar am citit și versete care arătau că Isus a murit și a înviat tocmai pentru mine.

Pe parcursul unui an am citit de trei ori Biblia de la un capăt la altul. Acum doream să trăiesc cu acest Dumnezeu pe care Îl găsisem în Biblie și doream să-I aparțin lui Isus. Aveam 17 ani. Într-o seară, am îngenuncheat în fața patului și I-am spus lui Dumnezeu toată viața mea. De fapt, El știa toate gândurile și faptele mele. L-am rugat pe Isus Hristos să devină Domnul vieții mele.

Acum am peste 30 de ani. De atunci, viața mea Îi aparține Domnului Isus Hristos. N-am mai avut gânduri de sinucidere și ele nu mai sunt o problemă pentru mine. Viața mea nu îmi mai aparține mie, ci Lui.

Oamenii spun că Biblia este scrisoarea lui Dumnezeu adresată nouă, oamenilor. Totuși, pentru mine, ea este mai mult decât scrisoarea lui Dumnezeu scrisă de mult timp. Pentru mine, ea este vorbirea actuală a lui Dumnezeu în viața mea. Biblia mi-a arătat calea spre Dumnezeu și mi-a schimbat viața. Venind la El, am primit iertare, iar de atunci viața mea a avut o altă perspectivă.

Citește Biblia! Este singura carte care-ți poate schimba cu adevărat viața!”

Citirea Bibliei: 2 Samuel 15.30-16.4 · 2 Tesaloniceni 2.13-17

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

FII CURAJOS! (2) – Fundația S.E.E.R. România

„…în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori…” (Romani 8:37)


Dacă ai ajuns la concluzia că cele mai frumoase zile ale tale au luat sfârșit – așa va fi! Dacă te gândești că ele te așteaptă – așa va fi! După ce și-a pierdut locul de muncă la o companie din top 500, Leonard era plin de teamă și deprimat. Apoi s-a gândit că dacă se dă bătut, ce l-ar mai putea învăța pe fiul său? Dacă el ca tată nu putea învinge provocările, atunci fiul său va învăța că trebuie să cedeze în fața provocărilor vieții. Așa că, Leonard s-a hotărât să-i arate fiului său că, deși problemele l-au doborât, el se putea ridica iarăși. Leonard și-a refăcut CV-ul și i-a sunat pe prietenii săi pentru a le spune că are nevoie de un loc de muncă. După mai multe luni în care a participat la multe interviuri, a primit patru oferte de muncă… iar în prezent lucrează la o companie care îi prețuiește talentul.

Și-ncă ceva: fermierii din statul Idaho sortează cartofii la recoltare, în funcție de mărime: mici, medii și mari. Cu toate acestea, un fermier care nu a urmat această practică a câștigat mai mulți bani decât restul. Uimit, un vecin l-a întrebat: „Care este secretul tău?” „E simplu”, a răspuns el. „Îmi pun cartofii în remorcă și o iau pe cel mai rău drum din oraș. În timpul călătoriei, cartofii cei mai mici cad în partea de jos a remorcii, cei medii se opresc undeva la mijloc și cei mari rămân deasupra!”

Autorul Jon Gordon spunea: „Indiferent de adversitatea de care ai parte, scopul tău trebuie să fie mai mare decât provocările tale! În loc să te concentrezi asupra problemelor tale, concentrează-te asupra scopului tău. În loc să te vezi ca pe-o victimă, vezi-te ca pe-un erou. Atât eroii, cât și victimele vor fi doborâți, dar eroii se ridică și, înarmați cu credință, își creează o imagine pozitivă a viitorului!” Deci, cuvântul pentru tine azi este: fii curajos!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Matei 8:18-34


Cărturarului, care se oferise să-L urmeze pe Domnul oriunde va merge, Domnul nu i-a ascuns faptul că drumul Lui este unul al renunţării totale. Până şi păsările cerului, de care Tatăl ceresc Se îngrijeşte (6.26), o duc mai bine aici decât Însuşi Creatorul lor. Ce umilinţă! El nu avea pe pământ nici unde să-Şi pună capul; numai pe cruce, după ce Şi-a încheiat lucrarea, a putut să-Şi odihnească „sau săŞi plece” capul (în greacă, acelaşi verb: Ioan 19.30).

În v. 21, un alt om răspunde la invitaţia Sa printr-o scuză, aparent justificată: nu era îndreptăţit să participe la înmormântarea tatălui său? Totuşi, oricât de urgentă ar putea părea o datorie, niciun „întâi de toate” nu poate lua locul celor pe care ni le-a poruncit Domnul (6.33). Ceea ce au hotărât apoi cei doi oameni nu ni se mai spune. Important este să ştim dacă noi am răspuns chemării Domnului Isus.

Scena atât de cunoscută şi de frumoasă a trecerii prin furtună ilustrează călătoria credinciosului pe pământ. El întâmpină multe vijelii, dar Salvatorul lui, care este deopotrivă şi Stăpânul stihiilor, este cu el (Psalmul 23.4). El porunceşte vântului şi valurilor, bolilor şi morţii, dar şi puterilor satanice, după cum demonstrează eliberarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarenilor (sau Gherghesenilor, sau Gherasenilor).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: