Mana Zilnica

Mana Zilnica

12 Ianuarie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV

http://nowheresoonthere.blogspot.com

 

Psalmul 52

    Până la sfârşitul acestei a doua cărţi a psalmilor, adică până la Psalmul 72 inclusiv, vom întâlni mai mulţi psalmi sorişi de David, dintre care unii, ca şi Psalmul 51, compuşi în împrejurări deosebite. 1 Samuel 22.9 … ne istoriseşte, de pilda, despre Doeg edomitul, cel care i-a dat de ştire lui Saul cu privire la trecerea lui David pe la preotul Ahimelec, precum şl despre masacrul care a urmat. Acest Doeg este o imagine a lui Antihrist, personaj profetic care va fi o întrupare a răului şi care chiar îşi va face un titlu de glorie din aceasta (v. 1). Ce deosebire între versetul 7 din Psalmul 45, adresat Domnului Isus, şi versetele 1-3 din psalmul nostru, în care este interpelat acest „om puternic” (v. 1)! Dar ce mângâietor este pentru cei credincioşi să ştie că profeţia din versetul 5 se va împlini (în Apocalipsa 19.20)!

    Confruntându-se cu această putere a răului, psalmistul îşi găseşte refugiul în Dumnezeu (v. 8) şi în acelaşi timp îi aduce laudă (v. 9). Duhul Sfânt ştie însă să Se folosească chiar de cele mai grele încercări pentru a da tonul laudei în inima celor răscumpăraţi. Cât despre cel necredincios, el nu are niciodată pace, iar lucrurile precare pe care el se bizuie nu merită nicidecum încrederea pe care şi-o pune în ele (v. 7). Nu, acest om puternic nu-L ia pe Dumnezeu ca putere a sa, ci se întăreşte în lăcomia lui (v. 7). Dar bogăţiile sale au putrezit…, aurul lui şi argintul lui sunt ruginite, aşa cum declară Iacov (cap. 5.2,3).

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

Deci, fiind îndreptățiți din credință, avem pace cu Dumnezeu prin Domnul nostru Isus Hristos.
Romani 5.1

Simțămintele sunt o piatră de poticnire pentru mulți. Experiențele noastre însă nu afectează realitățile lui Dumnezeu. Fie că cel credincios este într-o stare de pace, fie că este tulburat, realitatea faptului că pacea a fost făcută rămâne neschimbată. Soarele este pe cer, deși norii îl pot ascunde privirilor noastre; faptul că soarele strălucește rămâne neschimbat. Ceea ce credinciosul trebuie să facă este ca, prin credință, să părăsească valea neîncrederii, acoperită de nori, și să urce pe vârful muntelui care se înalță deasupra lor.

Un prieten de-al meu vorbea de curând cu cineva care se îndoia de favoarea neschimbată a lui Dumnezeu față de cei ai Săi și care nu avea o pace stabilă cu Dumnezeu. El i-a spus: «Dumnezeu este satisfăcut cu ceea ce Domnul Isus este pentru tine. Poate El să-Și ascundă fața de tine? Nu, ci tu ești acela care, prin faptul că privești înăuntrul tău, nu mai poți privi fața Lui. Trebuie să-ți ridici privirea. Dacă soarele strălucește în toată puterea sa, însă tu ții obloanele casei închise, în casă va fi întuneric; însă dacă deschizi obloanele, razele lui vor pătrunde imediat și vor lumina și încălzi întreaga casă. Dacă ești preocupat cu tine însuți, cu simțămintele și cu gândurile tale, ești în întuneric, fiindcă oprești astfel lumina prezenței Sale».

Inimile noastre sunt înșelătoare, iar gândurile și simțămintele noastre sunt adesea nepotrivite, însă Dumnezeu ne privește ca fiind nu în carne, ci în Hristos. Aceasta este realitatea care oferă pace sufletelor noastre. Trebuie să lăsăm ca adevărul satisfacției perfecte pe care Dumnezeu o are în Hristos să fie lumina sufletelor noastre. Să deschidem obloanele și să nu privim la camera întunecată a inimilor noastre, ci să ne ațintim privirile asupra lui Hristos în glorie.

H F Witherby

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

 

… Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine …
Ioan 14.3

Vă voi lua

Familia M. obișnuia, ca în fiecare seară să citească împreună din Biblie. Tata explica pe scurt pasajul citit și se ruga la sfârșit. Apoi, fiecare mergea în camera lui.

Într-o zi, Tony și Markus, doi băieți din această familie, au fost reținuți după cursurile de seară și au ajuns prea târziu, pentru a putea lua parte la întrunirea familiei. Spre surprinderea lor, lumina era aprinsa și Bibliile erau încă deschise pe masă, dar se părea că familia a fost deodată întreruptă de la întrunire. Dar cum? Speriați, băieții s-au uitat unul la altul. La amândoi le-a trecut prin cap același gând și i-a descumpănit: poate a venit Domnul Isus și a luat pe părinții și frații noștri la Sine – și noi am rămas aici! S-au furișat în dormitorul părinților și… i-au găsit dormind liniștiți în paturile lor. Explicația a venit dimineața următoare: în timpul întrunirii s-a luat curentul, de aceea familia a mers la culcare.

Cei doi băieți n-au uitat niciodată aceste minute de groază. Au simțit ceva din soarta oamenilor care nu vor merge împreună cu cei mântuiți, când va veni Domnul să-i ia pe ai Săi acasă. Da, Domnul va veni curând pentru a lua la Sine pe toți care cred în El. Pe credincioșii, care au murit deja, El îi va învia, iar credincioșii vii vor fi transformați. Atunci, El îi va răpi pe toți în cer și vor fi pentru totdeauna la El în Casa Tatălui.

Vei aparține de cei pe care Domnul Isus îi va lua când va veni?

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

CE AI DE FĂCUT ÎNTR-O CRIZĂ (1)

„Ne-am lăsat duşi în voia lui” (Faptele Apostolilor 27:15)

     Nu te lăsa în voia sorții. În mod tipic, într-o criză reacționăm în aceleași trei moduri în care au reacționat marinarii de pe corabia pe care se afla și Pavel: „Corabia a fost luată de el, fără să poată lupta împotriva vântului, şi ne-am lăsat duşi în voia lui”. Primul lucru pe care îl fac furtunile vieții este să ne determine să ne lăsăm duși de val. Nu ne mai vedem scopurile și uităm spre ce ne îndreptăm. Ne ignorăm valorile și ne abatem de la drum. Pentru că nu au fost dotați cu busole  și stelele nu s-au mai văzut din cauza furtunii, marinarii au ajuns în beznă totală.

Ceea ce ridică următoarea întrebare: Cum reacționezi de obicei într-o situație întunecată, când nu poți vedea stelele și nu ai busolă? Plutești în derivă? Te duci încotro te poartă valurile? Lași ca problemele să te facă să te clatini și să te arunce dintr-o parte în alta? În viață, circumstanțe nefavorabile te pot descuraja și te pot face să te întrebi: „Ce folos? De ce să mă opun?” Așadar, ajungi să fii dus de curent. Dar acum a sosit vremea să faci exact opusul! Ține-te mai strâns de credința ta: „Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa … Să nu vă părăsiţi, deci, încrederea voastră pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit” (Evrei 10:23, 35-36).

Să remarcăm exprimarea: „credincios este Cel ce a făcut făgăduința”.

Întrebare: te-a abandonat Dumnezeu vreodată? Răspuns: nu! Și nu o va face niciodată. „Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa” (v. 23) așa că El te va scoate din criză.


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: