Mana Zilnica

Mana Zilnica

10 Ianuarie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV

http://nowheresoonthere.blogspot.com

 

Psalmul 50

    Psalmul 49 le aducea aminte tuturor locuitorilor lumii de nesiguranţa şi de deşertăciunea bogăţiilor şi a onorurilor acestor doi poli de atracţie pentru oamenii din toate timpurile. Acum, în Psalmul 50, Dumnezeu i Se adresează lui Israel, poporului Său (v. 7), pentru a-i arăta inutilitatea jertfelor. Acestea nu pot răscumpăra sufletul şi nici nu pot „să-i desăvârşească pe aceia care se apropie”. Dumnezeu a consfinţit legământul Său cu Israel printr-o singură jertfă (v. 5; Evrei 10.1-10). În schimb, tot ce aşteaptă El acum de la toţi ai Săi este lauda (v. 14 şi 23; Evrei 13.15).

    Scurtul verset 15 rezumă istoria eliberărilor noastre: Întâi rugăciunea, apoi răspunsul divin care ne este asigurat, iar în final acţiunea harului („tu Mă vei glorifica”), de care, regretabil, uităm adesea. Să ne punem în Dumnezeu încrederea noastră; să-L chemăm şi El îşi va ţine promisiunea!

    Versetele 16-22 cuprind o avertizare pe care Dumnezeu o face celui rău. Acesta, deşi are buzele încărcate de cuvinte evlavioase, le tăgăduieşte prin purtarea sa şi urăşte mustrarea. Să ne păzim să nu ajungem aşa!

    Să remarcăm din nou măreţia versetelor cu care se deschide psalmul (v. 1 şi 2) şi care ne oferă, ca de obicei, tema întregului psalm: Dumnezeu vorbeşte pământului, pentru a-i descoperi acestuia splendoarea Sa în Persoana Domnului Hristos, judecător suveran şi împărat glorios în Sion.

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

Și, în anul întâi al lui Cirus, împăratul perșilor, ca să se împlinească cuvântul Domnului prin gura lui Ieremia, Domnul a mișcat duhul lui Cirus, împăratul Persiei; și el a făcut un anunț în toată împărăția sa, chiar în scris, zicând: „Așa zice Cirus, împăratul Persiei: «Domnul Dumnezeul cerurilor mi-a dat toate împărățiile pământului și mi-a poruncit să-I construiesc o casă la Ierusalim, care este în Iuda. Oricine dintre voi care este din poporul Său, Domnul Dumnezeul său să fie cu el și să se suie acolo!»”.
2 Cronici 36.22,23

După captivitatea babiloniană – Decretul lui Cirus

Aceste versete de la sfârșitul cărții 2 Cronici încep o nouă fază a istoriei lui Israel, poporul pământesc al lui Dumnezeu. Ca rezultat al fărădelegilor repetate și al neascultării, Dumnezeu îi dăduse în mâinile împăratului Babilonului. Acesta cucerise Iuda, arsese templul lui Dumnezeu și palatele Ierusalimului, dărâmase zidurile cetății și luase mulți captivi în Babilon. Acolo stătuseră vreme de șaptezeci de ani.

Dumnezeu însă nu Se schimbase. El este credincios și Își ține cuvântul. Cu aproape două sute de ani înainte, El spusese prin profetul Isaia: „Zic despre Cirus: «El este păstorul Meu și el Îmi va îndeplini toată plăcerea» și zic Ierusalimului: «Vei fi zidit!», și templului: «Ți se va pune temelia!»” (Isaia 44.28). Cirus cucerise Babilonul și se suise acum pe tronul imperiului medo-persan. Acest nou împărat recunoștea autoritatea Domnului, Dumnezeul cerului, de aceea a dat un decret potrivit voii Acestuia.

„Inima împăratului în mâna Domnului este ca niște izvoare de apă: El o îndreaptă încotro vrea” (Proverbe 21.1). Dumnezeu este la cârma tuturor lucrurilor. „Cel Preaînalt stăpânește peste împărăția oamenilor” (Daniel 4.17). El are autoritatea supremă. Ce mare binecuvântare este atunci când cârmuitorii recunosc acest lucru și se supun Lui, căutând să facă voia Sa! Cât de puțin se vede astăzi o astfel de atitudine!

E P Vedder, Jr

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

 

Iată, îți pun azi înainte viața și binele, moartea și răul … Alege viața, ca să trăiești …
Deuteronom 30.15, 19

O nouă șansă

Doctorul a retrăit acele momente în care aștepta cu disperare răspunsul lui Dumnezeu. Și-a adus bine aminte de calvarul prin care a trecut. Dar Dumnezeu l-a scos din încurcătură. În loc să mai înainteze raportul, a oferit asistentei o nouă șansă. Beneficiind de iertare, acea asistentă, care la vârsta ei a acționat paralizată de frică, a ajuns mai târziu să fie asistenta șefă la cel mai mare spital din Marea Britanie. Acest lucru s-a întâmplat, pentru că la începutul carierei sale cineva i-a acordat o nouă șansă. Dacă cineva ți-a greșit, acordă-i și tu o nouă șansă!

Această întâmplare conține o mare învățătură pentru sufletele noastre. Scriptura spune că toți am greșit în fața lui Dumnezeu, iar la finalul acestei stări urmează judecata. Dar dragostea lui Dumnezeu față de tine și față de mine a fost fără margini. Dumnezeu a trimis în lume pe Fiul Său, ca să șteargă păcatul nostru prin jertfa Sa de pe cruce. Aceasta este marea șansă de salvare pe care Dumnezeu o acordă omenirii. Șansa aceasta este unică, fiindcă numai în Mântuitorul este salvare, „căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți” (Faptele Apostolilor 4.12). Hristos este unicul Salvator. Alegându-L pe El, alegem viața veșnică.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

 

COPILUL TĂU ESTE UNIC (2)

„Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze” (Proverbe 22:6)

     Când vrei să-l crești pe copil „pe cale pe care trebuie s-o urmeze”, trebuie să fii conștient de următoarele lucruri:

1) Preocupările lui. John Ruskin a spus: „Spune-mi ce-ți place și eu îți voi spune ce vei fi”. Ce îi place copilului tău? Cifrele? Culorile? Activitățile? Cel mai mare cadou pe care i-l poți oferi nu sunt bogățiile, ci descoperirea propriilor sale daruri.

2) Relațiile lui. Care este afirmația care îl caracterizează cel mai bine pe copilul tău?

a) „Urmați-mă”.

b) „Vă anunț eu dacă am nevoie de ajutorul vostru”.

c) „Putem face lucrul acesta împreună?”

d) „Spune-mi ce trebuie să fac și voi face”. Nu-i caracteriza pe singuratici ca și indiferenți sau pe cei care caută mulțimea încrezuți. Dumnezeu i-a creat așa. Ce îl mulțumește pe copilul tău și îl face să spună „da”? Îi place să călătorească sau să stea acasă? Îi place să țină lucrurile în ordine sau le preferă împrăștiate? Ceea ce îl încântă pe un copil, pe altul îl deranjează.

3) Mediul lui. Cactusul se dezvoltă în alte condiții decât trandafirul. În ce sol crește copilul tău? Unora le place să fie remarcați, în timp ce alții preferă să se ascundă în mulțime. Unii se descurcă bine la teste, alții excelează în clasă, dar se împotmolesc când apare examenul. Winston Churchill a căzut de mai multe ori la testele de la școală și cu toate acestea, a  schimbat istoria. Excelăm numai când ne aflăm în mediul potrivit.

4) Calitățile lui. La doi ani, Van Cliburn a cântat un cântec la pian după ce a auzit pe cineva predând lecții de pian într-o încăpere alăturată. Mama sa a observat lucrul acesta, i-a dat lecții, și puștiul din Kilgore, Texas, a câștigat prima Competiție Internațională pentru Pian „Tchaikovsky” din Moscova. Rezistă tentației de a-ți eticheta copiii înainte de a-i studia și roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să le înțelegi unicitatea.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: